Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Prosím Vás, já u prvního kafe nepila, bylo mi z něj strašně e, celkově jsem měla ve 28 horší těhotenství než ve 35, otevírala jsem se od pátého měsíce a měla spat e jaterní testy, no a u druhého jsem pila tři dvojité kafe denně, asi v pátém mesíci jsem zjistila, že se to prej nemá, a nějak jsem počítala, že ta hraniční hodnota je snad 10 kafi denně, každopádně druhé těhotenství ve 35 i přes pití kafe bylo naprosto bezproblémové.
Já tedy pila normálně 2× denně kafe z pákového kávovaru a do toho mléko
když jsem si kávu nedala, nebylo mi nejlépe, mám nízký tlak a nemohla jsem moc spát, tak mě to trochu drželo při životě.
To je jako když člověk každý den kouří a chlastá, a až úplně přestává - po nějaké době se cítí líp, stejný efekt s kávou ![]()
No, capuccinem bych toto nenazývala, ale těhotenství to určitě neuškodí. Pouze pokud bys měla tehotenskou cukrovku, tohle bych zcela vynechala. Osobně bych teda preferovala opravdové cappuccino.
@ugluk píše: Více
Souhlasím. Stačí se kouknout na složení, kde jako první vyskakuje cukr a další složky. Tohle bych nepila ani jako těhotná. Raději si dát fakt kvalitní cappuccino než tento přeslazený nápoj.
Tenhle nápoj viděl kafe sotva z rychlíku, 7 % kávového extraktu ve 2 lžičkách je skoro homeopatické množství. Říkat tomu cappuccino je urážka pravého cappuccina ![]()
Moc se v tom nevyznám, které jiné cappuccino je pravé nebo kvalitní?
@Anonymní píše: Více
Našlehané mléko a ze zrnkového kafe - určitě jsi byla někdy v kavárně. Čisté, chutné, bez cukru a dalších x sra.ek.
Mně doktor říkal, že jednu slabší kávu denně si můžu dát 😊 Ale nemám na to teď pomyšlení, ale když mi nebylo zle, tak jsem si jedno cappuccino dala, někdy i dvě.😁 A tohle bych ani kávou nenazývala, možná si raději udělejte rozpustnou kávu s mlékem, nebo třeba Caro, ale ani tohle vám neublíží, jen je to zbytečně moc cukru
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli vadí v těhotenství, když budu každý den pít toto ( https://www.sladkostilevne.cz/…00g-d228.htm) cappuccino (dvě lžičky+250 ml vody + mléko). Jsem zvyklá toto cappuccino pít po obědě.
Příspěvek upraven 17.10.25 v 14:54