Byl to Hamiltonův hmat?

43
20.9.11 12:33

Byl to Hamiltonův hmat?

Ahoj těhulky a maminky. Jsem ve 40. týdnu a byla jsem svým dr. odeslána na kontrolu už do nemocnice. Na této kontrole jsem byla dnes a dr., který mě vyšetřoval, mi dělal velice bolestivý zákrok. Protože porodní cesty prý nejsou ještě vůbec připraveny na porod, myslím si, že to byl Hamiltonův hmat. Ale nevím, protože mi k tomu dr. nic neřekl a já jsem tím šokem byla úplně mimo a ani jsem se nezeptala. Nemáte s tím někdo zkušenost? Probíhalo to tak, že do mě strčil skoro celou rukou a kroutil do všech stran - bylo to opravdu hodně bolestivé. V pátek mám přijít zase na kontrolu a už teď se bojím, že se to bude zase opakovat. Zažila jste to nekterá? Děkuji za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
20.9.11 12:39

Podle všeho jo a podala bych na něj stížnost pže je to zákrok a jako takový na něj musíš byt upozornena a souhlasit!!
Já nevím co to je za moresy posledni dobou ze delaji hemiltna automaticky sakra :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
20.9.11 12:43

Nejspíš to bude Hamilton. Můj obvodní gyn. se mě zeptal, zda chci porod popohnat, že mě vyšetří razantněji. V nemocnici mě na to doktor neupozornil a hmat udělal. K urychlení porodu to nepomohlo. Nakonec jsem týden přenášela. Ale oproti porodu je tohle procházka růžovou zahradou. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.9.11 12:44

Nejspíš byl,mě to dělali u obou těhotenství.Oni to neříkaj doktoři,aby byla pacientka uvolněná,takhle mi to řekli když jsme jim vynadala tenkrát.Někdy to rozjede porod,u mě u prvního těhu to vyšlo a ještě ten den jsem jela rodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.9.11 12:46
Gret píše:
Nejspíš to bude Hamilton. Můj obvodní gyn. se mě zeptal, zda chci porod popohnat, že mě vyšetří razantněji. V nemocnici mě na to doktor neupozornil a hmat udělal. K urychlení porodu to nepomohlo. Nakonec jsem týden přenášela. Ale oproti porodu je tohle procházka růžovou zahradou. :-D

To jsem si potom nakonec taky říkala, že porod bude asi stokrát horší… :-D …ale vyděsilo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
20.9.11 12:48

No, me tohle dělali taky nekolikrat behem porodu. Lupla mi voda a vubec jsem se neotevirala.. To se dr musí zeptat jestli souhlasím??

• Citovat
  • Upravit
1366
20.9.11 13:07

mě ho taky dělali, ale doktorka se mě zeptala. já to měla načtené, tak jsem souhlasila, ale porod to asi neuspíšilo, rodila jsem přesně po týdnu a to už jsem 5 dní přenášela.
Doktoři, kteří to neřeknou předem mě štvou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052
20.9.11 13:26

Myslím že to Hamiltonův hmat určitě byl. Taky mi ho dělali - při prohlídce mi dr řekla že jsem otevřená a že budu brzy rodit, pak mi udělala přesně co ty popisuješ a až potom mi oznámila že provedla takový hmat, který by to měl urychlit (asi to opravdu předem neříkají abys byla uvolněná :nevim: ). Každopádně u mě to zabralo, za 2 hodinky jsem měla mimčo v ruce :-) Ale osobně si myslím že by na to měli doktoři upozorňovat předem, přece jen ne každá maminka s tím přece musí souhlasit :think:

Přeji ti abys do pátku porodila a nemusela to absolvovat znovu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
20.9.11 13:29

taky bych rekla , ze to byl hamilton. A jsem vyrazne proti kdyz to delaj bez toho aby se zeptali zda muzou. Bohuzel i me to udelali(tedy dr. se pokusila, pry to neslo) ani nic nerekli :evil: . musim rict , ze jsem si cely vecer prisla ponizena a nasrana hlavne :-? , tak jsem se utesovala ze to aspon rozjede porod a opravdu rozjelo. byla jsem uz temer 2 tydny po terminu. to ze jsem potom zacla rodit a nemusela jsem na vyvolani leky bylo jediny , co me odradilo od toho si na tu doktorku stezovat. Ale fakt s tema zenskejma zachazej jak s kusem masa :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.9.11 13:32

Já to nezažila, ale podle toho jak to popisuješ tak to byl Hamilton. Doktoři to dopředu neříkají, protože pak se prý rodička stresem stáhne a bolí ji to ještě víc. :nevim:

Já se ke konci těhotenství na každé kontrola ptala, zda to jen zkontroluje, že určitě nebude dělat Hamiltona, že ne?! :mrgreen: Prostě dopředu jsem dávala najevo, že ho nechci! (páč jsem tady od holek věděla, že to fakt neříkají :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
20.9.11 13:34

Já s tím souhlasím že by se měli maminky zeptat zda to chce nebo né.Mě tohle udělali u dcery v porodnici nikdo mi nic neřekl mudra do mě strčila skoro celou pěst,taky mě to bolelo,jenže tehdy jsem vůbec netušila o co jde,ale kdyby se mě zeptala a popssala mi co mi provede tak bych s tím souhlasila taky,vím že mi se díky tomu rozběhly kontrakce a za 4h bylo po všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
20.9.11 13:37

já taky myslím že to byl hamilton.. A taky mě štve že na to doktoři neupozorňujou.. já byla na kontrole 39+1 a taky mi ho dr. udělal na nic se neptal, jak píšeš skoro celá ruka a jakoby obkroužil hlavičku nevím jak jinak to popsat.. ještě mi pak říkal že je možné že ještě dnes budu zpět.. u mně se rozběhl porod až za 3dny.. přeju rychlý a snadný porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.9.11 13:54

Děkuju všem za názory. Mám úplně stejné pocity, jak píšete. Na jednu stranu chápu, že mi třeba opravdu dr. chce porod uspíšit, ale na druhou stranu z toho mám pořád divný pocit. Kdyby mi to řekl dopředu, cítila bych se asi líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.9.11 18:52

Ano, nejspíš to byl Hamilton, já ho měla asi 4×… a nepomohl :mrgreen:
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
20.9.11 19:00

No a delat ho vickrat ani nema cenu , viz. info na internetu. tak proc to nekdo dela tolikrat? mi prijde ze se v tom nekteri vyzivaji, ze muzou ty zensky potejrat :evil:
Jinak mi pak pretahovali nezaslou branku pres hlavicku, a to je teprve hamilton jak svina :mrgreen: . au :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí