Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Rutherford666 píše:
@Keyllah Ne.Psal jsem že jídlo si budu platit sám tak nechápu proč to zmiňujete. A přítelkyni už jsem po včerejšku nevezmu, to se nebojte.
Protože na rozdíl od tebe tak nějak tušíme, jak to bude asi vypadat
nikdy si nedáš nic z ledničky, co jsi sám nekoupil? neuděláš si kafe, nenaliješ sklenku vody? nepoužiješ ani špetku matčiny soli, cukru, oleje? dost utopie, to opravdu moc reálné není ![]()
@Anonymní píše:
@Tarjei Ale problém je že já fakt nejsem nijak problémovej. Ani ve škole, nikde. Měl jsem brigádu abych si vydělal na to svoje, jel jsem 1×-2× na oslavu za kámošem se opít, rodiče jsem nijak nezlobil…
Já to chápu hele. Nejsme dítě. Když prostě něco poseru tak to přiznám. Ale já prostě nevidím úhel ve kterým bych já byl ten špatnej…a od svého potomka dostávat 3 tisíce měsíčně za to že bude spát ve „svém“ malém pokoji mi prostě přijde jako dobrá cena.
Prý ve svém pokojíčku
hele nezlob se na mě, ale pokoj není tvůj. Spocitej si nájem a veškeré energie a vyďel to počtem osob v domácnosti. Ne každý rodic má tolik peněz, aby se jeho pracující dítě doma valelo zadarmo. Každý jedná podle svých možností. Až budeš opravdu dospělý tak si uvedomis kolik ji doopravdy stojíš peněz. 3 tisíce to nebudou ![]()
@Tarjei Asi ano. Kdybych si vydělal těch 20 tisíc tak ano, klidně dám další tisícovku na bydlení. Ty roční vyúčtování. Klidně část přispěju navíc…a ano. Zdá se to jako nejlepší možnost. Prostě odejít…
@Rutherford666 píše:
@ricki Nájem beru jako přespávání…máma mi neuklízí. Ano pere ale to zvládnu v pohodě i sám, klidně ve vaně. Co se tedy potom vody a energie týče tak už když jsem brigádně pracoval tak jdem nabízel že si budu platit vlastní internet…
Klidně můžu dát část peněz za roční vyúčtování. To mi problém samozřejmě nedělá.
za mě nemáš moc reálné představy a tudíž ani nemůžeš moc chápat, o čem všem to je
opravdu není nutné kopat sebe. Pokud nevěříš zkušenějším, tak si to vyzkoušej sám a velice rychle na to přijdeš…
A v čem je tedy problém? Když ti přijdou ty tři tisíce hodně, tak se odstěhuj a žij sám. Píšeš, že ti máma platila jen základní potřeby, jídlo, bydlení a bus do školy. To ti přijde málo? Do té doby, než si šel na brigádu, tak nahý si asi nechodil, nebo jo?
Ta zmínka o těžké práci v KFC je úsměvná, ty si měl ty peníze pro sebe, představ si ale, že spousta lidí živí těžkou prací rodinu, a nemá to jen na oblečení a výlety.
@thalasan Já chápu že si myslíte že nevím kolik co stojí…ale není mi 12 let.
To že jsem nebydlel nikdy sám - a nikdy sám bydlet nebudu, je to nevýhodné.
Ekonomii jsme měli a měsíční výdaje jsme si počítali. Matka má vyúčtování ročně. Klidně přispěju, psal jsem to tady už asi 4×
@arinecka To je oravda nechodil. Dostali jsme totiž veškeré hadry od sousedů…
Mě se hrozně líbí že lidé se smějí tomu že tězká práce a KFC…z lidí co znám, kteří vystřídali dost zaměstnání tak říkali že to byla vždycky ta nejhorší možnost.
Včetně naší učitelky na ekonomii. Která sama obdivovala jak to ty lidi vydrží…
@Keyllah když budu přispívat já tak to už jsme 3 na bydlení. Matka, přítel a já.
Já chápu že pro 1 clověka je fakt hodně. Ale jsme už 3…
@Rutherford666 píše:
Ekonomii jsme měli a měsíční výdaje jsme si počítali. Matka má vyúčtování ročně. Klidně přispěju, psal jsem to tady už asi 4×
Ne 12 ti není, ale dospělý fakt nejsi. Jestli si myslíš, že 3 tisíce je dost. A když jsi tedy měl tu ekonomii
tak si to spocitej. Působíš dost nevděčně, jdi bydlet sám.
@Rutherford666 píše:
Tak pak nechápu, proč ti je zatěžko dávat měsíčně menší částky navíc, aby to mamka pokryla ze záloh v průběhu roku. To ses nenaučil??
Jinak jseš vyčůranej jak díra do sněhu. Víš, že je nevýhodné bydlet sám, ale jsi v mama hotelu, a nebo vegetíš u přítelkyně, a ještě ti to přijde drahé. Tak běž bydlet s přítelkyní.
@Rutherford666 píše:
A co budeš dělat, až ti máma řekne že jsi dospělý a chce aby ses odstěhoval? Přece u ní nebudeš bydlet do důchodu, protože je neekonomické bydlet sám
íční Matka má vyúčtování ročně, no představ si že to tak má většina lidí, ale musí platit měsíční zálohy. To tvoje klidně přispěji, je opravdu k smíchu. Nechápu, proč se tam chceš držet zuby nehty, když ti toho tolik vadí. Odstěhuj se a budete mít klid všichni, a ty se naučíš starat se o sebe sám, se vším všudy.
@Keyllah Takže si budeme vyčítat špetku soli a 5ml oleje. Tohle mě vždycky hrozně na každém štvalo. To skrblíkovství.
Já chápu že koruna ke koruně, ale tak jednou si vezmu já, podruhé ona. A vyčítat si koruny mi přijde jako naprostý humus.
@Rutherford666 hele a vis, jaky ma ta mama realny naklady v byte? Najem, energie…
Zivot je proste drahej. Hele ja dam za najem a energie 13 a pul. Internet a tv petikilo.
Jidlo, drogerka, obleceni obuti, provoz auta, jsou tri deti a ja, to je tak dalsich 20.
@Rutherford666 píše:
@Keyllah když budu přispívat já tak to už jsme 3 na bydlení. Matka, přítel a já.
Já chápu že pro 1 clověka je fakt hodně. Ale jsme už 3…
A předtím to byla matka, přítel a tvůj otec
plus úleva na dani. Navíc ty prispivas, nehradis adekvátní podíl.
Tak co vlastně řešíme? Mamce ty 3 tisíce nestačí? Nebo tobě přijdou moc? Mi to přijde „na přespávání v pokojíčku“ a to kolem akorát, od dospělého pracujícího syna, který má v plánu si jinak platit vše sám. Já jsem ve tvé situaci dávala více, když jsem mohla.. ![]()