Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Poradte, prosim, v jakem pripravku (lek, doplnek stravy) by mel byt CaCl2 (chlorid vapenaty). Chtela bych ho dat mladymu (9 mesicu) na posileni organismu.
Dekuji.
a kdo ti poradil ze na posilenie organizmu je chlorid vapenaty? To mu nedavaj, radsej kup probiotika alebo nejaky multivitamin. Zbytocne mu zatazis ladviny.
@janka174 uz tyden davam Lactobacily. Jake probiotika? Jake vitaminy? Nase Dr. mi neporadi. Radila mamka, ze mi to davali v 6ti mesicich, kdyz jsem byla hodne oslabena zuby a bronchitidou.
Malicky marodi od 7.5. a prestava jist cokoliv krome umeleho mleka… a je hodne osypany na rukou, podle Dr. z praciho prasku, ale ten jsem pouzivala 3 tydny, nez se osypal.
a ma teplotu? ake su to vyrazky?
Tak chod k inej doktorke. Skus vymenit prasok na pranie, ja pouzivam persil pre deti ale ten tekuty a dam viacej vody na koniec cyklu.
Malej davam Multitabs kvapky uz od narodenia, je to A,D a C vitamin. Ale potom prestan davat Vigantol. Lactobacilky v kapsliach a vysyp do mlieka. Ked chce jest len mlieko skus mu urobit kasu a davat mliecne vyrobky. Ak pije mlieko tak urcite nedostatkom vapnika netrpi a chlorid vapenaty je na nedostatok vapnika. Ak ma oslabene zuby tak to treba zubnu pastu s fluorom.
@janka174 Teploty nemel, mel zaroven s kaslem a rymou afty, ty se zalecily rychle, behem 4 dni. Ted je jasne ze mu lezou i dalsi zuby. Ma jich momentalne 8.
Uz jsem objednala aby tatinek dovezl multivitaminy, myslis, ze je bude moct i Fenistilem, ktery momentalne davame (kapky)?
proc davas fenistil? Jeho to svedi? Na fotce vypada dobre ziveny takze podvyzivou netrpi. Ake jedlo jedol si skumala? Co ked sa vyhadzal z niecoho co zjedol? Alebo si mu davala nieco proti kaslu a ryme a mohol sa aj z toho vyhadzat.
Tie vitaminy mozes davat aj s Fenistilom to sa nic nestane.
CaCl2 je na posílení imunity? O tom dost pochybuji
Takhle malému dítěti bych žádné multivitaminy apod. nedávala, v UM jsou vitamíny i minerály… Ta vyrážka může být z čehokoli, to musíš vysledovat, vitamíny ti na ní nepomůžou…
Urcite tie vitaminy na vyrazku nepomozu. Ta vyrazka vyzera na fotke ako alergicka vyrazka. Musis zistit z coho sa vyhadzal a tomu sa vyvarovat.
Ale aj tak Vitamin D by sa mal davat, aby sa Ca z mlieka a mliecnych vyrobkov dobre ukladal do kosti.
@kokomo prohledla jsem zpetne sve posty, nikde jsem nepsala, ze bych chtela vitaminy na vyrazku.
@janka174 Dr. rekla, ze je to alergie na praci orasek a predepsala Fenistil, telefonicky mi ho potvrdili i na detske pohotovosti.
Jeste to castecne prisuzuji prvnimu ochutnani rajcat v presnidavce.
Presne tak, myslim ze nieco ho podrazdilo a ma alergicku reakciu. Skus vymenit prasok ( doporucujem radsej tekute, su kvalitnejsie) a odsledovat jedlo. Inac na fotke vyzar byt dost zivotaschopny. Tak skus mu navarit polievocky a snad mu zachuti a zacne znova jest.
Vitaminy davam malej od narodenia a myslim ze tym jej neublizim. Vitamin D sa ma aj tak davat az do 2 rokov takze ma k tomu bonus A a C. Len v lete ked je viacej vonku na slnku tak jej ich nedavam. Aby nemala az moc D-cka ![]()
@AniNevim spojila jsem si 2 věci dohromady, omlouvám se…a jak dlouho je osypaný?