Bydleni v 5.patre a miminko

Sarik78
13.6.06 14:20

Bydleni v 5.patre a miminko

xsss

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2107
13.6.06 14:47

Tak my byvame na tretom bez vytahu. Uprimne - je to celkom zahul a ked mam na pleci podvozok z kocika, v jednej ruke korbicku s malou, v druhej nejaku tu tasku a v zuboch obalky zo schranky, nadavam ako pohan a funim, ze dalsie poschodie by som nezvladla … :lol:
Ale vies - zvladla :! keby som musela :wink: A za pekne byvanie, take ako pises, by mi to urcite stalo !

pa,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
13.6.06 14:47

Ahojky, my bydlíme ve 4. patře bez výtahu. Nedávno jsme se sem přestěhovali z 1. patra s výtahem :-) Malý má přes 9 kg, ale vynést ho není problém, jen na nákup musíme ve dvou a velký nákup vynášíme z auta na několikrát . Ale jsme poslední patro a máme tu klid. Výhodou je že je tu kočárkárna, takže kočárek je v bezpečí v přízemí, kdybych měla tahat nahoru ještě kočárek, tak bych asi přemýšela, jestli jo nebo ne…Ale kočárek jde občas nechat i třeba v autě…

Jen další mimi bude až malej samostatně vyšlape ty 4 patra…Dvě děti bych nahoru asi nevytáhla.

Spousta holek ti určitě napíše, že je to v pohodě, tak se neboj, určitě to zvládneš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
13.6.06 14:48

:-))) Vsechno jde kdyz se chce! Ja bydlela ve zvysenem 3. patre (poctem schodu i vyskou to bylo jako v 5.patre … bez vytahu a bez sklepu ci komory dolu … mela jsem mimi a nosila ho i s kocarem po schodech nahoru … docela casto sama a docela casto i s nakupem …byla to makacka, ale ruce jsem si vysvalovala velice rychle a kondicku jsem taky mela timto chozenim skvelou:-) Nekdy pravda jsem si rikala, ze uz fakt nikam nejdu a sedim radsi doma nez absolvovat opet vysokohorskou turu … ale prezila jsem. Zase to bydleni dle tveho popisu stoji za to a pokud budes mit dolu nejaky sklep ci komoru na uskladneni kocarku, pripadne i nejakeho nakupu (ktery muze vzit manzel sebou pri navratu z domova), nemel by byt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
13.6.06 14:54

tak já bydlím ve čtvrtém patře bez výtahu a zatím bez mimča, ale nějak to zvládnout budu muset!! Naštěstí je dole kočárkárna, takže budu tahat jen mimi a nákup :wink:
Ten váš byt popisuješ nádherně, takže já bych šla určitě do toho. Já se plahočím takovou výšku a to nemáme ani balkon a pouhých 48m2..... :? a stejně mě to zato stojí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
13.6.06 14:57

Holky dik moc za rady. Uz se na ten byt tesim :-)))

• Citovat
  • Upravit
2857
13.6.06 15:30

ahojky

pokud se ti líbí byt tak do toho jdi:o) My bydlíme 4 patře bez výtahu + půlschody do přízemí - čili 4,5 patra a samozřejmě že to jde, samozřejmě že by bylo lepší kdyby tu byl výtah, ale kdyby mi někdo nabídl, ať vyměním podkroví za první patro… tak do toho nepůjdu… možná na stará kolena, ale ted ne. Upozornuju že je důležité mí možnost netahat nahoru kočár, pokud ta možnost je je vše v suchu. První půl rok jsem tahla prcka i s nákupy zaráz, druhý půlrok, jak se dalo , ale jsem líná tak taky vesměs zaráz no a od 14 měsíců chodí malej převážně sám, tak je to pohoda, a když chce nést, tak ho bez problémů vynesu, jen pro nákup se pak musím vrátit… a to jsem těhotzná a vleču se jak lemra:o)

takže směle do toho

(uvidíš jak budou řemeslníci šťastní… my jsme tu včera měli maníky od Veluxu a než vytáhli 9 skel nahoru, tak pěkně hekali a my s manžou se bavili:o))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
13.6.06 15:33

ted čtu komentáře, a ten klid je opravdu to, co nás drží nahoře:o)))) takže fakt vzhůru do toho, bez záruky že nebudeš nadávat..... to určitě budeš, až se ti mimčo bude v náručí vzpouzet a nebude se chtít nést a druhou rukou v které poneseš nákup si moc nepomůžeš, ale fakt můžu napsat, že i tak to stojí za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
13.6.06 17:22

BYdlím ve 4.patře bez výtahu. Nemáme kočárkarnu ani žádnou jinou možnost nechát dole kočárek. Mám 3 měsíční mimi. KOupili sme si nejlhčí kočárek na trhu .. :-) Ale i tak se pronese. Se sousedkou v 1.patře sem se domluvila, a nechávám ji za dveřma podvozek od kočárku a nahoru nosím korbičku (5kg mimi teď už 6kg :-) A mám co dělat!!! Mudsím říct, že představa tehlé makačky mě mnohokrát odradila jít vůbec s malým ven. Teď už máme sporťák.. Ten nechávám celý v 1.patře a nosím nahoru jen malého. Když mám větší nákup, nejdřív vynesu malého, doma ho dám do postýlky a pak letím dolu pro nákup..:-) ALE TEN KLID nahoře to fakt vynahrazuje. A po porodu sem aspoň shodila už skoro všechny nabraná kila :-)))

Květule a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
13.6.06 17:37

Krásné bydlení je dobré, taky máme určitě nejlepší výhled, ve 3.patře + půl schody ke dveřím a půl schody do kočárkárny.

Ale jsem dost často nepříčetná, jedno dítě na ruce (do tašky se už nevejde), v druhé ruce tašku, prádlo ze šňůry případně nákup, ve třetí ruce druhé dítě, ve čtvrté ruce balóny a bábovičky, které nesměly zůstat dole… Taky ráda hubnu, ale v zimě jsem místo sprchy, kterou bych potřebovala musela rozbalovat děti. Amálka chodí od 14měsíců sama, což ale neznamená, že se jí vždycky chce jít rovnou domů, takže já vyběhnu nahoru, hodím Boříka do některé postýlky a zároveň ji lákám domů a pak to vzdám a letím pro ni zpátky, protože nejradši sedí v mezipatře na okně :evil: Někdy jde sama, ale před obědem je zá:,–(ně tááák unavená, že jen kňučí a nikam ji nedostanu než pod krkem.

Budeme se stěhovat a 1.patro je Nejdůležitější argument. Cheme ještě jedno miminko a to si tady nedovedu představit. Že chodí manžel s nákupem na pětkrát je taky normální.

Rozmysli se rozmysli na své štěstí pomysli. Ale je fakt, že děti jsou za 3 roky v pohodě a ani si nevzpomenu.

cifka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
13.6.06 19:46

Re: Bydleni v 5.patre a miminko

AHOJ,

my bydlíme ve třetím patře bez výtahu, jsem těhulka. Kočárek pak budu nechávat dole kočárkárně nebo v sušárně, takže budu nosit nahoru jen mimčo :) Teď když jsem těhu, tak někdy malinko funím do těch schodů :roll: :wink:

Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.6.06 10:51

Sariku, jestli budeš mít kde nechávat kočárek, jdi do toho bez rozmýšlení! 8) A jinak to ještě zvaž… :wink:
My bydlíme ve 4. patře bez výtahu, na výšku je to stejné jako 5. patro u domu přes ulici - první 4 měsíce jsme používali jen babyvak, takže pohoda. Ale teď mám jedenáctikilové dítě, pětikilový kočárek - a k tomu ještě nějaký ten malinký nákup… Nosit se do vyšších pater s +- dvaceti kily denně (a u mě teď ještě s bříškem) teda fakt není nic moc… A mimčo nemůžeš nechat jít samotné, když vláčíš kočárek a nemůžeš ho držet, i když už by po schodech třeba šlo rádo samo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
14.6.06 13:24

Ahoj..

No my jsme bydleli v druhém patře bez výtahu, kočárkárna nikde a možnost uložení kočáru jen ve vlastním bytě, no to tahání nic moc, i když malý je hubenější.. Ale podkrovní byty jsou vždycky super, hodně světla, možnost terásky a co je hlavní, nikdo ti nešlape nad hlavou, takže relativně klid, už jen kvůli tomu bych ten prodkrovní byt brala.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
14.6.06 13:30

Taky bych se toho patra nebála, jo, je to zabíračka, ale to bydlení za to stojí.
My bydlíme ve čtvrtém patře, syn už je předškolák a toho dalšího človíčka zatím nosím v bříšku,ale vážně, nebojím se nošení nahoru, dání do postýlky a pak klidně znovu dolů pro nákup. Zvládly to i jiné mamči, no , ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
14.6.06 13:37

Ahojky,
přidám se k holkám, taky jsme před dvěmi lety bydleli v pátém patře bez výtahu. Měla jsem dvouletého syna a s druhým jsem byla v osmém měsíci, když mi kluk usnul 2× v tramvaji a já jsem ho nesla těch 95 schodů. :D , no teď se tomu směji, bydlíme v domku, ale nahoře jsem myslela, že to nerozdýchám. Kočárek taky nebylo kam dávat, takže buď byl na řetěz u sklepa nebo ho manžel nosil nahoru - měli jsme trojkolku, vážila 9kg. Nebo jsme ho nechali složený v autě před domem. Ale bylo to fajn, ikdyž jsem bydleli skoro v centru Ostravy, město bylo daleko, hluk minimální. Takže pokud jsi z bytu nadšená, určitě do toho jdi. :D
 Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová