Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dělala jsem domácí paštiku tenhle týden, játrovku - takovou jako píšeš, poctivou, z doby minulé ![]()
A co mi chybí…třeba párek, co si pamatuju z dětství. Teď párky nejím ![]()
@K-Black Játrovku kupuju jedině v masně ve stříbrném obalu, ta je dobrá
Mně chybí bonbony fialky a taky takový kokina v oranžové krabičce, podobné té od tic-tac. Byly to malinkatý oranžový kuličky, s pomerančovou příchutí. A taky domácí sifon, to se mi hrozně líbilo ![]()
Edit - a ještě lakrumáček ![]()
Příspěvek upraven 01.09.13 v 21:19
K-Black píše:
Zdravím při večeruprávě jsem jedla játrovou paštiku a byla pěkně hnusná
a tak jsem s mužem vzpomínala jak jsme si kupovali játrovky za totality. Ještě tak 20 let zpátky je u nás prodávali. Takový ty tvrdý, nešlo to namazat, jen nakrájet na kolečka nebo ukusovat, bylo to v takovém tom střevu, umělohmotném
Chybí vám taky něco z dob dětství nebo z dřívějška? mládí prosím nepište
Jo to balení játrovek mám pořád před očima, takovej ten nekonečnej igelit a secvaknutý to bylo hliníkovýma kroužkama.
![]()
Ale chuťově mi to nepřišlo nic moc.
![]()
Taky mě chybí ty krémíčky a byl i jakohodovej, pak mandarinkový pití v kelímku jako od jogurtu to bylo výborný
Jinak dobrá játrovka se dá koupit, právě v tom alobalu, ale tamta byla lepčejší ![]()
Nejsem asi správnej pamětník co se věku týče, ale pamatuju si výborný sušenky (myslím Lucie) v krabici ve tvaru kytičky uprostřed bylo něco jako tuhá marmeláda, ty bych si dala ke kafi hned, ale nikde je už nějakou dobu nemaj ![]()
@K-Black píše:
@Z.jev co to je proboha lakrumáček?@Ms.H tobě taky nerozumím
medena jsme říkali tureckému medu, byly to takové placaté tyčinky, za 20hal. malé a za 40hal. větší ![]()
jo a lakrumáček byl vlastně něco jako pribináček - pribináček dělala Pribina a lakrumáček dělal Lacrum
Příspěvek upraven 01.09.13 v 21:25
@K-Black píše:
Zdravím při večeruprávě jsem jedla játrovou paštiku a byla pěkně hnusná
a tak jsem s mužem vzpomínala jak jsme si kupovali játrovky za totality. Ještě tak 20 let zpátky je u nás prodávali. Takový ty tvrdý, nešlo to namazat, jen nakrájet na kolečka nebo ukusovat, bylo to v takovém tom střevu, umělohmotném
mnam, milovala jsem to
párek, který i při vaření voní a skvěle chutná je v Lidlu v 750g balení a to mi připomíná dětství ![]()
U nás se játrovka prodávala z Martinovského masokombinátu v Ostravě i v lesklém stříbrnočerveném papíře jako kostka balená a fakt mňam ![]()
Krémáček s balonkem, medvídkem, atd. byl a je Ostraváček ![]()
Zdravím při večeru
právě jsem jedla játrovou paštiku a byla pěkně hnusná