Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky a maminky. Jsem ve 40. týdnu a byla jsem svým dr. odeslána na kontrolu už do nemocnice. Na této kontrole jsem byla dnes a dr., který mě vyšetřoval, mi dělal velice bolestivý zákrok. Protože porodní cesty prý nejsou ještě vůbec připraveny na porod, myslím si, že to byl Hamiltonův hmat. Ale nevím, protože mi k tomu dr. nic neřekl a já jsem tím šokem byla úplně mimo a ani jsem se nezeptala. Nemáte s tím někdo zkušenost? Probíhalo to tak, že do mě strčil skoro celou rukou a kroutil do všech stran - bylo to opravdu hodně bolestivé. V pátek mám přijít zase na kontrolu a už teď se bojím, že se to bude zase opakovat. Zažila jste to nekterá? Děkuji za komentáře.
Podle všeho jo a podala bych na něj stížnost pže je to zákrok a jako takový na něj musíš byt upozornena a souhlasit!!
Já nevím co to je za moresy posledni dobou ze delaji hemiltna automaticky sakra
![]()
Nejspíš to bude Hamilton. Můj obvodní gyn. se mě zeptal, zda chci porod popohnat, že mě vyšetří razantněji. V nemocnici mě na to doktor neupozornil a hmat udělal. K urychlení porodu to nepomohlo. Nakonec jsem týden přenášela. Ale oproti porodu je tohle procházka růžovou zahradou. ![]()
Nejspíš byl,mě to dělali u obou těhotenství.Oni to neříkaj doktoři,aby byla pacientka uvolněná,takhle mi to řekli když jsme jim vynadala tenkrát.Někdy to rozjede porod,u mě u prvního těhu to vyšlo a ještě ten den jsem jela rodit ![]()
Gret píše:
Nejspíš to bude Hamilton. Můj obvodní gyn. se mě zeptal, zda chci porod popohnat, že mě vyšetří razantněji. V nemocnici mě na to doktor neupozornil a hmat udělal. K urychlení porodu to nepomohlo. Nakonec jsem týden přenášela. Ale oproti porodu je tohle procházka růžovou zahradou.
To jsem si potom nakonec taky říkala, že porod bude asi stokrát horší…
…ale vyděsilo mě to.
No, me tohle dělali taky nekolikrat behem porodu. Lupla mi voda a vubec jsem se neotevirala.. To se dr musí zeptat jestli souhlasím??
mě ho taky dělali, ale doktorka se mě zeptala. já to měla načtené, tak jsem souhlasila, ale porod to asi neuspíšilo, rodila jsem přesně po týdnu a to už jsem 5 dní přenášela.
Doktoři, kteří to neřeknou předem mě štvou ![]()
Myslím že to Hamiltonův hmat určitě byl. Taky mi ho dělali - při prohlídce mi dr řekla že jsem otevřená a že budu brzy rodit, pak mi udělala přesně co ty popisuješ a až potom mi oznámila že provedla takový hmat, který by to měl urychlit (asi to opravdu předem neříkají abys byla uvolněná
). Každopádně u mě to zabralo, za 2 hodinky jsem měla mimčo v ruce
Ale osobně si myslím že by na to měli doktoři upozorňovat předem, přece jen ne každá maminka s tím přece musí souhlasit ![]()
Přeji ti abys do pátku porodila a nemusela to absolvovat znovu ![]()
taky bych rekla , ze to byl hamilton. A jsem vyrazne proti kdyz to delaj bez toho aby se zeptali zda muzou. Bohuzel i me to udelali(tedy dr. se pokusila, pry to neslo) ani nic nerekli
. musim rict , ze jsem si cely vecer prisla ponizena a nasrana hlavne
, tak jsem se utesovala ze to aspon rozjede porod a opravdu rozjelo. byla jsem uz temer 2 tydny po terminu. to ze jsem potom zacla rodit a nemusela jsem na vyvolani leky bylo jediny , co me odradilo od toho si na tu doktorku stezovat. Ale fakt s tema zenskejma zachazej jak s kusem masa ![]()
Já to nezažila, ale podle toho jak to popisuješ tak to byl Hamilton. Doktoři to dopředu neříkají, protože pak se prý rodička stresem stáhne a bolí ji to ještě víc. ![]()
Já se ke konci těhotenství na každé kontrola ptala, zda to jen zkontroluje, že určitě nebude dělat Hamiltona, že ne?!
Prostě dopředu jsem dávala najevo, že ho nechci! (páč jsem tady od holek věděla, že to fakt neříkají
)
Já s tím souhlasím že by se měli maminky zeptat zda to chce nebo né.Mě tohle udělali u dcery v porodnici nikdo mi nic neřekl mudra do mě strčila skoro celou pěst,taky mě to bolelo,jenže tehdy jsem vůbec netušila o co jde,ale kdyby se mě zeptala a popssala mi co mi provede tak bych s tím souhlasila taky,vím že mi se díky tomu rozběhly kontrakce a za 4h bylo po všem
já taky myslím že to byl hamilton.. A taky mě štve že na to doktoři neupozorňujou.. já byla na kontrole 39+1 a taky mi ho dr. udělal na nic se neptal, jak píšeš skoro celá ruka a jakoby obkroužil hlavičku nevím jak jinak to popsat.. ještě mi pak říkal že je možné že ještě dnes budu zpět.. u mně se rozběhl porod až za 3dny.. přeju rychlý a snadný porod ![]()
Děkuju všem za názory. Mám úplně stejné pocity, jak píšete. Na jednu stranu chápu, že mi třeba opravdu dr. chce porod uspíšit, ale na druhou stranu z toho mám pořád divný pocit. Kdyby mi to řekl dopředu, cítila bych se asi líp.
Ano, nejspíš to byl Hamilton, já ho měla asi 4×… a nepomohl ![]()
Držím palce ![]()
No a delat ho vickrat ani nema cenu , viz. info na internetu. tak proc to nekdo dela tolikrat? mi prijde ze se v tom nekteri vyzivaji, ze muzou ty zensky potejrat ![]()
Jinak mi pak pretahovali nezaslou branku pres hlavicku, a to je teprve hamilton jak svina
. au ![]()