Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak mi volali z hygieny, že má malá tuto potvoru. Jsem na játra nechápu kde k tomu přišla, vše vydenzifikuji savem to je jasné, zatím prý mám dávat enterol na dezinfekci střev a laktobacily, jestli to zabere. Malá měla průjem mysleli jsme s dr, že ze sirupů od horekčy, protože měla horečky, ale pro jistotu udělala výtěr (díky bohu). Malá je ale od té doby co nedávám sirupy, ale čípky bez průjmů, to je prý dobrý signál. Laktobacily jí dávám už přes 14 dní měla totiž angínu z ATB. Chci se Vás zeptat, jak má vypadat pro malou dieta? To mi nikdo neřekl, mléčné jí dávat přece musím, když má 14 měsíců, dávám nutrilon. Ale co dál? Co všechno můžu?
Achjo, to je jedna špatná zpráva za druhou
Můžem chodit ven? Nebo jak? ![]()
Ahoj Lady, dieta je v podstatě o tom, aby strava byla lehká, nedráždivá, na campylobactera se doporucuje davat zakysane mlecne vyrobky to napomuze k vylouceni ze strev. Uprava masa pokud ma teda, tak pouze na vode, nepouzivat tuky a nadymave potraviny,aby streva byly v klidu a nemusely tolik pracovat. Jinak lactobacilky a tot vse, pokud je teda bez potizi. ![]()
a chodit ven muzete to se vzduchem neprenasi, jenom stolici, tak hlidej at si malá treba nesahne do plinek a pak na nejake jidlo rukama. Mela by mit samo fyzicky klid, tak pokud lita na prochazkach tak spis nelitat jen v klidu ![]()
Ona je už nemocná 14 dnů naštěstí máme průjmy i horečky za sebou takže je teď důležité už nedat megeře znovu šanci jí ubližit a hlavně jí vyhnat!
Ahoj, Tomík je měl v roce a půl, taky netuším kde je mohl chytit ![]()
Nám z hygieny řekli že nesmí mít ve stravě vůbec žádný tuk, tak jsme koupili parní hrnec a neustálé vymýšlení jídel, na palici ![]()
Ani mlíko by neměli, ale Sunar jsem mu dávala, je to závislák a bez mlíka by to nepřežil ![]()
Kontrolní stěry i přes všechno byly pozitivní, tak dostal antibiotika (Klacid, tuším) a po týdnu byl čistý
Jsou snad jediná co na to zabírají, tak se zkus Dr. zeptat…
Nejcasteji to je z kureciho masa tak na to pozor, omyt pod tekoouci vodou a hlidat si noze na syrove a to same prkynka syrove/uvarene a tak. Uvidite podle kontrolnich odberu po preleceni zda bude potreba dat atb. Dr. vam urco poradi. ![]()
U nás to bylo stejné jako u Meredit, tzn. absolutně vyloučit tuky, proto nám zakázali i mléko. Dcerka (tehdy 2,5r.) ale byla hrozný nejedlík a hubeňour k tomu a mléko (pila Nutrilon) bylo o jediné, co „jedla“ dobrovolně, takže jsme jí ho dávali. Zvládla to bez ATB, ale byla to síla. Držím palce.
Jumo, přesně, to máme s dětmi stejně, ve dvou letech jsme se dopatlali k 11 kilům
Bez mlíka by ani nespal, nepil, prostě nic.
Rebeko, my taky dostali atb po třech týdnech kdy byl pořád pozitivní, naštěstí zabraly, dávala jsem k tomu probiotika.
Jinak kamarádka zdravotní sestra cpala do syna před deseti lety každý den lžičku slivovice a do týdne byl čistý
Po roce je chytil znovu a stejný postup hned zabral, ale to jako terapii nenavrhuju aby se na mě zase někdo nesesypal ![]()
Nam pani z hygieny rikala, nechodit mezi deti do kolektivu a do bazenu, ani doma ve vane nekoupat s nikym dalsim, muze se to prenest i v te vode. Jinak kdyz se dodrzuje hygiena, tak se to neprenese. My to taky zvladli jen s enterolem a probiotikama.
Máme právě taky tuhle potvoru
…Tomáškovi je 8měsíců a máme za sebou 2 kontrolní výtěr a je tam stále,ale už nemá srajdu jen občas-dietu jsem poctivě dodržovala,ale dávala jsem dál Nutrilona i ten mi ted zakázali…tak musíme Nutrilon bezlaktozy-pěknej hnus a samý nemléčný kaše,no prostě vůbec nechápu,kde k tomu přišel!Někdo tam psal,že nákaza krom toho kuřecího je možná i z těch skleniček(obídků) co je na tom pravdy??
Tak to jsem měla taky.S kuřecího masa.Prý při nedostatečné tepelné úpravě.Je to prý dost infekční.Měla jsem tehdy vydesinfikovat savem kliky atd.abych to na někoho nepřenesla.Volali mi kvůli tomu přímo z hygieny