Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bydlela jsem v garsonce par let, když jsem byla single, a úplné v pohodě, byla jsem I ráda, že mám rychle uklizeno
Akorát mi občas vadily větší návštěvy, připadalo mi, že se mi moc dostávají do soukromi. Ale není garsonka jako garsonka a ne každy je bytový typ, umím si představit, že pro spoustu lidi je to dlouhodobe moc stisneny prostor..
@Anonymní píše:
Jak se Vám bydlelo v garsonce? Nepřišlo Vám to stísněné. Mám byt 1kk garsonku a přijde mi to, že se tu nemůžu ani pohnout.
když jsme byli sami s manželem tak úplně v pohodě. Šli jsme z 3+1 do garsonky, bála jsem se, ale fakt úplně v pohodě. Všude jsem to měla dva kroky jak k lednici tak do postele a co mě se týkalo tak max spokojenost, ale jak se nám narodila dcerka tak to už bylo fakt s prominutím o hubu, skoro jsme nedýchali a televize byla sprostý slovo. Naštěstí majiteli ruplo v bedně a my museli pryč a našli 2+1 v pěkné lokalitě kde mám vše blízko, jak obchod, poštu tak do budoucna školku a školu a platíme tu jen o 2000,– víc než v té garsonce. Ale jako být sami dva tak do té garsonky jdu znovu. Manžel stejně dělá na čtyři směny, takže jsme spolu málo, takže za mě to bylo super. Aspoň neměl kam utéct když jsem si nutně potřebovala pokecat (klapačka mi jede od rána do večera)
![]()
Bydlela jsem v 1+1 s partnerem a připadalo mi to stístěné. Chyběl mi ten obývák, návštěvy jsem mohla pustit buď do ložnice, nebo do kuchyně (to spíš), mám radši oddělenou soukromou a „společenskou“ část. V garsonce jsem nebydlela, když nepočítám kolej ![]()
Máme 1kk 40m2 a žijeme tu 2 dospělí a 2 malé děti. Je to šikovně řešený byt (úložné prostory na chodbě, defacto oddělená ložnice) a je to v pohodě. Stěhování plánujeme, ale nehoří to ![]()
@Anonymní píše:
Jak se Vám bydlelo v garsonce? Nepřišlo Vám to stísněné. Mám byt 1kk garsonku a přijde mi to, že se tu nemůžu ani pohnout.
nepřežila bych.. bydlela jsem a nikdy více.. potřebuju prostor.
Já měla 1+1 když jsem byla singl a pro jednoho uplná pohoda. Pro dva už tak tolik ne, měla jsem někdy pocit, že se nemůžu nikam shovat, když jsem chtěla mít klid. Ale jinak tich 5 let svobodného nezávislého života stálo za to!!!
![]()
Na garsonce mi vadí, že mám furt na očích lednici a jídlo.
Jinak se mi v ní bydlí skvěle, chce to holt hodně úložného prostoru, třeba v gauči, posteli, atd…
Mě by třeba byt o jedné místnosti nevadil. Dlouho jsem takhle žila na koleji, zvykla jsem si a byla jsem spokojená. Mám v plánu si příští rok žádat o městský byt a chtěla bych garsonku, protože na ty se fronty nestojí. Na normální byt 1+1 je nával, klidně i padesát lidí, ale na garsonku ani ne patnáct. A to jak kdy. Mluvila jsem o tom s přítelem a dohodli jsme se, že pokud ten byt dostanu, tak za mnou bude jezdit, protože je z vesnice a přes týden jezdí do jiného města do práce. Já bych na vesnici žít nechtěla, mám ráda město, protože je všechno po ruce. Vídáme se dvakrát do měsíce a pokud bych měla byt, tak by za mnou na víkendy jezdil a na byt by mi přispíval. Dost pracuje, má i dvanáctky a já dělám kvůli ID na poloviční úvazek.
Příspěvek upraven 08.08.21 v 16:13
@sportka píše:
Já měla 1+1 když jsem byla singl a pro jednoho uplná pohoda. Pro dva už tak tolik ne, měla jsem někdy pocit, že se nemůžu nikam shovat, když jsem chtěla mít klid. Ale jinak tich 5 let svobodného nezávislého života stálo za to!!!![]()
Když jsem byla malá, tak jsem bydlela s mámou a tátou v 1+1 a dalo se to. Byl to jejich první byt, který táta dostal od armády. Potom si zažádal o větší a tam žijeme s mámou po jeho smrti do teď.
@Létavice1992 píše:
Mě by třeba byt o jedné místnosti nevadil. Dlouho jsem takhle žila na koleji, zvykla jsem si a byla jsem spokojená. Mám v plánu si příští rok žádat o městský byt a chtěla bych garsonku, protože na ty se fronty nestojí. Na normální byt 1+1 je nával, klidně i padesát lidí, ale na garsonku ani ne patnáct. A to jak kdy. Mluvila jsem o tom s přítelem a dohodli jsme se, že pokud ten byt dostanu, tak za mnou bude jezdit, protože je z vesnice a přes týden jezdí do jiného města do práce. Já bych na vesnici žít nechtěla, mám ráda město, protože je všechno po ruce. Vídáme se dvakrát do měsíce a pokud bych měla byt, tak by za mnou na víkendy jezdil a na byt by mi přispíval. Dost pracuje, má i dvanáctky a já dělám kvůli ID na poloviční úvazek.Příspěvek upraven 08.08.21 v 16:13
Jake jsou podminky pro zadosti o mestsky byt?
@Venetia píše:
Kazde mesto ma jine. V Brne dokonce kazda cast ma jine podminky.
@Wani píše:
Kazde mesto ma jine. V Brne dokonce kazda cast ma jine podminky.
Diky
@Venetia píše:
To je různé, u nás v Táboře je to podle toho, kolik kdo dá. Akorát já mám třeba plný invalidní důchod, takže bych asi měla nárok na nějaký speciální byt pro zdravotně postižené. Uvidím, jak to bude. Každopádně, teď bydlím s mámou, ale už to s ní nemůžu vydržet (je to schizofrenička) a proto bych se raději osamostatnila. Koneckonců, příští rok mi bude už třicet a bydlení u rodiče (navíc byt od města je na mámu) v tolika letech je pro mě docela potupné.