Čaj pro miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
..také dávám fenyklový čajím zhruba od 2-3 měsíce. Moc toho nevytáhne, z lahve neumí, takže jen tak požužlá, pár kapek polkne a je spokojená. Rozhodně bych čaj nezatracovala, i když plně kojíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, budou nám 3 měsíce a chci se zeptat, jestli mohou miminka čaj pro kojící matky(je na UM). Je to vlastně taky směs bylinek.. ale možná musí mít přímo určená pro miminka. Poraďte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ancula24
Budou ti 3 mesice? Tak to ses celkem sikovna.
Jinak miminku bych dala caj az k prvnim prikrmum a urcite ne ten pro kojici matky. Koupila bych caj pro miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem plně kojila nedávala jsem vůbec čaj. Jen v létě, ale jinak do půl roku mléko stačilo. Já bych ho nedávala. Pro Tvé miminko je nejdůležitější, a dostačující jen kojení. Čaj bych dala v případě, že je nachlazené, či hodně trpí na nadýmání. Ale jinak ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ancula24 tak jako fenykl může… alecelkově bych byla na směsi opatrná…my dáváme fenyyklový a občas heřmánkový… oboje z lékarny a na krabičce od 1. týdne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, ale my jsme na um a miminku něják chybi to „přední mlíko“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám trošku fenyklového čaje od Hippu, je vhodný od ukončeného 1.týdne. Koupíš ho v DMku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak uvařím slabší fenykl. čajík a uvidíme ![]()
Nejhorší je, že někdo říká dávat, jiný nedávat.. já nevim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ancula24 píše:
Tak uvařím slabší fenykl. čajík a uvidíme
Nejhorší je, že někdo říká dávat, jiný nedávat.. já nevim.
Protože je každé dítě jiné… třeba čaj chtít nebude, někdo mi tu psal když jsem se ptala na podobnou věc, že jí miminko začlo odmítat mlíko… taky se varuje před lahvičkama, že pak miminko může být líné při kojení, to mě třeba netrápilo vůbec protože myměly lahvičku i na tu chvilku s mm… vyzkoušej a uvidíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš prcek byl cca od 1. měsíce plně na UM a jelikož měl tužší kakání doktorka nám poradila dávat mezi mlíkem i trochu heřmánkového čaje. Na kákání to sice nepomohlo, ale ani mu to neuškodilo. Ba naopak si na čaj zvykl a při přechodu na přikrmování jsme neměli problém, že by čaj nechtěl pít, spíš naopak se na něj třese, s pitným režimem problém opravdu nemáme
Dávám mu od Hippu heřmánkový, fenyklový nebo směs bylinek. Takže můj názor je, že určitě neuškodí a v letních měsících zažene žízeň. Ale jak jsem psala, byli jsme plně na UM, tudíž vyrostl na flašce, u plně kojených dětí to může být s flaškou trochu risk…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky zkousely jste nektera osladit miminku caj stavou z ovoce? 6mesicni cisty nechce (nekojena), a ty hipp a BL stavy jsou strasne sladke i naredene. Kdyz ji uvarim jablko/hrusku na presnidavku tak pak tou ochucenou vodou muzu caj prisladit? Jestli to teda bude mit nakou chut.. a OT jeste, ale do prikrmu se ma davat kapka oleje - az do hotoveho uvareneho jidla nebo do vody pri vareni? Ja zatim kupovala sklenicky jen..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Olej se dává vždy! do aspoň trošku vychladlého jídla. Osladit mu to můžeš, ale uvědom si, že je velká pravděpodobnost, že potom nebude chtít pít obyčejnou vodu. Pořád je v tom cukr, i když je to ovoce a častým kontaktem cukru se zubama se zadělává na kazy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolarkaa ja malemu sladim glukopurem. Je to prirodni sladidlo. Ale jinak muzes tou stavou z ovoce. Olej davam az do hotoveho jidla. Ale ja davam spise maslo. Malemu to pak vice chutna. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit