Bydlení u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.5.11 19:59

holky,tak prispevek na syna pobiram,prispevek na bydleni ne,jelikoz nemam samostatnou jednotku,na bytaku jsem byla,a tam mi rekli at jdu s detma na ubytovnu,prej mi byt nedaji,protoze nemam trvale bydliste ve meste,kde chci zadat,u nas byty nejsou..mala vesnicka..do azylaku bych asi nesla,nedovedu si predstavit ty deti,navic je to jen na cas,ale kdo vi :nevim: holky anezlobte se na me ale jakej klid?matka ma 52let,jine zenske v tomhle veku litaji jako dabli s vnouckama,navic vychovala ctyri deti,jedno z nich sestrine,tak snad mam nejake zkusenosti ne?uz jsem volala se setrou,pojedu hlidat ten byt,vse promylsim,projdu u nich nejake najmy,a segra prej ma nejakeho znameho u nich na bytaku,tak uvidime jestli s tim neco udela…uz jsem se trosku uklidnila,ale reknu vam,byla jsem fakt na pokraji,voala jsem e,ze potrebuji akutne pomoc ,a ten mi rekl at jdu makat,ze mi zadne penize neda :poblion: :poblion: ach jo

• Citovat
  • Upravit
17013
1.5.11 20:13
byron píše:
monikalysa píše:
Monny89 píše:
monikalysa píše:
To samé azylák, nic to neřeší :-(
neřeší, ale pořád lepší být tam na dočasnou dobu, než tam kde momentálně je… :nevim:
S tím naprosto souhlasím, jenže je na ně prý také pořadník a na dlouho… Ona nebude braná jako těžce sociální případ, když má kde bydlet :-( Je to děs, prostě hlásají jak pomůžou a prd. Mojí známé navrhli ať jde na ubytovnu a malého že dají na čas do děcáku :poblion:
No to je šílený :pocitac: , co to má jako bejt?

Ne fakt,tomu říkají pomoc :poblion: , je to zpátky asi 4 roky. Prej až by si našla bydlení, tak jí ho pak zas dají… Proto bych na tyto azyláky a sociálku moc nespoléhala… Je to děs, je to pro samotnou maminu tak těžké… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
1.5.11 20:15
Anonymní píše:
holky,tak prispevek na syna pobiram,prispevek na bydleni ne,jelikoz nemam samostatnou jednotku,na bytaku jsem byla,a tam mi rekli at jdu s detma na ubytovnu,prej mi byt nedaji,protoze nemam trvale bydliste ve meste,kde chci zadat,u nas byty nejsou..mala vesnicka..do azylaku bych asi nesla,nedovedu si predstavit ty deti,navic je to jen na cas,ale kdo vi :nevim: holky anezlobte se na me ale jakej klid?matka ma 52let,jine zenske v tomhle veku litaji jako dabli s vnouckama,navic vychovala ctyri deti,jedno z nich sestrine,tak snad mam nejake zkusenosti ne?uz jsem volala se setrou,pojedu hlidat ten byt,vse promylsim,projdu u nich nejake najmy,a segra prej ma nejakeho znameho u nich na bytaku,tak uvidime jestli s tim neco udela…uz jsem se trosku uklidnila,ale reknu vam,byla jsem fakt na pokraji,voala jsem e,ze potrebuji akutne pomoc ,a ten mi rekl at jdu makat,ze mi zadne penize neda :poblion: :poblion: ach jo

Držím ti palce ať ti to dopadne co nejlépe, hlavně vydrž, zkus si matice nevšímat… Já toto nechápu, mám zlatou mámu, starám se o ni, bydlí u nás, ale v životě by mi nesáhla na dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
1.5.11 21:02

tyyy jo, ja cumim jak blazen 8-o
ja ziju s dcerkou sama, jsem taky v podnajmu, pani je hodna,dala mi tu trvale bydliste, dostavam prispevek na bydleni.
staci mi to jen tak tak,ale lepsi nez azylak. s nasima neziju proto, ze tatka je silny diabetik, potrebuje klid a to s tou moji cacorkou dost dobre nejde a navic ja doma doucuju Aj,takze tady mam aspon klid.
ale za sebe muzu rict, ze nasi mi teda pomahaj, bez nich bych byla uz v pr…je to sila kdyz ti tohle vlastni mama provadi :think:
ja ti asi neporadim, mam zkusenosti jen s tim najemnim bytem, spis jsem chtela napsat, ze bydlet samotna-je to tezky,ale jde to a mas svuj klid. staci „jen“ sehnat penize na kauci a do zacatku nez ti da socialka penize,pak uz to zvladnete, preju hodne sil a u rodicu bych v takove atmosfere nezustavala byt tebou.uz kvuli detem ne… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5173
1.5.11 22:06

