Campylobacter

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8276
16.11.12 22:45

Mě právě paní z hygieny říkala, že pokud je dítě už bez potíží, že do školky může, jen o tom musí ve školce vědět.
Na negativní test můžeš čekat třeba měsíc (i víc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
20.3.13 15:35

Ahoj, příklad: kdybych se touto bakterii nakazila a kojím, může se malá také nakazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
20.3.13 16:53

Může. Je potřeba dodržovat přísnou hygienu, měla jsem campylobaktera jako kojící, desinfikovala jsem ruce po každém WC (což bylo často :lol: ), utírala WC desinfekčníma ubrouskama kvůli starším dětem atd. Ta potvora je fakt hodně nakažlivá. Naštěstí to odemě nikdo nechytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
21.3.13 07:12
@Jana.49 píše:
Ahoj, příklad: kdybych se touto bakterii nakazila a kojím, může se malá také nakazit?

samozřejmě ano, můžeš miminko nakazit úplně stejně, jako jakoukouli jinou osobu. Nenakazíš ho kojením přes mlíko, to ne, ale může to být nedokonalou hygienou. Po každém WC dokonale umýt ruce a stříknout nějakou desinfekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Etuli.cz
29.5.13 23:16

Také po odeznění příznaků můžeme dle hygieny do školky i přes to, že pozitivní testy máme očekávat cca 3 týdny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.16 13:25

Ahoj, jsem tehu (uplne na samem zacatku) a kojici, a mamka ma prujem z nedostatecne upraveneho masa (kureciho), ma ho i deda - jedli v restauraci stejne jidlo.. prujem dostali hned pres noc od poziti, myslite ze by to mohl byt Campylobakter? a myslite ze je bezpecne tam chodit, kdyz budou bez prujmu? anebo je mam nenapadne nutit jit na vyter… coz urcite odmitnou (to ze jsem tehu nevedi).. nemam predstavu co vsechno mimo slamoneli jeste v kurecim mase muze cihat a jaky to muze mit vliv na tehotenstvi v prvnim trimestru… :(

• Citovat
  • Upravit
16.12.16 15:49

Campylobacter jejuni to nebude, protože ten má inkubační dobu 2-5 dnů…nebylo by to tak rychlé, ani salmonela ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.16 21:43

@mandarinkapomeranc to se mi krapet ulevilo.. :) ze by jen stejna fofr strevni viroza..

• Citovat
  • Upravit
17.12.16 00:00
@Anonymní píše:
@mandarinkapomeranc to se mi krapet ulevilo.. :) ze by jen stejna fofr strevni viroza..

Myslím, že můžeš být klidná…u nás momentálně právě střevní chřipky řádí jak hrom a já jsem si campylobactera taky prožila na infekčním, takže o něm fakt vím své…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.16 14:20

@mandarinkapomeranc diky za uklidneni :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.24 14:59

Zajímalo by mě, kdo má zkušenost s tímto onemocněním. Minulý týden ve středu jsem měla jídlo s nedostatečně upraveným kuřecím. Jen pár soust než jsem to lépe prozkoumala a zjistila, že maso je prakticky syrové. Tak od pátku až víkendu je mi střídavě nevolno a bolí mě břicho, pak zase ok, únava, průjem lehký. Může to být campylobakterie? Může být mírný průběh takto mírný? Brala jsem si probiotika a tasectan.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA