Časopis dTest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
7.5.13 13:40
@acimedaca píše:
No já myslím, že to je tím, že na dětské výrobky jsou dané „předpisy“ - hlavně co se týká různých „mezer“ mezi konstrukcemi - viz třeba testy odrážedel, tam se to taky řeší. Takže oni musí ty kočárky posuzovat i z tohoto hlediska - proto ty tři propadly - Frikon, Liberta a Patron. Je to důležité kritérium, které nesplnují, takže i když jsou normálně funkční, tak jim tahle část hodnocení kazí průměr, tak prostě zůstaly poslední.

A proc nepropadli uz driv?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25386
7.5.13 13:42

@kattkka Já si myslím, že testovali nové řady a nové výrobky. Je jasný, že není Firkon jako Firkon (např.)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.5.13 13:45

@kattkka
mam pocit, ze paranoia nekterych lidi dosahuje novych vysin…
zrovna dTest miva velmi profesionalni testy a nekompromisni vysledky - casto propadnou nejdrazi vyrobky. co si pamatuju, tak jednou kdysi vyhral neznackovy polsky kocarek nad Chiccem apod.
nekdy proste cena kvalitu neznaci, nekdy zase ano. nemusi nutne to nejlevnejsi byt vzdy nejlepsi, ne? :nevim:
a jestli kocarek nesplnuje nejake bezpecnostni normy, tak proste propadnul. jasne muzes s nim jezdit dva roky a dita tam tu ruku nestrci. to ale neznamena, ze to riziko neexistuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.5.13 13:51
@avm3 píše:
@kattkka Já si myslím, že testovali nové řady a nové výrobky. Je jasný, že není Firkon jako Firkon (např.)…

Testovali Firkon Verano a ted taky…
@Ali-Ali : v tomhle pripade jim neverim.
A to se na ty testy kouknu. Proste ty kocarkove testy se mi nezdaji tentokrat…Ale neberu ti tvuj nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
7.5.13 13:53

@kattkka asi to byl jinej testovatel :-) tedka jsem koukala a dtest testoval sportáky v roce 2010 a v roce 2006 a jiný test na kočárky tam nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.5.13 13:57
@acimedaca píše:
@kattkka asi to byl jinej testovatel :-) tedka jsem koukala a dtest testoval sportáky v roce 2010 a v roce 2006 a jiný test na kočárky tam nemají

Trosku malo bych rekla. Navic kocarky ktere tam jsou v letosnich testech ani moc videt nejsou…Takze to tentokrat beru jako reklamu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
7.5.13 14:00

@kattkka mě by celkem zajímalo, kdes našla, že testovaly ty jiné kočárky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.5.13 14:00

Já si nemyslím, že je to reklama na různé kočárky, konec konců jsem ten test neviděla, ale o úrovni některých testů z dtestu už se pochybovalo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24320
7.5.13 14:04
@madi píše:
Já si nemyslím, že je to reklama na různé kočárky, konec konců jsem ten test neviděla, ale o úrovni některých testů z dtestu už se pochybovalo :nevim:

Pořadí dle dTestu:

1. Bugaboo Cameleon 3 82%
2. Koelstra Binque Daily 80%
3. Baby Jogger City Versa 81%
4. Bumbleride Indie 79%
5. Britax Romer B-Agile 3 78%
6. DorJan Danny Sport Prestige 73%
7. Stokke Crusi 73%
8. Hauck Shopper Trio Set 68%
9. Stokke Scoot 68%
10. ABC Design Turbo 4S 66%
11. Easywalker June 66%
12. Teutonia BeYou 64%
13. Firkon Verano 39%
14. Patron Terix 4R 35%
15. Liberta 1lib0008 15%

Takze tentokrat je tu dalsi pochybny.To co tetsovali proste moc videt nejde…A to co jo tak zpochybnili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XKlarka
7.5.13 14:14

Podle mě těch kočárků je vidět z toho seznamu víc než dost. Nebrala bych to jako reklamu.

• Citovat
  • Upravit
1
7.5.13 18:01

Vyjádření výrobce k výsledkům testu dětských kočárků

VYJÁDŘENÍ VÝROBCE
(otevřený dopis)

Komu: Občanské sdružení spotřebitelů TEST (vydavatel časopisu dTest) /

K rukám: V. Beneše
Od: PATRON Bohemia a. s / vedení společnosti
Datum: 07/05/2013
Věc: „Vyjádření výrobce k výsledkům testu dětských kočárků publikovaných v časopise dTest 5-2013“.

Společnost PATRON, největší český výrobce kočárků a příslušenství pro děti, zásadně nesouhlasí s výsledky testu dětského kočárku TERIX-4R vyráběného naší společností.

1. Vyjádření ke kapitole „bezpečnost“: Dětský kočárek TERIX-4R splňuje veškeré požadavky dané platnými směrnicemi a normativy Evropského Společenství (včetně harmonizované normy ČSN EN 1888). Jmenovitě dětský kočárek TERIX-4R beze zbytku splňuje veškeré požadavky na parkovací a brzdící zařízení s ovladači umístěnými v dosahové oblasti dítěte, stanovené ČSN EN 1888. Ovládací síla, či kroutící moment potřebný k uvolnění parkovacího zařízení výše zmíněného výrobku mnohonásobně převyšuje normou stanovené minimální hodnoty, z čehož vyplývá že dětský kočárek TERIX-4R…..NEMÁ bezpečnostní nedostatky, jak MYLNĚ a NEPRAVDIVĚ uvedeno v testu kočárků.
  2. Vyjádření ke kapitole „rozkládání a skládání“: V případě, že uživatel postupuje v souladu s návodem k obsluze, kočárek TERIX-4R disponuje vynikající složitelností podvozku (ve složeném stavu 640×620×220 mm) a jednoduchou a rychlou možností rozložení. Vyobrazení č.3 ve fotogalerii testu zobrazuje bohužel pouze částečně složený podvozek.
  3. Vyjádření ke kapitole „vybavení“: Kočárek TERIX-4R je samozřejmě standardně dodáván včetně stříšky, včetně předních otočných kol s aretací, včetně úhlově a výškově nastavitelného vodítka. Kočárek může být vybaven standardně autosedačkou PATRON, případně je kompatibilní s řadou dalších autosedaček renomovaných výrobců. Potah kočárku lze samozřejmě prát v pračce a základní hmotnost výrobku je 12,8 kg (nikoliv 15,4 kg jak mylně uvedeno).

Společnost PATRON považuje uvedení zjevně nesprávných a nepravdivých výsledků a závěrů za poškození svého dobrého jména a dobrého jména výrobku TERIX. Z tohoto důvodu považuje za nutné bránit se proti neobjektivním a tendenčním výsledkům provedeného testu a za tímto účelem zvažuje právní kroky vedoucí k nápravě.

Petr Kotík / Generální ředitel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
7.5.13 18:21

@PATRON Myslím, že toto mluví za vše. A jsem za to ráda. Protože mám Patron, sice jiný (Patron Fenix F4R), použvám ho 21m nepřeržitě a neobjevil se jediný defect. Je to neskutečný tank a nedám na něj dopustit. Ať se jde celej dTest bodnout. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.5.13 18:54

Dekujeme za vyjadreni. A myslim si, ze to mluvi za vse. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emartas
7.5.13 22:21

Prozatím jsem si myslel, že „dTest“ je seriózní časopis/web. S hodnocením kočárku Terix ale u mě skončili. Kočárky musel testovat nějaký imbecil. Máme Terixe nově koupeného a jsme z něj nadšení, samozřejmě není 100%, ale má své přednosti, které předčí daleko jeho nedostatky. Už jenom jak jej mají na dtestu složený napůl ( zřejmě jejich IQ jim zabránilo složit jej úplně) a pak hodnotit jako že se špatně skládá, dokazuje jejich neschopnost. Kočárek má jako hlavní přednost především skvělý podvozek, snadné a skladné složení. Potvrzuje i má netechnicky založená žena:)

• Citovat
  • Upravit
8.5.13 16:13

kočárky Patron

Tak i my jsme odběratelé/předplatitelé D-Testu a zároveň uživatelé kočárku Patron (Falco na podvozku Delta 4R) a musím konstatovat, že jsem čekala reakci Patronu, která je celkem oprávněná. Ono samozřejmě neplatí, že vše, co splňuje normy je bezpečné a výrobce by se mohl zamyslet nad umístěním ruční brzdy jinde, ale souhlasím se skladností Terixe (měla jsem možnost vyzkoušet) i se stříškou, která je vždy součástí všech kočárků Patron. Především to s tou stříškou mě hned trklo, při dočtení testu a chtěla jsem jim alespoň před FB napsat, že to mají špatně…no jsem ráda, že D-Test vůbec zařadil oba významné české výrobce kočárků do testu, byť oba dopadli špatně. Hodnotitelé v testu byli zase jen obyčejní lidé (maminky+tatínek) a známe to, tisíc lidí, tisíc názorů. Asi bych výsledek testu brala jako vše - s nadhledem, neb každému pasuje něco jiného. Hlavně si myslím, že hodnotit kočárky je dost problematické. Takže za mě spokojenost s Patronem i D-Testem a používat vždy selský rozum a být více objektivní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí