Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jaké jsou ty vaše? Podobné?
a váš největší průšvih?
Já jsem byla čert - lítala jsem, řvala, tancovala. Taky jsem byla dost drzá.
A můj největší průšvih? Táta dával hodne na vzdělání, ale já školu nesnášela. Byla jsem od přírody lenoch a tak jsem se jednou zdejchla. Byla jsem na šestiletém gymplu - jakoby v 9. No, říkala jsem si, že doma zůstanu den - dva. Byly z toho 2 týdny. Ráno jsem vstala, připravila se a až bouchly dveře za tátou - převlíkla se do domácího. Jenže jsem se ve škole neomluvila a tak učitelka vzkázala přes spolužáky ať se okamžitě omluvím nebo ně vyloučí ze školy. To jsem musela s pravdou ven. Dostala jsem pěkně nařezáno a byl z toho pěkněj průšvih - naštěstí mi to táta omluvil, jako že jsem byla nemocná.
Taky jsem jednou (shodou náhod na apríla) ukradla tátovi cigaretu - nevím jak si toho všiml, ale já jsem z toho udělala aprílový žert. Chudák, do teď neví, že to nebyl vtip ![]()
A když jsme u toho, moje 4letá dcera je mou kopií - ikdyž, já byla trochu víc holčičková. Neustále doškrábaná, modřiny a špinavá ![]()
![]()
Já jsem byla spíš hrozně divný dítě, mimoň, buď zažranej v knížkách, nebo jsem se rejpala někde v přírodě, lovila jsem ještěrky, myši a všechno… nosila jsem domů ptačí hnízda… ![]()
V pubertě to bylo tak napůl, nic extrémního.
Ale jestli bude naše mrňavá po mě, tak teda potěš koště, už se těším.
![]()
Od narození do pubery - hodná, citlivá, zakřiknutá, milá, mouchysežertemě..
Pak už to bylo horší..
![]()
Nyní zase pohoda ![]()
Dcery mám ZATÍM moc moc hodné..
Nebyla ![]()
Jako malá jsem se chovala jako kluk, v pubertě už sice jako holka, ale stálo to za to ![]()
Dál radši no comment, rozvíjet to nebudu ![]()
Já byla do puberty zažraní do učení, moc mě to bavilo a nesnášela jsem prázdniny. Když přišla puberta, byla jsem hrozný hajzlík. Modlím se, ať děti nejsou po mně. Co já jsem vyváděla rodičům, to fakt nepřeju nikomu. ![]()
jezis..ja doufam ze moje dcera po me nebude…kde sem byla tam byl prusvih
![]()
No tak já jsem byla prý hodné dítě. Dost jsem četla, bez řečí jsem si oblíkala zděděné oblečení…
Sice jsme lítali venku, lozili po stromech, ale když pominu pár pozdních příchodů, tak to šlo. Na zábavách taky ve vší počestnosti.
Zato jako „dospívající“ (už nemůžu říct, že by to bylo v pubertě) jsem se vybarvila. Stopem jsem projela republiku (sama, s klukem, s kámoškou), lezli jsme, kam se nesmělo, vandry, festivaly… Zpětně se divím, že jsem tady živá a zdravá. ![]()
Dcerka je ještě malá, zatím to jde, ale jímá mne hrůza z toho, že by se pomamila - a to hlavně kvůli stopování… Zatím si myslím, že jí to ani nepřiznám, ať se tím pak neohání. ![]()
Nebyla
Mám ještě ségru a vždy ona byla ta hodná a já ta průšvihová… Moje první dcera je povahově po mě a já už teď mám strach co bude vyvádět. Protože já měla hóódně štěstí a to by ona mít nemusela. Ale zase na druhou stranu jsem ráda, že jsem vyřáděná a nemám výčitky, že mi něco uteklo ![]()
Jo tak to já lítala pořád někde s klukama… Pak pořád také samé průšvihy. Příchodem puberty už jsem byla sice chováním jako holka, ale co s tím přišlo? No to se rqadši ani nebudu chlubit
. doufám, že moje princezna nebude v tomhle po mamince
![]()
Nebyla, ale dělala jsem všechno pro to, aby se tatínek nedozvěděl, že hodná nejsem......myslím, že 99,9% věcí co hodné holky opravdu nedělají se mi podařilo utajit
![]()
Jako malá jsem byla zlatá, zamlklý knihomol a intelektuál
Někdy od 17-ti do 20-ti se ze mě stal hajzl neskutečnej a teď jen doufám, že to budu moct jednou své mámě dostatečně vrátit, to že mě milovala a podržela i přesto…
Syn zatím nevím a bude mi stačit ke štěstí, když nebude mít mojí povahu ![]()
barah píše:
Já byla do puberty zažraní do učení, moc mě to bavilo a nesnášela jsem prázdniny. Když přišla puberta, byla jsem hrozný hajzlík. Modlím se, ať děti nejsou po mně. Co já jsem vyváděla rodičům, to fakt nepřeju nikomu.
Jak kdybych to napsala já ![]()
No taky nic moc
spis jsem byla jako kluk a pak ta puberta taky stala za to. Nikdy me ovsem domu neprivedli policajti jako brachu
![]()
Tak ja jsem jako mala byla spis jako kluk
vsude jsem litala s klukama,porad jsem chodila domu spinava,sama dira na koleni,sama modrina.Prusvihu bylo taky dost.Pak na stredni jsem zas kaslala na skolu,trojka z chovani,podminecny vylouceni…no ale jak jsem pak nastoupila do prace,naprosto jsem se zklidnila,prece jen tam uz o neco jde ![]()
Ted si rikam,ze to se mnou nasi meli asi hold tezky a snad ten nas rarach nebude taky takovy kvitko,ale co uz,aspon vim,ze ma byt po kom,ani tatinek totiz nebyl zadnej svatousek ![]()
Nooo
Jako dítě jsem byla tak normál (řekla bych
) Zato puberta děs a hrůza
Doufám,že mi to moje děti nevrátí ![]()