Časopis pro maminky, jaký čtete?

117
3.9.13 10:03

Časopis pro maminky

Dobré dopoledne, milé maminky!

Ještě donedávna jsem byla předplatitelkou časopisu Maminka, resp. dostala jsem je jako dárek, když jsem oznámila, že jsem těhotná. Časopis jsem četla už dřív a moc se mi líbil - spousta užitečných článků a rad, fajn počtení… Předplatné jsem teď ale zrušila, protože a) naštvalo mě, že k předplatnému pak nedostáváte průběžně dárky, b) převážila komerce nad informační hodnotou (co stránka, to reklama, kupř. obecný článek o příkrmech - pod ním reklama na jídelní stoličky, článek o spaní kojenců - pod tím reklama na dětské ložní prádlo atp., v podstatě je to jen samá reklama), c) ráda bych něco odbornějšího než fejetony (poslední dobou mi to tak připadá). Chápu, že jde o komerční časopis, ale čeho je moc… Čtete některá časopis pro maminky, který byste ostatním doporučila? Ráda bych něco s větším přesahem, např. Betynka mi taky připadá jen taková pro maminky s úplně malými miminky a těhotné. Díky moc za vaše tipy a názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
3.9.13 10:08

Nečtu. Čtu Týden abych měla ponětí o světě :mrgreen: pak Reflex, ten mě baví, Instinkt - ale ten je už delší dobu příšernej, ale býval fajn. Občas prolistuju Máma a já když nakupuju, ale je mi to spíš k smíchu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
3.9.13 10:14

Nectu, co potrebuju najdu tady v diskuzich nebo v odpovedich v poradnach. Papirove ctu jen noviny, miluju vuni novinoveho papiru a k tomu kafco. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
3.9.13 10:16

Když jsem prvně otěhotněla, předplatila jsem si aktivně tři časopisy pro maminky :lol: Ale postupem času jsem zjistila, že to stejně ani nečtu. Na Mamince mě bavilo právě to, že tam byla spousta reklam na krámy, které jsme doma ještě neměli :mrgreen:
Teď čtu emimino, tady se ví všechno a líp jak v nějaké Mamince :pankac:
Né, jinak čtu Epochu, tu fakt miluju a těším se na každý výtisk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
3.9.13 10:19
@Katla píše:
Dobré dopoledne, milé maminky!Ještě donedávna jsem byla předplatitelkou časopisu Maminka, resp. dostala jsem je jako dárek, když jsem oznámila, že jsem těhotná. Časopis jsem četla už dřív a moc se mi líbil - spousta užitečných článků a rad, fajn počtení… Předplatné jsem teď ale zrušila, protože a) naštvalo mě, že k předplatnému pak nedostáváte průběžně dárky, b) převážila komerce nad informační hodnotou (co stránka, to reklama, kupř. obecný článek o příkrmech - pod ním reklama na jídelní stoličky, článek o spaní kojenců - pod tím reklama na dětské ložní prádlo atp., v podstatě je to jen samá reklama), c) ráda bych něco odbornějšího než fejetony (poslední dobou mi to tak připadá). Chápu, že jde o komerční časopis, ale čeho je moc… Čtete některá časopis pro maminky, který byste ostatním doporučila? Ráda bych něco s větším přesahem, např. Betynka mi taky připadá jen taková pro maminky s úplně malými miminky a těhotné. Díky moc za vaše tipy a názory!

ja mela temer vsechny: Maminka jak rikas sama reklama a nic vic, Betynka a Miminko jsou hodne teoreticke- ty jsem mela rada pred otehotnenim a v tehotenstvi, ted odebiram Mamu a Ja, spousta fotek deti, pribehu a clanku, ktere pisou maminky, oddeleni od snazilek az po skolaky, vzdy najdu to, co se mi zrovna hodi…prijde mi to takove lidske, reklamy tam jsou primerene, aspon vim co je noveho, ale decentne, neni to vsude… jinak kddyz opravdu potrebuju radu chodim sem, ale pro spestreni ho ctu rada, vzdy na konci mesice uz ho cekam a tesim se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
3.9.13 10:23

Když jsme byla těhotná, tak jsem si kupovala maminku..ale jak jsem porodila tak už mě to nějak přešlo takové časopisy kupovat..NO a ty reklamy ty jsou dnes všude a taky už mě to dost vadí, ale hodně.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
3.9.13 10:24

Tyhle časpopisy jsou dobré pro budoucí a čerstvé maminky. Témata se časem opakují.
Pro nové nebo jiné informace si občas koupím časopis v jiné zemi, ať již východ nebo západ.
Jednou mě mile překvapil časopis pro maminky v Polsku, kde byla komplet popsané problematika intolerance laktozy u dětí včetně všech! problematických potravin. Tyhle informace jsem si zjišťovala několik let, zde nic takového uceleného nebylo a tam to najdu v článku v „maminkovském“ časopise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
3.9.13 10:26

@Katla
Já jsem taky odebírala a přestala jsem. Naštvalo mě, že dárek k předplatnýmu dostane jen novej předplatitel. Hajzlíci jedni! :twisted: Měla jsem v úmyslu předplatný napsat na někoho jinýho v rodině. Ale teď nevím, jestli vůbec budu odebírat. :think:
Taky mě bavilo číst i ty reklamy, jak píše @Antonie Bolavá. Aspoň jsem věděla, co je novýho. Pak jsem koukla tady na emimino, jestlito k něčemu je, nebo je to krám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.13 10:34

@Katla taky jsem měla předplacenou maminku a bettynku, po čase zjistíš, že je to pořád to samé dokola, nic nového. A takové jsou všechny časopisy. Radši jsem si předplatila týden :mrgreen: a co nevím, najdu na netu a tady na emiminu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
3.9.13 11:00

Ja kupovala temer vsechny casopisy-maminku, betynku, mama a ja, family star, míminko. Bavilo me to cist pred tehu a prvni trimestr.Ted uz me to nejak neba.Je to furt jedno a to same. Navic me clanky o skolacich nezajimaji. Cekam prvni mimi. Uvitala bych casopis jen o tehotenství a pak jen o miminkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
3.9.13 11:02

Jj, taky jsem zjistila, že tento typ časopisů jsou zbytečně vyhozené peníze. A když jsem paní šéfredaktorce Kotábové napsala email s mými připomínkami a návrhem na zlepšení tak mi sice odepsala (to oceňuji) ale mezi řádky mě poslala někam. Asi si myslela, že taková slepice na mateřské to nepozná a ona je prostě něco víc. Takže já už to nekupuji. Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Libuše M.
3.9.13 11:02

Já odebírala - Maminku, Betynku a Máma a já. Úplně nejlepší je Máma a já, je tam mnoho odborných článků, dokonce to zašťituje, je konzultantem Vinohradská nemocnice. Betynka mi přijde založená na příspěvcích od čtenářek.

• Citovat
  • Upravit
117
3.9.13 12:13

@Lenny0

:). Taky mě svrbily ruce, že napíšu, jak by se ten časopis dal udělat lepší, aby se mi líbil, ale právě paní Klára Kotábová je možná fajn, co se týče úvodníku (oceňuju její upřímnost, co se týká vlastní rodiny), ale jinak mě ty její fejetony, jak je nazývám, se spoustou sugestivních otázek přijdou hrozně neprofi, radši bych víc článků od pediatrů atd., atd. No, odvahu nechat se poslat někam jsem nenašla a s Maminkou zřejmě končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
3.9.13 16:12

@Katla ona to nenapsala doslova. Celkově vzato to byl milý email, ale já pochopila co tím chtěla říct no a aby si nemyslela že jsem jen pipina na mateřské tak jsem jí ještě ve stejném stylu odepsala. Mile a hezky a mezi řádky jsem jí defacto napsala že má jít taky někam.
Neznám ji jako osobu, ale jako šéfredaktorka za moc nestojí, můj osobní názor. Já jsem jí totiž napsala, že si právě má vážit toho, že někdo věnuje čas a upozorní ji na něco. Nebrat to jako kritiku, ale jako podnět ke zlepšení. Vždyť ten časopis má být určen pro nás jako cílovou skupinu a my rozhodujeme zda svou práci dělá kvalitně tím zda si to koupíme či nikoliv. Ale dotyčná si nás plete se svými zaměstnanci, protože naše připomínky zavrhuje s tím, že co ona řekne tak o tom se nediskutuje. No a proto je tu tato diskuze, že vlastně proč to kupovat, když obsah za ty peníze nestojí. A to mě vážně štve, protože já bych ráda nějaký časopis s touto tématikou, který si můžu v klidu přečíst a aby mě nějak obohatil a rozšířil můj obzor.
Tak třeba se někdy dočkáme. Třeba si tam někdo uvědomí, že nejsme jen omezené slepice schopné jen porodit, ale jsme schopny i MYSLET. Vždyť výchova je tak složitá a je tolik různých pohledů na ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.9.13 18:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat