Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pěkný den,
Byly mi dělány krevní testy na krevní obraz, plus onkomarkery, vše vyšlo v pořádku až na nedostatek vit D ( nebyla jsem delší dobu venku) a onkomarker CA 125 38,2 (norma do 35). Žádné gyn problémy nemám, ms pravidelná, ovulace taky… jsem rok po porodu.
Mohlo výsledek ovlivnit že jsem byla dva dny před ms a už jsem spinila? Děkuji.
Já mám CA 125 kolem 55, ale měla jsem i 70. U mě to je endometrióza. Zavolej doktorovi a zeptej se, jestli to mohlo být menses. Ale podle mě ne.
@holka_z_hor píše:
Já mám CA 125 kolem 55, ale měla jsem i 70. U mě to je endometrióza. Zavolej doktorovi a zeptej se, jestli to mohlo být menses. Ale podle mě ne.
Já na netu právě našla že to ovlivňuje i ms cyklus a menstruace, ale nevím jestli i jakože těsně před ![]()
@lailis píše:
Já na netu právě našla že to ovlivňuje i ms cyklus a menstruace, ale nevím jestli i jakože těsně před
Tak možná i jo, já vážně nevím.
a co ti k tomu řekl doktor? Mě dělali ještě jeden marker, ale už nevím jakej a ten jsem měla taky vysokej. Hnali mě hned na laparku. Šla jsem tam už s tím, že to bude pravděpodobně endo. Ale ony ty markery ukazují i zánět v těle. Nemusí to být hned něco hroznýho.
Že je to zvýšený jen nepatrně ![]()
Jiný markery jsou nízký, v pohodě tak nevím no. Ptala jsem se jedné onkoložky a prý řeším nepatrný zvýšení, že to ta ms i udělat mohla, že se během cyklu u ženských ta hodnota mění, ale člověk se bojí no ![]()
Jinak zánět nemám, crp je
@lailis pokud nemáš problémy nechala bych to byt. Ja mela ca125 kolem 150 a byla to endometrioza
@lachtanice86 píše:
@lailis pokud nemáš problémy nechala bych to byt. Ja mela ca125 kolem 150 a byla to endometrioza
Díky. A Jj. Asi budu chodit častěji na kontroly ale ty odběry kašlu. Člověk se pak stresuje s hodnotou ![]()
Holky díky. A jaký jsou příznaky tý endometriozy?
Já měla vždy bolestivý menstruace, že jsem lezla po zdi, ovulace, nepravidelnou ms. Otěhotnět trvalo vždy dlouho. Teď po porodu ta ovulace bowlstiva zůstala, ms první den/dva, ms chodí pravidelně. Je to ono? ![]()
@lailis ahoj, já měla přes rokem 20, teď před měsícem 40 a teď při zopakování 29…norma do 35…vím, že to kolísá s cyklem..u tech 40 jsem byla na odberu 6.den cyklu, už bez krve, u těch 29 9. den cyklu..Vím, že jsem v norme, ale nevím, čím se to tak mohlo zvýšit…
je mi 42..ale nemam myomy, cysty, nejsem těhotná.. endometriozu zjištěnou na gyn. nemam…utz čistý..nicméně poslední 2 roky mám první den ms trochu křeče…a zvýšenou plynatost..jinak nic.. ![]()
Ty jsi už to ca 125 měla pak vždycky v norme?
Dekuju
@Anonymní píše:
@lailis ahoj, já měla přes rokem 20, teď před měsícem 40 a teď při zopakování 29…norma do 35…vím, že to kolísá s cyklem..u tech 40 jsem byla na odberu 6.den cyklu, už bez krve, u těch 29 9. den cyklu..Vím, že jsem v norme, ale nevím, čím se to tak mohlo zvýšit…je mi 42..ale nemam myomy, cysty, nejsem těhotná.. endometriozu zjištěnou na gyn. nemam…utz čistý..nicméně poslední 2 roky mám první den ms trochu křeče…a zvýšenou plynatost..jinak nic..
Ty jsi už to ca 125 měla pak vždycky v norme?
Dekuju
Proc ti to vubec nabiraji? Kouris?
Ahoj ja měla před dvěma lety 53 za měsíc 48 a za další tři měsíce 60 poslána na speciální ultrazvuk vše OK pak na speciální pracoviště na endometrióza vše OK. Ji občas tam byla cysta sama odešla krev mi dvakrát brali při menstruaci ( což mi v nemocnici jasně potvrdili že to má velký vliv na zvýšené výsledky a moje gynekoložka ač je skvěla mi stále tvrdí že to na to nemá žádný vliv ) no a ted po dvou letech na kontrole zjištěna malá cysta a CA 125 zase zvýšený 56. za tři měsíce kontrola
Je mi 51 let v přechodu prý ještě nejsem, tak taky nevim proč??? Prý to ale někdo může mít takto zvýšené pořád a je úplně zdraví, ta norma 35 je prý průměr