Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc by mne zajímaly osobní zkušenosti, pokud máte někdo nové auto a jezdíte na servisní prohlídky - konkrétně by mě zajímala auta Kia. Všude vidím jejich program 7 let záruka a zdarma servisní prohlídky. Jak je to ve skutečnosti - kolik ca. platíte při těch prohlídkách?
Díky
Doporučuji se podívat na www.kia-club.org tam najdete všechny potřební informace i o všech servisních prohlídkách. tz. kolik se v jakém kraji platí a co obsahuje.
@Mamutice můj tchán má kiu a jezdí každý rok na prohlídky, ano servis je zdarma, ale musí si vždy u nich koupit např. potřebné díly, nebo olej, olejový filtr, nebo vzducháč, atd. a to je vždycky pěkná palka
pod dva tisíce ještě nikdy neplatil a to se neměnily třeba brzdy, nebo něco závažnějšího - díly na kia jsou drahé
@Mamutice Ahoj, známá jezdí na tyto prohlídky a vždycky nadává, že tam nechá okolo 5tis.
Prohlídka je zdarma, ale za díly si účtujou dost…
Ted jsem byla na garancce, po ctvrte a stala me 3,7tis vc. DPH. jsou tam olejove filtry, oleje a dalsi provozni veci. mam Kia Venga
j
Kia Ceed SW, ctyri roky stare auto, garančka 6500
Priste uz na to asi kaslem.
Uvažujeme o autu Kia Ceed, Hyundai i30 nebo Dacia Duster - takže říkáte prohlídky u Kia zdarma a pálky za náhradní díly, které při té prohlídce musíte vzdy zaplatit, jo? A jak jinak, jste spokojeni? Uvažujeme o Kia Ceed. Auto vybírá manžel, ale nemůžeme se rozhodnout
Já mu říkám, že každé auto v dnešní době po 5 letech odejde, ale to on nějak nedokáže pochopit a chce auto aspoň na 10 let. Dobré vědět, kolik ty servisky stojí…
Díky za reakce.
Taky uvažujeme koupit Kiu, tak hledám informace kde se dá. Několik kamarádů mě právě zrazuje, že Kia naláká lidi na 7 let zdarma, ale pak se zaplatí strašně moc na těch serviskách. Jenže ono to zřejmě bude u každé značky.
@Mamutice pry mercedes ma garancky zdarma ![]()
My jsme teda se Ceedem jinak moc spokojeni a myslim, ze garancky se pohybuji vsude cenove podobne.. ![]()
@Radka84 píše:
@Mamutice pry mercedes ma garancky zdarma
My jsme teda se Ceedem jinak moc spokojeni a myslim, ze garancky se pohybuji vsude cenove podobne..
![]()
Právě že jsem četla, že jsou s těmi auty majitelé celkem spokojení.
@Mamutice A nebylo by lepší mrknout se po ojetém autě? Když tady řešíš servisní prohlídky, které jsou jednou za x a stojí do 10-ti tis? Co budete třeba dělat za pár let, až vám v autě něco odejde? Nenaruší to váš rozpočet? Hodně lidí si kupuje nové auto na leasing, ale ve finále nemá na údržbu a pak brečí, že to stojí tolik a tolik ![]()
@Ve-ru píše:
@Mamutice A nebylo by lepší mrknout se po ojetém autě? Když tady řešíš servisní prohlídky, které jsou jednou za x a stojí do 10-ti tis? Co budete třeba dělat za pár let, až vám v autě něco odejde? Nenaruší to váš rozpočet? Hodně lidí si kupuje nové auto na leasing, ale ve finále nemá na údržbu a pak brečí, že to stojí tolik a tolik
To právě řešíme. Jestli je výhodnější koupit nové auto se serviskama třeba částečně na leasing nebo ojeté, kde může jednorázová oprava stát třeba 30. Rozpočet to naruší tak jako tak, ale nedá se nic dělat, bydlíme na vesnici a bez auta to nejde.
@Mamutice My jsme taky na vesnici a nedávno jsme kupovali auto a taky jsme tohle řešili
Ono je to o tom, jaké auto chcete
A na nová auta vždycky budou dražší náhradní díly, než na starší modely. Třeba na Citroena, kterého jsme měli předtím jsme kolikrát sehnali díly na vrakáči za pár šupů
A když se ti v novém autě těsně po záruce vysype spojka nebo převodovka, tak to bude asi taky docela pálka ![]()
My jsme si mysleli na VOLVO V70, ale kdyby se tam něco vysypalo, tak bysme ty peníze horko těžko dávali dohromady. Nakonec jsme koupili VW GOLF 4 kombi a tam ať se nám vysere cokoli, tak víme, že na to máme a nemusíme se stresovat
Řešili jsme to asi přes rok, než jsme se rozhodli pro koupi a myslím, že jsme vybrali dobře ![]()
Jestli máte třeba nějákého známého automechanika, tak to zkuste probrat s ním, určitě vám řekne zhruba co kolik stojí. A ono ne vždycky platí, že nové auto vydrží bez poruchy x let. Každé auto je svým způsobem risk.
Tak přeji šťastnou ruku při výběru ![]()
@Ve-ru píše:
@Mamutice My jsme taky na vesnici a nedávno jsme kupovali auto a taky jsme tohle řešiliOno je to o tom, jaké auto chcete
A na nová auta vždycky budou dražší náhradní díly, než na starší modely. Třeba na Citroena, kterého jsme měli předtím jsme kolikrát sehnali díly na vrakáči za pár šupů
A když se ti v novém autě těsně po záruce vysype spojka nebo převodovka, tak to bude asi taky docela pálka
My jsme si mysleli na VOLVO V70, ale kdyby se tam něco vysypalo, tak bysme ty peníze horko těžko dávali dohromady. Nakonec jsme koupili VW GOLF 4 kombi a tam ať se nám vysere cokoli, tak víme, že na to máme a nemusíme se stresovatŘešili jsme to asi přes rok, než jsme se rozhodli pro koupi a myslím, že jsme vybrali dobře
Jestli máte třeba nějákého známého automechanika, tak to zkuste probrat s ním, určitě vám řekne zhruba co kolik stojí. A ono ne vždycky platí, že nové auto vydrží bez poruchy x let. Každé auto je svým způsobem risk.
Tak přeji šťastnou ruku při výběru
Díky moc. Shrnula jsi to přesně. Dneska je tolik nabídek a možností, takže se v tom plácáme a sháníme informace, ale jak píšeš každý auto je risk. Mimoch. to volvo by se mi taky líbilo, ale opravy by byly šílené.