Ono hlavně to tam musí bejt dost stresový i pro ty děti :think: když se vaši takhle chovají :nevim: s bydlením je to na prd. když někde řekneš že jseš matka samoživitelka 2 dětí tak máš prostě smůlu ,hned si řeknou,že nebudeš mít na nájem :think: nebo á bych si to teda řekla :nevim: … je blbý kdybys byla 18 tiletá cígoška tak máš hned azylák,nebo byt od města ..tak to tady v tomhle státě bohužel funguje :zed: furt podpora rodiny a když zstane sama matka a chlap neplatí tak tě stát pošle do …místa kde slunko nesvítí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.11 09:06

holky tak obrat jk neco,matka mi vyhazela vsechny veci ven,na dvur,prej at tahnu,ze ona ten rev deti nebude poslouchat,tak jsem dala maleho do skolky,a ted se jdu chystat,jedu ke kamaradce budeme oblizat vsechny realitky,akorat teda nevim kde vemu na kauci,mam asi petistovku do patku,jinak bych sla na ubytovnu,no hruza..ach jo..ja se snad zblaznim,,zkusim socialoku ale nevim nevim,jak nemam cernou hubu tak mi asi nikdo nepomuze:(holkme je tak zle :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
2.5.11 09:11
Anonymní píše:
holky tak obrat jk neco,matka mi vyhazela vsechny veci ven,na dvur,prej at tahnu,ze ona ten rev deti nebude poslouchat,tak jsem dala maleho do skolky,a ted se jdu chystat,jedu ke kamaradce budeme oblizat vsechny realitky,akorat teda nevim kde vemu na kauci,mam asi petistovku do patku,jinak bych sla na ubytovnu,no hruza..ach jo..ja se snad zblaznim,,zkusim socialoku ale nevim nevim,jak nemam cernou hubu tak mi asi nikdo nepomuze:(holkme je tak zle :cry: :cry:

tak matku bych poslala slusne asi do pr… :cert: takhle se chovat, at je stara a vycerpana jak chce, tohle se da rict i slusne, ze chce mit klid a nehlidat deti.
dikybohu za moji mamcu :huban:
anonymni, odkud jsi? vsechno se da vyresit, hlavne at maji deti kde zustat, co nekdo jiny z rodiny?nemuze pomoci? a co tvuj tata???? to mati necha aby te vyrazila i s detma na ulici???nechapu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.11 09:18

jsem ze severni moravy,otec samzrejme zakrocila,le ma cenu nekomu bydlet pod strechou a nechat se vecne vyhazovat?mlej mi v noci plakal,ze je babicka zla,a kdde budeme bydlet,rano sel do skolky uplne uplakany,musim to resit tohle uz je konecna,a sestra rozhodila site,tak cekam co zavola,ted jedu do mesta obhlednout ty realitky,ale moc to nevidim vsudebudou chtit xxx najmu do predu,nemuzu ty deti nechat v tom zit,matka je hyena,a rikejte si o me co chcete,nepiju,nikam nechodim,chlapy nehledam,nemam dluhy,staram se o deti,a to ze je maly nemocny a porad place,to ja proste nezastavim,holky drzte palce jsme uplne k.o,ale musim to zvladnout k vuili detem paa dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
2.5.11 09:50
Anonymní píše:
jsem ze severni moravy,otec samzrejme zakrocila,le ma cenu nekomu bydlet pod strechou a nechat se vecne vyhazovat?mlej mi v noci plakal,ze je babicka zla,a kdde budeme bydlet,rano sel do skolky uplne uplakany,musim to resit tohle uz je konecna,a sestra rozhodila site,tak cekam co zavola,ted jedu do mesta obhlednout ty realitky,ale moc to nevidim vsudebudou chtit xxx najmu do predu,nemuzu ty deti nechat v tom zit,matka je hyena,a rikejte si o me co chcete,nepiju,nikam nechodim,chlapy nehledam,nemam dluhy,staram se o deti,a to ze je maly nemocny a porad place,to ja proste nezastavim,holky drzte palce jsme uplne k.o,ale musim to zvladnout k vuili detem paa dekuji :srdce:

ja si o tobe nemyslim nic spatneho, kdyby na me mati rvala prede dverma at tahnu a dalsi sproste nadavky,tak bych si o ni taky myslela svoje a odesla bych.
tak ti drzim palce, jo a misto realitky neni lepsi si najit inzerat primo v novinach?ja to tak udelala, sice jsem taky platila kauci ,ale u te realitky abys neplatila jeste vic za zprostredkovani.ale je fakt, ze te honi cas,tak je to asi nejlepsi reseni.
tak drzim palce, kvuli detem ti to schvaluju ze jdete pryc, pak pisni jak jsi dopadla :mavam:

• Citovat
  • Upravit
27008
2.5.11 20:17

anonymní moc t držím palečky at něco najdša jsi co nejrychleji pryč jako tohle udělat moje máma tak by dostala takovou sodu :cert: :cert: :cert: jako co si ta tvoje o sobě myslí? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.11 11:07

Holky,tak to tady čtu a je mi z toho na :poblion: .Sama bydlím u rodičů-teda přesněji u mámy a jejího 3 manžela,taky máme hádky,je to tak 4 roky,co to vyvrcholilo tím,že jsme si s mámou dali vzájeme pár facek :-( ale já toho do dnes hrozně lituju a nemůžu se zbavit dojmu,že asi nejsem dobrá dcera,no to je ale jedno,takový přístup jaký popisovala zakladatelka jsem já nikdy nezažila i když taky je mi vyčítáno-občas,že nic nedělám,že mi máti hlídá a pod.Před rokem a pul jsem se vdala a doufala jsem,že z tohodle baráku vypadnu,protože tady nemůžu žít jako vdaná,dospělá žena a matka,prostě to nejde.Hlavní slovo tu má moje máma a co řekne,to je svaté.No a dnes pořád žijeme u máti,ale musím říct,že po nedávné hádce asi konečně pochopila,že mám svojí rodinu a začala se chovat k synovi ne jako máma ale jako babička a to že mu dá občas na zadek,když hlídá,tak schvaluju,protože vím,jakej poklad máme-ale v 99% je u ní prý kluk úplný zlato.ale k tomu bydlení-Já jsem(když jsem byla s klukem sama)dostávala pouze mat.+soc.+přídavky a dohromady to dělalo nějakých tuším 4 a pulNo a pak už bez mat.,všude jsem uváděla,že platím 3 tisíce na náklady domácnosti a to bez jídla,ošacení a dalších věcí a NIKOHO to nezajímalo.Na OÚ mi řekli,že pokud nemám závažný problém,tak nejsem soc.případ a náhradní byt pro mě není.Manžel začíná stavět a předělávat vrchní patro,tak aby jsme měli úplně svůj byt-už máme kuchyň a koupelnu a základní dva pokoje-pro syna a pro nás,teď už jen ložnici…Ale i tak,jelikož je to stavba „na černo“tak to nebude jako bytová jednotka,takže stejně nikde žádat na příspěvek na bydlení nemůžu.Jsem z regionu,kde není práce,natož pro mámy s dětma,peníze vydělává pouze manžel a to tím,že jezdí do světa,odstěhovat se?Na to peníze bohužel nemáme,ale prostě holt,začínáme si VŠICHNI zvykat na společné soužití,u kterého jsme si ale museli stanovit všichni určitá pravidla,která prostě musíme dodržovat.Zakladatelko,tobě bych poradila,jestli sestra tyhle kontakty má,tak chyť šanci za pačesy a zdrhej dokud to jde,protože jinak se nikdy nebudeš moct svobodně nadechnout aniž bys za to musela být mámě zavázaná-vždyť přece dýcháš vdzuch v jejím baráku apod.UTÍKEJTE!!!!!!!Budu na vás myslet,pak dej vědět až se něco změní!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.11 11:25

Ach jo. :(
Já být v téhle situaci, díky Bohu by mi pomohli kamarádi z kostela. Ať je církev jakákoliv, tak náš pan farář má velkou faru a ještě větší srdce, vzal by mě načas pod ochranná křídla. A kámoši a kostelní babičky to samý.
Nemáš někoho, ke komu bys mohla utýct? Chuděro, nezoufej, i když je synek uplakanej, cítí Tvoji lásku a to je pro něj nejdůležitější. I když je celej svět zlej, u maminky musí být dobře a bezpečí.
A Ty zase choď načerpávat sílu sem k nám! :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová