Bydlení u rodičů

Anonymní
1.5.11 15:26

Bydlení u rodičů

:cry: :cry: Dobry den,chtela bych vas vsechny poprosit o radu…dva rok byslim u rodicu,v hornim patremjinak spolecna koupelna a kuchyn..posledni dobou stale slysim dokola,at se vystehuju,at tahnu,uklid si ten bordel,co delas cele dny,nestaras se o deti,atd atd..musim podoktnout ze mam dve deti,kluky,ctyri a dva rocky,mladsi syn ma zdrqvotni problemy,tudis jsem s nim dvacetctyri hodin doma,a to ze nekdy neuklidim hracky,nebo nevytru podlahu dvacetkrat za den,mi proste zily nerve..jsem sama s klukama,zivim je sama,nikdo mi je nesati ani nevodi do skolky,nejezdi po lekarich nic,opravdu se detem venuju na milion procent..vcera po asi roce jsem matku poprosila o hlidani maleho(sestra oslava narozenin),jelikoz malej v noci blinkal,tak at ho nikm netaham,ano hlidala,ALE!!!prijela jsem a otec hned ve dverich cituji:maly strasne rvl mmatka mu dala smetakem na zadek,a rvala po nem 8-o 8-o hned jsem za ni letela,a slusne ji rekla co to ma jako byt,a ona,ze je byl zlobivej ze jen rval,a ze ji asi chci zabit,ze ma jeste hlidat deti(bylo to asi 2hodky),neco jsem ji namitla,a ona me holky ze zadu do zad nekolikrat prastila,a nadavala mi,samozrejme jsem se otocila a zduchla do ni,drzela jsem maleho na rukach,a ona me vyhodila ven,a rvala na celej dvur,ze ji musim poslouchat ze ziji v jejim dome,no halo jak svina fakt,otec samozrejme zakrocil,vi ze deti jsou pro me vsechno..holky,ja nevim co to bylo,ale ona to nikdy neudelal,ze by maleho uhodila,nas v detstvi mozna ano,ale nijak drasticky,za tyden budu sestre dva tydny hlidat byt,chci se pokusit sehnat vlastni bydleni,snad to nejak zvladnu,ale holky,muzete mi rict jak vlastne vychazet s rodicema kdyz u nich bydlite?a vlastne nemate skoro zadnou moznost,jit bydlet sami?bez financi?a chlapa? :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.5.11 15:33

Tak taky raději anonymě, ale nevím, jak jsi na tom finančně, jestli bys utáhla podnájem někde sama. Pokud ne, tak si najdi přes inzerát chlapa, hodných chlapů je… Jen nesmíš koukat na krásum, ale z takových jsou většinou ti nejlepší manželé…

• Citovat
  • Upravit
44193
1.5.11 15:35

Prosím Tě, co tam ještě děláš? 8-o
Nevím, jestli by šlo vycházet, když jsou tak netolerantní, jako by sami neměli děti.
Nemůžeš si najít nějaký podnájem? Kdybys tam měla trvalé bydliště, příspěvek na bydlení rozhodně není malá částka a pokud máš postižené dítě, možná bys dosáhla na sociální příplatek a další dávky.
Ale je blbé, že dávky spojené s bydlením bys mohla dostat až po 3 měsících - vypočítávají se ze zpětných příjmů..
Taky musíš zvážit, jestli máš dost finančních prostředků na nezbytné vybavení.

Bydlení s rodiči, je to vždy špatně, i když se všichni snaží - vždy je to o kompromisech a ztrátě soukromí, pokud se nejedná o 2 oddělené byty.
Taky neustálá přítomnost malých dětí je pro starší lidi v určitém směru zátěž, i když svoje vnoučata milují. Prostě už potřebují svůj klid a nezvládnou to, co v mládí.I tomu bych vysvětlovala chování matky, přepětí, únava.

Na Tvém místě bych hledala jiné bydlení, píšeš, že jsi soběstačná, nikdo Ti nepomáhá a bydlet sama s dětmi se fakt utáhnout dá, jen nebude moc peněz na zbyt.
Existují i levnější nájmy, byty druhé kategorie, kde je např. záchod přes chodbu, někdy může být i společný se sousedy, nebo sprchový kout v kuchyni. Tam se většinou nájem za 2 plus 1 pohybuje v cenách 1 plus 1 a podobně. My to tak nemáme, ale takové byty jsem viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.5.11 15:38

Když ale ti rodiče nebudou taky chtít, nebudete vycházet nikdy, tohle je o kompromisu, ne že ty bys pořád ustupovala.
(Bydlíme s přítelovými rodiči, oni patro, my dole, byty samostatné…)
Rada je jasná, odstěhovat se, ale chápu, že bez peněz to půjde hodně moc těžko…
Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.5.11 15:39

Tak chlapa rovnou na sestěhování se dvěma dětmi, jedním, které vyžaduje náročnější péči, bych rozhodně nehledala. On i ten vztah mezi partnery potřebuje prostor pro rozvoj. To nepovažuju za řešení. Jako hledat vztah ano, ale ne podmínka pro „vypadnutí z baráku“, to nemusí dobře dopadnout(ale může).

Co se týče vycházení s rodiči, chce to hned ze začátku ujasnit si pravidla, polopatě a všeho. Ale pokud jsou domácnosti společné, nikdy to nepůjde bez kompromisů. Vždy se může cítit někdo ukřivděný, že by to chtěl jinak.
A starší lidi si na pořádku často potrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.5.11 15:42

Ještě jsem zapomněla podotknout, že většinou je potřeba do nájmu složit vratnou kauci - jako pojistku pro majitele, kdyby jsi nezaplatila nájem nebo způsobila nějakou škodu. Bez toho většina majitelů do bytu nepustí. Většinou jsou to minimálně 2 nájmy, u těch levnějších bytů to může být i jeden. Takže i s tím je potřeba počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.5.11 15:52

A co zažádat o městský byt??
Když jsou rodiče takto nepřátelští, nepomohla by ti se někde zabydlet alespon sestra?? A co tatínek dětí ( asi spolu nejste), ale nepomohl by už kvůli svým dětem najít něco jiného??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.5.11 15:59

Nebo začít v nějakém azylovém domě pro matky s dětma?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.5.11 17:08

Na městský byt se hrozně dlouho čeká. Známá rozvedená se 3 malými dětmi čeká už 2 roky - od doby po rozvodu a 5 let čekala jako vdaná, stejně se nedočkala. Jen každý rok zaplatila městu 500 za podání žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
1.5.11 17:24

To samé azylák, nic to neřeší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
1.5.11 17:47
Jana206 píše:
Prosím Tě, co tam ještě děláš? 8-o
Nevím, jestli by šlo vycházet, když jsou tak netolerantní, jako by sami neměli děti.
Nemůžeš si najít nějaký podnájem? Kdybys tam měla trvalé bydliště, příspěvek na bydlení rozhodně není malá částka a pokud máš postižené dítě, možná bys dosáhla na sociální příplatek a další dávky.
Ale je blbé, že dávky spojené s bydlením bys mohla dostat až po 3 měsících - vypočítávají se ze zpětných příjmů..
Taky musíš zvážit, jestli máš dost finančních prostředků na nezbytné vybavení.

Bydlení s rodiči, je to vždy špatně, i když se všichni snaží - vždy je to o kompromisech a ztrátě soukromí, pokud se nejedná o 2 oddělené byty.
Taky neustálá přítomnost malých dětí je pro starší lidi v určitém směru zátěž, i když svoje vnoučata milují. Prostě už potřebují svůj klid a nezvládnou to, co v mládí.I tomu bych vysvětlovala chování matky, přepětí, únava.

Na Tvém místě bych hledala jiné bydlení, píšeš, že jsi soběstačná, nikdo Ti nepomáhá a bydlet sama s dětmi se fakt utáhnout dá, jen nebude moc peněz na zbyt.
Existují i levnější nájmy, byty druhé kategorie, kde je např. záchod přes chodbu, někdy může být i společný se sousedy, nebo sprchový kout v kuchyni. Tam se většinou nájem za 2 plus 1 pohybuje v cenách 1 plus 1 a podobně. My to tak nemáme, ale takové byty jsem viděla.

ani v největší nouzi byhc nemohla bydlet tam kde je wc či sprcha společná kord kdžy mám dvě malé děti.ne každý je čistotný navíc věčně lítat přes chodbu :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.5.11 18:32
monikalysa píše:

neřeší, ale pořád lepší být tam na dočasnou dobu, než tam kde momentálně je… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
1.5.11 19:10

ty jo holka ihned pryč to bude horší a horší ..já za sebe ti můžu říct takhle by to dopadlo kdybych já zůstala u našich s malým :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
1.5.11 19:16
Monny89 píše:
monikalysa píše:
neřeší, ale pořád lepší být tam na dočasnou dobu, než tam kde momentálně je… :nevim:

S tím naprosto souhlasím, jenže je na ně prý také pořadník a na dlouho… Ona nebude braná jako těžce sociální případ, když má kde bydlet :-( Je to děs, prostě hlásají jak pomůžou a prd. Mojí známé navrhli ať jde na ubytovnu a malého že dají na čas do děcáku :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.11 19:25
monikalysa píše:
Monny89 píše:
monikalysa píše:
neřeší, ale pořád lepší být tam na dočasnou dobu, než tam kde momentálně je… :nevim:
S tím naprosto souhlasím, jenže je na ně prý také pořadník a na dlouho… Ona nebude braná jako těžce sociální případ, když má kde bydlet :-( Je to děs, prostě hlásají jak pomůžou a prd. Mojí známé navrhli ať jde na ubytovnu a malého že dají na čas do děcáku :poblion:

No to je šílený :pocitac: , co to má jako bejt?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová