Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@justy82 píše:
JJ já jsem z Prahy z Řep, takže to mám do MOtola kousek. Kolik ti je, jestli se může zeptat? a snažíte se o první nebo druhý?
Já jsem ze západních Čech. Je mi 30 a snažíme se o první. Museli mí vzít oba vaječníky, takže už nás to je od začátku jen ivf. Je to 14 dní, co jsem přijela z lázní, tak doufám, že jsem nachystaná, aby se zadařilo. A kolik je Tobě?
Taky mi je 30. Příteli 32. My jsme předtím problémy neměli s otěhotněním. Poprvý se zadařilo hned do 3 měsíců po vysazení antiko, ale dopadlo to UPT z důvodu vývojových vad ve 22 týdnu. A pak 2× samovlný potrat nebo biochemická gravidita, nevím v čem je rozdíl:-). To mě bylo řečeno, že to bylo asi brzy po UPT. No teďka se znovu snažíme skoro rok a nic. Tak doufám, že to mám jen v hlavě nebo jsme se netrefili ve srpávný den a pomůže nám IUI, ale uvidíme, co řeknou DR. Třeba se mohlo něco změnit za ty 2 roky. Gyn kdy mě prohlížel, tak říkal, že je vše v pořádku. Snažíme se taky o první.
@justy82 píše:
Taky mi je 30. Příteli 32. My jsme předtím problémy neměli s otěhotněním. Poprvý se zadařilo hned do 3 měsíců po vysazení antiko, ale dopadlo to UPT z důvodu vývojových vad ve 22 týdnu. A pak 2× samovlný potrat nebo biochemická gravidita, nevím v čem je rozdíl:-). To mě bylo řečeno, že to bylo asi brzy po UPT. No teďka se znovu snažíme skoro rok a nic. Tak doufám, že to mám jen v hlavě nebo jsme se netrefili ve srpávný den a pomůže nám IUI, ale uvidíme, co řeknou DR. Třeba se mohlo něco změnit za ty 2 roky. Gyn kdy mě prohlížel, tak říkal, že je vše v pořádku. Snažíme se taky o první.
Tak to mě mrzí, že jste přišli o „miminka“. Je to smutné. Ale já věřím, že se dočkáme obě
A jak říkáš, nejhorší je, že psychiku člověk moc neovlivní. Ale já se snažím být co nejvíc v pohodě a doufám, že to vyjde. Jdeme na 2. ivf. První bylo biochemické těhu a pak 2× KET bez úspěchu. ![]()
JJ taky v to doufám. Už jsem se srovnala s tím, co se stalo. Nic s tím člověk neudělá. No a teďka hurá znovu. Naštěstí bych měla být více hlídaná, tak snad to bude už tedka v pořádku. Neměli jsme to genetický, ale jen náhoda, což je lepší varianta. Tak snad nám to v Motole zařídí, aby jsme se těch prcků dočkali:-)
Tak snad tedka 2 IVF už vyjde:-)
@justy82 píše:
JJ taky v to doufám. Už jsem se srovnala s tím, co se stalo. Nic s tím člověk neudělá. No a teďka hurá znovu. Naštěstí bych měla být více hlídaná, tak snad to bude už tedka v pořádku. Neměli jsme to genetický, ale jen náhoda, což je lepší varianta. Tak snad nám to v Motole zařídí, aby jsme se těch prcků dočkali:-)
Tak snad tedka 2 IVF už vyjde:-)
No jasně, člověk musí věřit! Proč by to nevyšlo, když to vyšlo tolika ženským před námi, viď?
Tak si budeme držet palečky. Jsem zvědavá, jestli se fakt v Motole potkáme, to je sranda ![]()
JJ je to vtipný se takhle potkat:-) JJ vyšlo to tolika, tak nám prostě to vyjde taky nic jinýho si nepřipouštím:-) Omlouvám se, ale jdu spát, zítra vstávám, ale určitě se tu do tý doby snad potkáme:-)
@justy82 píše:
JJ je to vtipný se takhle potkat:-) JJ vyšlo to tolika, tak nám prostě to vyjde taky nic jinýho si nepřipouštím:-) Omlouvám se, ale jdu spát, zítra vstávám, ale určitě se tu do tý doby snad potkáme:-)
Neomlouvej se, taky půjdu. Hezké sny a hlavu vzhůru, to půjde… Opakuju si to každý den, tak to by bylo aby nebylo ![]()
@justy82 píše:
JJ já jsem z Prahy z Řep, takže to mám do MOtola kousek. Kolik ti je, jestli se může zeptat? a snažíte se o první nebo druhý?
Ahoj Justy, tak jak jste dopadli v Motole? Já už vím, že za 14 dní začínám se stimulkou a někdy v polovině června bude emryotransfér ![]()
Ahoj, paní Doktorka Stránská je strašně moc milá. Čeká nás hodně vyšetření, u mě odběry krve a UTZ, jestli probíhá obulka, přítel spermiogram, dále potom genetika a imunologie. Tak uvidíme, jak nám to všechno dopadne.
@justy82 píše:
Ahoj, paní Doktorka Stránská je strašně moc milá. Čeká nás hodně vyšetření, u mě odběry krve a UTZ, jestli probíhá obulka, přítel spermiogram, dále potom genetika a imunologie. Tak uvidíme, jak nám to všechno dopadne.
Tak to vám moc držím palečky. Jo paní dr. Stránská je taková usměvavá. Když jsem čekala v té čekárně, bylo tam spousta žen, tak jsem si říkala, jestli tam mezi nimi nejsi i ty? ![]()
Určitě jsem tam byla
Byla jsi sama nebo s přítelem (manželem)?
@justy82 píše:
Určitě jsem tam bylaByla jsi sama nebo s přítelem (manželem)?
Byla jsem s manželem, a ty také?
Jj s přítelem, seděli jsem hned u toho pultíku, jak je kartotéka a vy?
@Juddy26 píše:
@justy82 @Nikaveru
Ahoj holky, víte, kdy je CAR v Motole v létě uzavřený? Děkuji. J.
Bohužel to nevím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď