Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@arinecka Nebudu to číst dál. Píšu že mám přítelkyni. Nepůjdu nikdy bydlet sám. Vždy si někoho k tomu najdu. Tady ale musím počkat až přítelkyně dostuduje. Pokud bych jí neměl, budu si hledat někoho na společné bydlení…
@Rutherford666 píše:
@arinecka To je oravda nechodil. Dostali jsme totiž veškeré hadry od sousedů…
Mě se hrozně líbí že lidé se smějí tomu že tězká práce a KFC…z lidí co znám, kteří vystřídali dost zaměstnání tak říkali že to byla vždycky ta nejhorší možnost.
Včetně naší učitelky na ekonomii. Která sama obdivovala jak to ty lidi vydrží…
Až na to, že je rozdíl mít to jako brigádu a přilepšení s daňovými úlevami, a nebo tam dělat nastálo a mít to jako hlavní příjem A nevykládej mně, jak je to těžké. Sama jsem chodila po brigádách od 15 ti.
@Rutherford666 píše:
@arinecka Nebudu to číst dál. Píšu že mám přítelkyni. Nepůjdu nikdy bydlet sám. Vždy si někoho k tomu najdu. Tady ale musím počkat až přítelkyně dostuduje. Pokud bych jí neměl, budu si hledat někoho na společné bydlení…
Tak si hledej už teď a máš pokoj.
@Rutherford666 píše:
@Keyllah když budu přispívat já tak to už jsme 3 na bydlení. Matka, přítel a já.
Já chápu že pro 1 clověka je fakt hodně. Ale jsme už 3…
a? matka bude mít výdaje s tebou pořád stejné, ale přišli jste o výživné a ona o příspěvky od státu. Takže je prostě v mínusu. Pokud máš pocit, že za 3tisíce tě všude uvítají s otevřenou náručí, tak jen směle do toho, zkušenosti jsou nepřenositelné a ty máš stejně pocit, jak ti matka i my tady pomalu nic nevěříme a nechápeme. Tady pisatelky už ty svoje rodiny pár let mají, máme děti a ten přehled o tom, co vše se musí platit a kolik je to starostí, tu asi máme o trošku větší, ale chápu, že tě nepřesvědčíme a stejně neuvěříš, protože jen ty víš „vo co go“
ach to mládí ![]()
@thalasan píše:
Ne 12 ti není, ale dospělý fakt nejsi. Jestli si myslíš, že 3 tisíce je dost. A když jsi tedy měl tu ekonomiitak si to spocitej. Působíš dost nevděčně, jdi bydlet sám.
myslím, že to je nejideálnější řešení a všichni z něj jen vytěží. On minimálně určitou zkušenost a přehled o čem to je ![]()
Vis co je problem? Ty si chces delat veci po svym ptz mas pocit, stejne jako fura jinejch mladasu, ze to proste jedinej Ty vidis a budes delat dobre. Ale zaroven nechces bydlet sam. Takze se budes muset vzdycky nekomu prizpusobovat. Tady neexistuje vyhodna cesta. Vzdycky je neco za neco. Budto se prizpusobis a bude to levnejsi, nebo bud samostatnej a bude to drazsi.
@Rutherford666 píše:
@arinecka To je oravda nechodil. Dostali jsme totiž veškeré hadry od sousedů…
Mě se hrozně líbí že lidé se smějí tomu že tězká práce a KFC…z lidí co znám, kteří vystřídali dost zaměstnání tak říkali že to byla vždycky ta nejhorší možnost.
Včetně naší učitelky na ekonomii. Která sama obdivovala jak to ty lidi vydrží…
No jo, čekala sem, že něco takového napíšeš. Takže se o tebe máma vlastně skoro nestarala, a teď si ještě dovolí po tobě chtít tři tisíce. A to je pro tebe moc, protože jste tam tři. Ty jo, ještě že ne jen dva, to by chtěla víc a to by s tebou už asi švihlo ![]()
@Rutherford666 píše:
A co ti brání si najít spolubydleni už teď?
@Rutherford666 píše:
@Keyllah Takže si budeme vyčítat špetku soli a 5ml oleje. Tohle mě vždycky hrozně na každém štvalo. To skrblíkovství.
Já chápu že koruna ke koruně, ale tak jednou si vezmu já, podruhé ona. A vyčítat si koruny mi přijde jako naprostý humus.
Je, ale tvoje. Chvástáš se tady, jak si vše budeš platit sám, ale přece by ti nikdo nevyčítal trochu soli
jj, to si od ní vezměš, co? a že ona to musí platit, je ti šumák…Jestli je tady někdo na peníze, tak jsi to především ty, až to hezký není…Si myslím, že se matce celkem uleví, až se odstěhuješ, stejně se vděku nedočká, tak proč si přidělávat starosti a hádky s děckem, který neví, o čem je život…
Prosím Vás, ženský, vy mě fakt udivujete. Přestaňte ho chytat za slovíčka a rýpat o nevděčnosti, mně to teda tak hrozný z jeho strany fakt nepřijde. Je to jeho první střet s realitou a to je vždycky trochu šok, tak se trochu uklidněte s tím vynášením soudů. Jo a mimochodem, je fakt terno (alespoň v našem kraji) si hledat po škole práci, jakž takž placenou a další terno je, hledat si byt s nějakým přijatelným nájmem. Zkuste se maličko kouknout do minulosti, jak to bylo když vy jste začínaly.
A zakladateli, pokud jste se dohodli na třech tisících, tak to neřeš a pomoz mamce třeba tím, že jednou za čas koupíš prášek na praní, jednou uděláš večeři za své a sem tam třeba pořídíš další takový potřebný věci. To by mohl být takový kompromis, ale chápu, že se třinácti tis. to na žádný vyskakování není.
@thalasan píše:
A co ti brání si najít spolubydleni už teď?
nevyplatí se mu to
![]()
@Rutherford666 píše:
Ale ty by jsi měl jít bydlet sám, stejně jako každý. To je totiž nejlepší škola života. Ne se pořád na někoho věšet, ale starat se sám o sebe od A do Z. Chápu, že zažíváš šok ze srážky s realitou, ale chtělo by to trochu pokory.
@Uiii tak to si asi jedina, ktere to tak hrozne neprijde. Velka vetsina ho vidi jako peknyho vycuranka.
Hele, tak já třeba to, že rodič chce od dítěte příspěvek na bydlení, neznam. I když jsem už vydelavala a bydlela u tatky, nikdy si ode mě nic nevzal. Ale je pravda, že taťka měl vždycky velmi dobrý plat a velmi nízké životní náklady. Ne každý to tak má. Takže pokud tvoje mamka počítá každou korunu (a většinu tvého dětství počítala), tak se jí asi nemůžeme divit, že po tobě příspěvek chce. A ty si opravdu neuvědomuje, co bydlení stojí. Ono to totiž není jen o nájmu, jídle nebo energiich. Platí se za vsechno - za internet, televizi, drogerii, úklidové prostředky, práci prášek… Všechno to stojí peníze. Pamatuji si, jak přemýšlela moje sestra, když žila s mamkou, jak ji všechno přišlo levné. Když se mamka odstěhovala a najednou platila všechny tyhle „maličkosti“ sama a ejhle, po pár měsících zjistila, že to není taková sranda, že jen hloupý sprchac stojí stovku a jeden jim na měsíc fakt nestačí. Takže asi tak. Odstehuj se, vyzkoušej si to a zjistíš, že živobyti stojí mnohem víc, než si teď představuješ.
Najdi si spolubydlení. Budeš platit třeba pět tisíc měsíčně za bydlení, ale budete si v bytě všichni rovni. Když nic jiného, tak si to aspoň zkusíš a taky ti to dost dá do života. Mamka tě přestane štvát a třeba se i zlepší váš vztah.
Jo a ty řeči o tom jak je v KFC fyzicky a psychicky těžká práce si odpusť. Věř, že nevíš co je těžká práce.