CAR BRNO - vaše zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
14.1.26 20:18

A byla jsi v Brně? Nebo jsi jiná lokalita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.26 20:43

@Renchuck nakonec jsem zkusila Helios. Mám odtud 2 dítka ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.26 07:09
@Renchuck píše: Více

No ono pokud se tam člověk bude léčit, tak je konzultace zdarma.
Je pravda, že já nikdy Cary neobrážela jen kvůli konzultacím bez léčby.
Přišlo i to zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
137
15.1.26 07:13

Nevim, jestli jsem položila nějak zvláštně dotaz, ale nejde o obráženi konzultací bez léčby. Ale o objednání, testy a léčbu. A evidentně některé CARy mají vstupní konzultaci placenou (pokud není žádanka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.26 07:28

V Repormedě jsem byla bez žádanky a v případě léčby konzultace placená nebyla.

• Citovat
  • Upravit
1600
16.1.26 10:54

My jsme byli v FN Brno, žádanku jsem měla pro muže na spermiogram od gynekologa, zda byla nutná či ne netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.26 16:53

@Renchuck Byla jsem teď na podzim v Reprofitu s žádankou o HyFoSy vyšetření (průchodnost vejcovodů), zkušenost strašná, doktorka arogantní, vyšetření ani nechtěla dělat a kvůli věku (39 let) mě chtěla hned převelet na IVF konzultaci. Pak mi dala zprávu z vyšetření, kde prohodila pravou a levou stranu, takže tam už mě asi neuvidí :cert: Ale vstupní konzultace by byla zdarma. Pak jsem šla na doporučení do Unicy, vstupní konzultace opět zdarma, vyšetřili i spermiogram manžela a vykázali to na tu konzultaci, IVF léčbu jsem zatím odmítla. Doktorka i koordinátorka byly výrazně milejší, není to tam taková fabrika jako Reprofit.

• Citovat
  • Upravit
137
29.1.26 18:13
@Anonymní píše: Více
Tak to mi ani neříkej 😀 Do reprofitu jdu příští týden - vlivem věku (je mi 35), me rovnou objednali na konzultaci k IVF. Možná blbě předpokládám, že napřed udělají patřičná vyšetření. Ale bohužel to na me taky nepůsobí dobře. Zitra mam i termín pravidelné Gyn prohlídky, tak to ještě proberu s doktorkou. Po 6 měsíčních snaženi kdy ne vždy jsme se jeste ideální trefili nechci hned podstupovat IVF.

Na Unicu mrknu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.26 18:56

@Renchuck Nechci strašit, ale oni to jedou jak přes kopírák, 35+ rovnou na IVF. Hormony a spermio asi naberou na obou klinikách, pak přijdou s plánem a kalkulací. V Unice byli milí, ale zas mi tlačili jen IVF bez toho, aby mě na té 1. konzultaci aspoň utz vyšetřili, o hormonální úpravě cyklu + iui nechtěli ani slyšet, že hlavně stihnout IVF na pojišťovnu (což u mě hoří, u tebe ne). Já z toho nemám dobrý pocit, takže do toho zatím nejdu a hledám, kde je můj problém (endometrióza a rozhozené hormony asi). 6 měsíců snažení v 35 nic není, ale jde o to, jestli si to „risknete“ pokračovat přirozeně, nebo chcete tu vyšší pravděpodobnost s klinikou, kde to ale taky vyjít nemusí.

• Citovat
  • Upravit
137
29.1.26 19:49
@Anonymní píše: Více
díky moc za vhled. Ja se nechci právě nechat rozhodit, primárně jsem chtěla být otestována, ze tomu nebrání přirozené něco, co by bylo potřeba řešit. Mam ted stresové období a podle mě není ani dobrý klima. Ani při přirozené, natož pro IVF. Takze hned skákat do IVF bezhlavě se mi nechce a rada bych tomu ještě nechala volný průběh (za předpokladu, ze nám testy vyjdou ok). Taky jsem myslela, ze se napřed zkusí iui atd. Jsem zvědavá co vytasi teda 😀 A držím moc palce :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.26 14:06

Budu držet pěsti, ať to dobře dopadne a jste spokojení. K testování se určitě dopracujete, to se tam běžně dělá a pochopila jsem, že je to součástí té „zdarma“ konzultace. No a po testech vás asi budou chtít uvrtat do nějaké léčby, však uvidíš, co vám ve vašem věku nabídnou, tam bude asi prostor vycouvat. Ale chce to obrnit se, nenechat se zblbnout, vzít si čas na rozmyšlenou. Já jsem teda v obou centrech měla pocit, že cílem je mě vyděsit a pak prodat produkt, to nejefektivnější řešení. Taky záleží, v jaké jste situaci, my už 1 větší dítě (přirozeně počaté) máme a případný neúspěch manžel bere úplně s klidem, já teda dost s neklidem, ale prostě nejsme bezdětný pár v 35, to bysme asi přemýšleli jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.