Bydlení v bytě - celoživotně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
26.4.18 07:22

Kupte si chalupu, zrovna v okoli Prahy je jich hromada, dojezd do pul hodinky, to někdo dojizdi do práce přes Prahu, třeba ja z Jarova na Ujezd tramvaji 9 a mate po starosti, ty muzes kvetinovat a pestovat, manzel nemusi kutit a muze zustat v Praze, navíc hodnotu to ma vetsi nez nejaky novy nabytek…

• Citovat
  • Upravit
19388
26.4.18 07:23

@LimitedEdition mám to taky tak. Toužím po domku, já bych brala 5 kk, je nás hodně. A rozumnou zahrádku. Aby se tam dalo posedět a psi s kocourem se mohli vyhřívat. Děti už mám větší, mrzí mě, že si zahrady už neuzijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.4.18 07:30
@Anonymní píše:
Ahoj,jak jste se smířili s bydlením v bytě? Myslím v případě, že to máte na celý život? Já vždy toužila po domečku, jsem takový typ, miluju zahradu, květiny, zvířata - ideálně bych měla statek :D… ale reálné to není. Manžel kvuli práci často cestuje a když necestuje, potřebuje být blízko práci, co má tady v Praze. Tedy dojíždění nepřipadá v úvahu, navíc, když je často pryč, neměl by čas starat se o dům. Nemá o to ani zájem - on není vůbec kutilský typ a za každou cenu upřednostňuje pohodlí bytu a bydlení ve městě. A navíc, finančně je to s bydlením v Praze a okolí čím dál tím náročnější, takže takhle ještě dosplácíme hypotéku, potom si ještě plánujeme pořídit nový kvalitnější nábytek a tak si to vše vyladit ke svým potřebám a žádné stěhování se nechystá. Jenže mně to tak v koutku pořád mrzí. I kvuli dětem - myslím si, že dětství v domečku a mimo město je hezčí. A tedy místo velké zahrady si pěstuju něco nmálo na balkóně a místo statku si až děti malinko povyrostou pořídíme pejska. Dá se takhle šťastně žít celoživotně? Smířili jste se s tím a máte svoje bydlení rádi? Nebo vám to taky je líto a berete to tak, že si prostě baráček nemůžete dovolit, tak je třeba být vděčný za to, co člověk má?

Bydleli jsme pár let v okresním městě z nutnosti a pak si koupili a opravili dům. Jsme za to šťastní, dobře, většina práce kolem baráku je na mně, protože partner má hodně práce a není úplně vysloveně ten zahradní typ :-), ale zvládáme to. Mě hrozně baví pěstování kytek a čehokoliv. Máme tady na vesnici klídek, zrovna tuhle jsme to probírali, jaká je to pohoda, takto o víkendu odpoledne, když nikde nikdo a my si vegetíme na zahradě. Město není pro nás, nepotřebujeme nutně ty vymoženosti typu divadla atd., když něco potřebujeme, tak si zajedeme, do města to máme kousek. Prahu bych nemohla vystát. V bytě bych umřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.4.18 07:45
@tasa píše:
Ja myslim, ze barak chce vetsina kvuli zahrade, ne

Vzdyt rikam, ze u radovky zahradka je. Sousedi na nich maji pekne skalky, anglicak, pro deti pisek apod. Ale neni to proste tisic metru starosti. I tam se da zahradkarsky vyradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.4.18 07:48

Ja bych zase chalupu vubec nechtela. Jako investice dobry, ale to houfny baleni kazdy vikend. Pul Prahy se zvedne a jede na chaty, takze zacpy. Byt jako takovy by mi nevadil, me vadi mi tesne sousedstvo. Je videt, ze kazdy touzi a preferuje neco jineho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
26.4.18 07:51

Ideal je dum ve meste.to, ze clovek prijde z prace a na zahrade muze sedet do 9 v lete.
Dite mi beha venku, vcera slo domu v 8.
Ta prace mi za to stoji.Dum a zahrada maji jinou atmosferu nez byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
26.4.18 07:57

Tak já žila celý život v paneláku. Teď 3roky v RD 6km od města. Mám to tu ráda, v létě je to fajn. Ale zase vidím ty výhody města. Kde vylezu a všude si dojdu pěšky. Takhle jsem odkázána na MHD a mám docela strach, až bude dítě chodit do školky, školky. Celkově vrazíme i dost peněz do oprav, stavění… Na dovolenou k moři nejezdíme. Jelikož nejsou prachy na takové dovolené. Takže možná, až půjdu do práce, našetřim. Jezdíme max na prodloužený víkend, zase i kvůli tomu, aby nám nikdo barák nevykradl. :roll: Letos konečně po 3letech jedeme na týden alespoň někam do Čech. :dance:, jelikož už jsem fakt bouchla. Takže v tomhle vidím ty nevýhody. Mě nevadí z ročního období ještě tak nějak podzim, jinak mě zahrada také nějak netankuje a umím si představit žití panelák, zahrada nebo chata na léto. Ono to teplo zas za ten rok není, myslím na triko a kraťasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
26.4.18 07:57

Ja treba bydleni v byte uprednostnuju, takze smirena jsem rozhodne :D Nicmene kdybych touzila po baraku, nesmirila bych se s tim a delala vsechno pro to, abych ho mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
26.4.18 08:06

Jinak dítě mi běhá v jarním, letním období pořád venku. To je super, v zimě tam chce jen na půl hodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
26.4.18 08:15

Tak já mám opačný problém, líbí se mi v bytě (ale máme být s lodžii a i zahradkou cca 400m) a klidně bych tu zůstala, ale manžel proste chce do baráku ideálně s pozemkem tak půl hektaru :roll:…dům je pro mě tak trochu otroctví, pořád se něco opravuje, kuti, řeší - já jsem kyvla zas jenom kvůli dětem a tomu že budu moci mít velikého psa

Takže u nás teda dum bude, ale měla jsem podmínku do 15 minut do města (naštěstí se našlo něco ještě o kousek bliz)

U vás by nešla nějaká radovka či být se zahradkou (nevím jestli i v Praze takové jsou)?
Chata taky dobrá, ale pro mě tak do půl hodiny cesty, dal by mě to nebavilo s detmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
26.4.18 08:46

Rozdíl v názoru na bydlení mezi partnery může být slušný základ krize. A opravdu si to předem mohou domlouvat jak chtějí, podstata nakonec vyplave a je z toho smutný příběh. Můj první manžel byl nadšený cestovatel, strávil život s batohem na zádech a najednou parcela, stavba, zahrada a byl konec. Najednou byly montérky, všechno ve stylu udělám si sám, takže to trvalo xkrát déle a výsledek nejistý a nějaké jiné trávení volného času nepřipadalo v úvahu. Má to tak dodneška a to jsme rozvedeni spoustu let. Úplně stejně to měli naši. Místo aby někam vyrazili tak vyměňují tu eternit, tu okna, pak zateplují, dělají novou fasádu, pak pergolu a brzo novou pergolu, ale už si tam nesednou a neužijí krásný večer, protože musí zase vymýšlet jak udělat podkroví. Nevím no. Budovat něco je hezké, ale nic se nemá přehánět. Já raději na měsíc vyrazím i s dětma na dovolenou, na těch pár horkých dní v létě se odstěhuju na chatu pár km od bytu, takže odtud dojíždím i do práce, o víkendech jezdíme na dvoudenní výlety po republice a tak. Každý to máme jinak, ale trvale žít stylem, který člověku nevyhovuje je špatně. Zakl. pokud jsi nespokojená, udělej něco pro změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.18 08:54

Tak já celé dětství prožila na vesnici, v obrovském domě s obrovskou zahradou a už bych tak žít nechtěla. Žádné vyžití, nuda a hlavně to dojíždění kamkoli bylo hrozné. Měla jsem pocit, že dojížděním jsem ztratila tak polovinu života. Teď bydlím v cihlovém prostorném bytě v okresním městě, všude to mám kousek a dojdu pěšky, žádné dojíždění. Na úklid je byt super, fond oprav je super… Zahrada a práce na ní mi nic neříká, toho mám z dětství plné zuby. Takže já jsem v bytě spokojená a smířená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.4.18 09:25

Snit je potrebne a hezke… ovsem v urcitem bode, je treba se konfrontovat s realitou. Ja jsem taky vyrostla na vesnici v obrim dome s mega zahradou a polnostmi… a od urciteho veku me to hodne stvalo. Malo deti - malo kamaradu, vsude dojizdet - na krouzky apod., dojizdeni bylo i jednim z hlavnich duvodu, proc me rodice nepustili na vicelety gympl nacez jsem byla slusne traumatizovana vesnickou zakladkou kde to byl slovy klasika samy d. ebil- blb.ecek a jen tam vzadu vyjimka - dva blb.ecci vedle sebe. Uz tenkrat sem si slibila, ze to u svych deti nedopustim a ze chci zit ve meste. Dum ve meste by byl jiste ideal, ale zde prichazi ten stret s realitou… ten si proste nemuze dovolit kazdy. Sice mame s manzelem oba slusne nadprumerny prijem, ale zijeme 20 km od Mnichova a dum si proste nemuzeme dovolit. Takze jsme se vedome rozhodli pro pekny byt s balkonem v exkluzivni lokalite - kousicek od centra, v klidne casti kde bydli prevazne „bile“ mlade rodiny s detmi ( a ja se nebojim prvnaka v sobotu dopoledne vypustit ven a zavolat ho az na obed), skolka, skola i dobrej gymp pesky 5 minut, nemusime dojizdet do prace…Zivot je proste o kompromisech a clovek nemuze mit vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
26.4.18 09:35

Proč všichni argumentujete tím, že když někdo bydlí v baráku se zahradou, tak to automaticky znnamená, že je to někde v řiti, kde nic není a všude se musí dojíždět? Vždyť baráky se staví i ve městech ne? My máme velký dům se zahradou, bydlíme v menším městě, ale je tu všechno-obchody, školy i jedna střední, nemocnice, velký stadion. Kdyby dcera závodně nesportovala a nevozila ji na tréninky 20 km, tak prakticky auto ani nepotřbuju.
Já třeba nepreferuji dům kvůli zahradě, ale prostě kvůli tomu klidu, soukromí. My bydleli bytovce pár let, když jsme stavěli a mě by to zničilo, všude cizí lidi, vylezu na chodbu, tam někdo, všechno slyšet, od sousedů. z chodby. S domem se to vůbec nedá srovnat, je to úplně jiný život. Já bych udělala všechno proto, abych v bytě nemusela žít, ale každý to má jinak, někomu to vyhovuje, záleží taky, no co je člověk zvyklý a kde vyrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.4.18 11:24

@vejilka proč by měl někdo vykrást zrovna vás? nemáte plot a vstupní dveře? Nebo čím je to lákavější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný