Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@kroutilka píše:
Po vyhledani to zni jako maly zazrak… je to z vlastni zkusenosti?
„Bez dubovek nelze žít.“
Máme je doma. Můj syn trpěl -hodně moc- na dutiny a na zelené rýmy, už netrpí. A mě začalo před pár dny bolet ucho. Párkrát jsem si do něj stříkla dubovky a dobrý.
Ahoj,
já mám právě teď druhou angínu po sobě. Je to na palici, druhá ATB, bolest v krku, naštěstí teď už jsem bez teplot. Výsledky z výtěrů zatím nemám, tak nevím přesně, kterej hajzl mi tam rejdí, ale můj ORL doktor mi poradil k léčbě ATB i homeopatika. Teď nevím, jetli to napíšu přesně - Silicea 30 CH- jsou určená na angíny, které se vlečou a nejde je vyléčit. Ještě je nemám, v lékarně jsou na objednávku, ale trochu doufám, že to pomůže a konečně se doléčím. Tobě také přeji brzské uzdravení!
@kroutilka píše:
Po vyhledani to zni jako maly zazrak… je to z vlastni zkusenosti?
Jj už jsem taky našla. Zázraků je plný internet, osobní zkušenost by to chtělo ![]()
Aha, tak už dočítám i tu zkušenost
Noo uvidíme.
Do homeopatik nejdu, na tohle mi hned tak nějaký placebo nepomůže. ![]()
@Gina108 píše:
Aha, tak už dočítám i tu zkušenostNoo uvidíme.
Do homeopatik nejdu, na tohle mi hned tak nějaký placebo nepomůže.
Aha, tak promiň, jen jsem ti napsala svou alternativu.
@Gina108 Tak pokud jsou teploty, tak asi jo, ale stejne bych na krvi trvala
babka korenarka? Tak to jsem zvedava, jak pochodis. Ja zatim koketuju s myslenkou na nejakou konzultaci s homeopatem. Preci jen uz jsem normalni medicinu vycerpala, ovoce, zeleninu jim, dopuju se navic vitaminama, jeste ze bych se zacala otuzovat, ale to s kazdomesicni chorobou moc nejde. Je to fakt hrozny - presne, pokazde se na nekoho nebo neco tesim a bud lehne dite nebo ja a v uplne nejhorsim pripade obe a do toho chlap rymicku… kamosce se narodilo miminko, radsi tam nelezu, uz se uplne desim. Navic zacinam mit paniku z kolektivu, chodime na Yamahu, plavat (ted teda spis nechodime), ja uz premyslela, ze to zrusim a do jara proste nikam nepachnem, jenze to bych se asi obesila na nejblizsi hrisce. Navic mala to tam zboznuje, ted uz ma slusnej abstak… achjo. Asi to tady nevyresime, ale aspon si postezujem ![]()
Jojo, CRP je vlastne ta sama vysledna informace - jen ji nekdo nabere do zkumavky a nekdo dobne prst. No ja uz ivazuju i o homeo, ale spis na podporu imunity nez na nejaky akutni problem. Ty dubovky vypadaji dobre, je fakt, ze dubova mast se uziva i na hemoroidy, ne? Bylinky mi jsou vnitrne blizsi…
@anahry v pohodě
a dík za názor, beru každou zkušenost, pak vyberu, co je vhodné pro mne.
@kroutilka no abych tady nepomlouvala homeopatika. Já s tím mám zkušenost takovou, že mi to vyléčilo takový spíš banální kožní problém - bulku v podpaží, možná zvedlo náladu (aby ne za ty prachy
), ale proč jsem tam šla (tehdá akné a to nebylo v pubertě) tak to ani ťuk. Tak vyzkoušej a uvidíš, co to s tebou udělá.
Já teda doufala, že tu někdo napíše o nějaké fungující imunoterapii i v normální medicíně, ale asi prd
![]()
Holky a dubovky jsou fakt tak super a kde je seženu?? mám dceru zítra jdu k dr. má opšt angínu v pondělí dobrala ATB už třetí, tentokrát to budou 4, výtěr a krev byly v pořádku, teda v krku měla hemofila, ale prý se to nebude řešit tak nevím už jsem fakt dost zoufalá
@Gina108 píše:
Jj už jsem taky našla. Zázraků je plný internet, osobní zkušenost by to chtělo
Taky můžu dubovky jen a jen pochválit. Na angíny už děti vůbec netrpí a ani na nic jiného. Hodně také pomáhá propolis - buď kapky nebo sprej. Taky bylinky - šalvěj, řepík a zábal na krk - mokrý kapesník, igelit a zavázat plínou. Ale hlavní je klid když už člověk cítí, že na něj něco leze. Ale to se u dospělého těžko dodržuje, když musíte do práce.
Taky pomáhá na podporu imunity otužování. Postupně snižovat teplotu vody při sprchování a doma nepřetápět.
@Gina108 píše:
@kroutilka no abych tady nepomlouvala homeopatika. Já s tím mám zkušenost takovou, že mi to vyléčilo takový spíš banální kožní problém - bulku v podpaží, možná zvedlo náladu (aby ne za ty prachy), ale proč jsem tam šla (tehdá akné a to nebylo v pubertě) tak to ani ťuk. Tak vyzkoušej a uvidíš, co to s tebou udělá.
Já teda doufala, že tu někdo napíše o nějaké fungující imunoterapii i v normální medicíně, ale asi prd![]()
Nám zabral Luivac i Bronchovaxom. Ale vždy jen asi na rok, potom se angíny začaly vracet. Teď to jde i bez těchto léků.
Ja znam homeopatika jen okrajove. Sama jsem v pristupu k nim neverici Tomas a tak jsem si rikala, ze bych je mohla vyzkouset doopravdy – z dlouhodobejsiho hlediska. Davala jsem je dvakrat dceri pri ockovani, abych predesla nezadoucim ucinkum (zadne nebyly, ale to neni dukaz, ze to bylo diky homeo), podruhe kdyz mel manzel strevni chripku a zacala mi mala zvracet – byl ji rok neco a zvracela asi trikrat, uz z krece, volala jsem na pohotovost a tam mi krom jineho poradili nahodou ta homeopatika, ktera jsem mela doma, je fakt, ze po jejich podani uz nezvracela, ale kdo vi… no a taky pri hnisavem ocku mi je poradila nase Dr. nez by nasadila ATB a take nakonec nebyla ATB nutna. Me jen proste vnitrne neuspokojuje ten vyklad jejich pusobeni, proste tomu stejne neverim. Zkusila jsem je jen kdyz jsem vedela, ze se nejedna o nic „zavazneho“. Tak nejak jsem pro prirodni a alternativni lecbu jako podpurnou a ne jako hlavni a v akutnim pripade. Co se te medicinske imunoterapie tyce, teoreticky bych ten Luivac jeste nemela zavrhovat, jeste za sebou nemam ten druhy cyklus – je to 28 dni Luivac, 28 dni pauza, 28 dni Luivac – je to v podstate takove ockovani v prasku. Obsahuje mrtve ruzne koky, takze by se telo melo tem kmenum umet branit. Otazka je, cim jsou ty Tve anginy zpusobene. V konci mi prijde, ze na muj nosohltan to nemuze mit ucinek, protoze je to na bakterie a ne na viry Jinak jsem male davala Imunoglukan pri tech virozach a nemam pocit, ze by nejak extra fungoval…
Dnes jsem jela na ORL na vytery. Z hlediska prevence pry neni momentalne nic, co by mi mohlo zasadne pomoci. Luivac a ostatni imunoterapeutika pry maji nejlepsi ucinek cca po dvou letech, tj. ctyrech kurach. Problem je pry v me caste nemocnosti v detstvi a ted v kombinaci s malou a jejimi virozami. Bylo mi doporuceno zkusit bylinky, homeopatika… jeste tedy uvidime jestli bude cisty vyter, ale ten tusim bude ok. Nevim, jestli to muze mit souvislost, ale ta viroza me pokazde skoli kdyz mam menstruaci, napadlo to tchynku, tak teda popatram (clovek uz fakt premysli nad vsim). Gina108, budu rada, kdyz s odstupem casu napises, jestli se situace zlepsila…
Holky, ja z vlastní zkušenosti po dvou šílených anginách, kdy už jsem nejedla.. jak to bolelo a pila pouze nutridrinky můžu doporučit zinek v tabletach a k tomu denně hrstku dýňových semînek. Vyzkoušejte..
já mám od té doby klid ![]()