Bydlení v bytě - celoživotně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MaM
241
26.4.18 00:35

Já žiju v baráčku od narození, ale kdybych se časem měla stěhovat do bytu, tak bych to asi zvládla. Jo, v létě je to super, dítka u bazénku, jen vylezete z domu, ale jinak je to celoroční starost a práce. Samozřejmě záleží na velikosti domu i zahrady a na celkovém pojetí a vybavení. Ale i tak, každou chvíli se něco po…, náklady na údržbu jsou určitě mnohonásobně vyšší než u bytu, to samé daně. A další věc, teď jsme ve vícegeneračním domě, kde je víc lidí, v samostatném baráčku někde na konci vesnice bych se možná bála. A pak, když dítka dorostou a vyletí do světa, zůstanou v baráčku dva, kteří ho pro sebe až tak nepotřebují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.18 00:52

Já jsem se s tím také nesmirila a vydupala si baracek. Kompromis je malá ves 5 km za Prahou, kde fakt nic neni, malý domek (3+kk), zahrada 300 m2. Jsem spokojená, jsem takový venkovní typ. Snídaně venku na terase, bazén, vymyslím stále co kde zasadit, postupně dělám takovou skalku, baví mě to. Jak tu někdo zmiňoval, že děti ocení zahradu do 10 let, tak to asi jo, já to ale nedělala pro děti, ale pro sebe. Muž od rána do večera v práci, nehne tu prstem, nebaví ho to. Já mu to nevycitam, věděla jsem o tom na začátku. Stacim na vše sama, max ho požádám, pokud něco jako ženská neutahnu, ať pomůže, ale neotravuju ho. Byla to taková naše tichá dohoda, že barák ano (moc nechtěl, Pražák jak poleno, bytovy typ) ale nebudu po něm chtít nějaké kutilství. A vesnici fakt není problém najít řemeslníka, přijde mi to asi milionkrát snadnější než v Praze:) Pražský být jsme prodali i když hypo jsme neměli splacenou. Doplatili jsme, něco zbylo plus nová hypo, to je asi jedině, co mi kazí náladu, že je to ještě na dlouho, ale that's life. Prosím anonym, moc osobní info.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.18 00:52

Píšeš, jak kdyby byl byt cela ve věznici :zed: vydělej peníze a kup si dům :mrgreen: zatím tady jen brečíš :dance:

• Citovat
  • Upravit
36556
26.4.18 00:53
@Anonymní píše:
Píšeš, jak kdyby byl byt cela ve věznici :zed: vydělej peníze a kup si dům :mrgreen: zatím tady jen brečíš :dance:

Proč anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.4.18 00:55
@Anonymní píše:
Já jsem se s tím také nesmirila a vydupala si baracek. Kompromis je malá ves 5 km za Prahou, kde fakt nic neni, malý domek (3+kk), zahrada 300 m2. Jsem spokojená, jsem takový venkovní typ. Snídaně venku na terase, bazén, vymyslím stále co kde zasadit, postupně dělám takovou skalku, baví mě to. Jak tu někdo zmiňoval, že děti ocení zahradu do 10 let, tak to asi jo, já to ale nedělala pro děti, ale pro sebe. Muž od rána do večera v práci, nehne tu prstem, nebaví ho to. Já mu to nevycitam, věděla jsem o tom na začátku. Stacim na vše sama, max ho požádám, pokud něco jako ženská neutahnu, ať pomůže, ale neotravuju ho. Byla to taková naše tichá dohoda, že barák ano (moc nechtěl, Pražák jak poleno, bytovy typ) ale nebudu po něm chtít nějaké kutilství. A vesnici fakt není problém najít řemeslníka, přijde mi to asi milionkrát snadnější než v Praze:) Pražský být jsme prodali i když hypo jsme neměli splacenou. Doplatili jsme, něco zbylo plus nová hypo, to je asi jedině, co mi kazí náladu, že je to ještě na dlouho, ale that's life. Prosím anonym, moc osobní info.

To se mi líbí!
Napsat to upřímně, žádné „kvůli dětem“. aTD :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.18 00:59
@Anonymní píše:
Já jsem se s tím také nesmirila a vydupala si baracek. Kompromis je malá ves 5 km za Prahou, kde fakt nic neni, malý domek (3+kk), zahrada 300 m2. Jsem spokojená, jsem takový venkovní typ. Snídaně venku na terase, bazén, vymyslím stále co kde zasadit, postupně dělám takovou skalku, baví mě to. Jak tu někdo zmiňoval, že děti ocení zahradu do 10 let, tak to asi jo, já to ale nedělala pro děti, ale pro sebe. Muž od rána do večera v práci, nehne tu prstem, nebaví ho to. Já mu to nevycitam, věděla jsem o tom na začátku. Stacim na vše sama, max ho požádám, pokud něco jako ženská neutahnu, ať pomůže, ale neotravuju ho. Byla to taková naše tichá dohoda, že barák ano (moc nechtěl, Pražák jak poleno, bytovy typ) ale nebudu po něm chtít nějaké kutilství. A vesnici fakt není problém najít řemeslníka, přijde mi to asi milionkrát snadnější než v Praze:) Pražský být jsme prodali i když hypo jsme neměli splacenou. Doplatili jsme, něco zbylo plus nová hypo, to je asi jedině, co mi kazí náladu, že je to ještě na dlouho, ale that's life. Prosím anonym, moc osobní info.

Ano, je to hezký upřímný názor. Ale také mi z toho jasné, jestli pracuješ, nebo jsi doma a staráš se o baráček a vydělává manžel. Protože to je také jiná situace - já si neumím představit být žena v domácnosti v bytě. V domě, kde je více právce a třeba se dají chovat zvířata atp si to asi představit umím, ale zase by mi bylo hloupé nutit manžela dojíždět do práce, kdybych já sama pak nedojížděla.

• Citovat
  • Upravit
24002
26.4.18 04:55

Taky jsem snila celý život o domečku. Sen se mi splnil až téměř v 50. letech. Neměnila bych. Už teď venku zpívají ptáčci a jinak je tu klid. Práce kolem domu nějaká je, ale ne na strhání a myslím, že i do bytu se musí něco investovat. Mít byt a chatu, nebo zahradu jinde je sice lepší než nic, ale není nad to, když vyjdu dveří a jsem na zahradě, nikam nemusím stále něco převážet a mít vlastně dvě domácnosti. Sni dál, nikde není napsaný, že v tom bytě budeš do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26236
26.4.18 05:02

My s chlapem oba bydleli zhruba do 15 let v panelaku a pak se prestehovali do domu (s rodici). Kdyz jsme resili spolu bydleni, nejdriv jsme bydleli v byte (bezdetni) a ted maly domek za Prahou a muzu rict, diky bohu. V Praze mame praci. Ja jsem za zahradu hrozne rada, miluju okopavani, sekani zahradky (chlap to dela tak max 2× za rok), protoze jezdim rada ja :) S detmi je to ideal. Asi uz jsem odvykla tomu ruchu mesta (mensiho), ruch Prahy ani nepocitam. Kolikrat jdem na navstevu do panelaku a jsme rada, ze se vracim domu do domecku.
Ale zase chapu, ze kazdy na to neni, vidim to v okoli - zahrady zanedbane, nic tam neroste a kdyby lidi mohli, vylejou si zahradu radeji betonem. Na domku je prace stale, na druhou stranu neresim, kdo mi kde v noci dela bordel nad hlavou nebo ze deti rusi sousedy pod nama.
Pokud mas rada pestovani, bud rada za balkon. Nez jsme sli do domku, mela jsem v byte akorat tak parapet :(
Na bydleni v domecku jsme se shodli oba. Mne treba jako male nevadilo, ze jsme vyrustala velkou cast detstvi v panelaku, protoze jsem praskla taskou po prichodu ze skoly a litala venku. Mamka na me temer porad videla. Nevim, jak je to ted, i doba tomu neprida, ale asi uz to neni o tom, ze deti se chodi domu jen najist. Hlavne asi zalezi, kde ten panelak stoji… Nekde ty deti proste nenechas asi litat, jak se delavalo driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
26.4.18 05:59

Tak já jsem zase nešťastná, že mám žít v domě :roll: brala bych hned panelák! 2+1 klidně bez balkonu a jsem happy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
26.4.18 06:16

Jako dítě jsem bydlela v rodiném domě, ta pohoda, klídek, mohla jsem hrát na nástoj kdy jsem chtěla, bouchat taky kdykoliv. Když pak jsem si našla přítele a jako mladí jsme neměli moc peněz, ale chtěli jsme být sami, šli jsme do nájmu 2+1..a ta nuda..žádná zahrada, žádný kravál..prostě taková ta volnost zmizela. Ale nejvíce mě štvaly sousedé..jedni prášily koberce z balkónu, když jsem tam měla prádlo, druzí děti vylévali vodu též na prádlo..a já si pak pořád říkala, co to prádlo je pořád mokré :roll: Pak jsem otěhotněla a přestěhovali jsme se z města do příměstské části cca 3km od centra do rodinného domečku. Musím říct, že se to nedá s bytem srovnat. Klid, žádní sousedé pod a nad náma..zahrádka, políčko..a pro děti prostě bezva využití, houpačka, písek, bazének..prostě paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.4.18 06:35

My to vyřešili koupí domku -chalupy za Prahou do 50km. Takze víkendy tam. Postupne rekonstrukce a až děti vyletí tak budeme bydlet tam. Kazdou neděli se nám nechce naspatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
26.4.18 06:45

Bydleli jsme v byte v praze do 2,5 let starsiho a 4m mladsi. A des. Dopo se balit na hriste, odpo se balit na hriste, furt vymyslet kam se pujde. Dum je super. Deti muzou vybehnout ven kdykoliv chteji, klidne i po veceri pred spanim. Kdyz je nebavi zahrada, sjedem tu na hriste. Mladsi si chodi trhat a pojidat co vyroste na zahradd. Miluje to. Ve meste mi furt rvala, prochazky byly utrpeni. Tady se uklidnila. Proste ji to svedci. Jo je trochu opruz, ze musim kvuli vsemu sednout do auta. Ale vyhody prevladaji. A zustat v byte jen proto, ze deti to tady nebude v puberte bavit. Hmm, to urcite. Vzdyt muzou odsud odejit, budou mit cely zivot pred sebou. Ja si mesta uzila az az. Bude mi stacit tam jen jezdit pracovat. Kdyz tam nekdy vyrazim na nakupy, rada se vracim vlakem zase zpet. Vubec mi nechybi ten shon, spousty lidi. A az na to tady budem stary, dum se proda, koupi se treba neco mensiho bliz mestu.

• Citovat
  • Upravit
6445
26.4.18 07:06

Tak ono nic nutne nemusi byt na cely zivot, ja se stehovala uz 5krat.
V baraku na kraji mesta bez MHD jsem vyrostla. Kratce jsem bydlela na sidlisti v panelaku a to mi opravdu vadilo nejvic. Pak stavba domu hned za mestem, jo bylo to super krasne misto, stalo to hodne penez, casu a usili. Dojizdeni 50 min do prace a kamkoliv za zabavou. To mi az tak nevadilo. Ale ta vidina, ze uz nic jineho nebude, ze na te zahrade zapustime koreny, protoze nas nic nenuti nekam jet, neco podnikat a ani penize na to nebudou…protoze barak. Presne jak zili moji rodice a ja to tak nechci. A toto si pripominam, kdykoliv mi pripada, ze bychom se mohli vrhnout do nejakeho „domecku“.

Bydlime v centru, do prace deset minut pesky, kazdy volny vikend potrebuju nekam vypadnout, nekolikrat za rok na dovolenou, kdyz jsou velka vedra odstehujeme se na par dnu na chatu hned za mestem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.4.18 07:15
@Šarlota4 píše:
S bytem uz bych se smirovat nechtela. Ale nebyla by pro vas vhodna radovka? Tam byva mala zahradka, tudiz starost 00 prd, sekacka umi jezdit sama. Uvnitr byvaji ty nove radovky 4kk, takze nic obr.

Ja myslim, ze barak chce vetsina kvuli zahrade, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
26.4.18 07:20

Bydlela jsem v baraku s rodici pres 20 let. Co v baraku, to byl palac o 12ti mistnostech s rozlehlou zahradou. Pak jsem sla s manzelem do bytu 3+1, do male bytovky v exklusivni casti mensiho mesta. Vsude vsechno blizko a pritom klid. Chci tu zustat uz naporad. Uz bych do baraku nikdy nesla :? Me by to nebavilo porad cpat penize do domu a zahradniceni taky neni zrovna moje hobby. I na uklid mi to v byte bohate staci. Nasi pribuzni si postavili dloupodlazni hrad za spoustu milionu. Ted jim deti zacinaji odrustat, za chvili vyleti z hnizda a zacali byt nestastni, co si tam ve dvou pocnou :nevim: Moje babicka a tchyne museli po celozivotnim starani se o barak, po smrti manzelu, jit stejne na duchod do bytu. Nemeli finance a silu se o to dal starat. A ted toho lituji, ze si penize, co do baraku za cela leta nacpali, neuzili radsi jinak. Ja nejak nevidim v baraku smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný