Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer,
poradí někdo, zda se jedná o labilitu?
Po krachu dlouhodobého vztahu jsem se vrátila bydlet k rodičům a téměř hned jsem poznala jiného muže, on v té době někoho měl a já jsem nečekala dlouho, než ji opustí a prostě jsem nevěděla, co dělat a i když jsem měla myšlenky, že bych jednou mohla být s ním, tak jak jsem byla u těch rodičů a měla dobrý příjem, vzala jsem si úvěr na byt. Začala mít starosti s bytem a zařizování kolem toho, že mi najednou milý sympaták zmizel ze života i když už s dotyčnou partnerkou nebyl…Někdy mám pocit, že jsem si bezmyšlenkovitě vzala úvěr na byt a neřešila to, co mi přišlo do života - ten nový muž - i když tenkrát ne ještě úplně volný…
Další situace-po hodně dlouhé době ve stereotypní práci jsem se odhodlala dát výpověd. Novou práci jsem hledala docela dlouho. Nakonec našla, ale posílala jsem hodně životopisů… No a byla v té práci čtrnáct dní, práce mě bavila, kolegyně dobrá..ale tím, že jsem rozesílala životopisy na více míst, tak přišla ještě jedna nabídka a já po čtrnácti dnech odešla z té práce, co mě bavila a nastoupila do nové… Je pravda, že tam mám více peněz, jsem tam chvilku, ale mám pocit, že jsem to neměla dělat, že jsem se najednou ocitla někde, kde si nejsem úplně jistá, mám pocit, že to není ono…
Připadá mi, že mi život něco nabídne a já se to snažím celé předělat podle svého a nakonec je to špatně a nejsem spokojená..
Jen jsem se chtěla vypsat, neodsuzujte…jsou to mé životní situace…
Podle mě labilní určitě nejsi, to se projevuje jinak.
Prostě děláš jen nějaká životní rozhodnutí a ty nemusí zrovna vždy vyjít podle prvních představ. ![]()
Myslím, že te nikdo odsuzovat nebude a že to není nic tak zvláštního, kdyby jsi viděla kolik blbostí udelala v životě já… a myslím, že i všichni ostatní, prostě vždy nevyjde všechno, tak jak bychom si to přáli, ale neboj to je spraví a bude zase dobře
![]()
Zajímavý pohled na vlastní život ![]()
Ale třeba to jen špatně interpretuješ ![]()
Hlavně že jsi nezamrzla v krachujícím vztahu a že se neschováváš pod křídly rodičů a že máš odvahu změny ![]()
Já si svůj životní debakl snažím interpretovat do pozitiva, snažím se dělat si životní radosti a je mi na světě většinou moc hezky ![]()
Určitě je dobře, že nad svými životními kroky přemýšlíš, pochopitelně nikdo nemá patent na to, zda je učinil dobře či nikoli.Tedy i to, že je hodnotíš a analyzuješ, je moc dobře. D
ržím palce.
Pracuji na psychiatrii a tohle podle me labilni opravdu nejsi:) podle me jsi odvazna a ja te obdivuji ze jsinse nebala zmeny. I kdyz si asi rikas ze je te zmeny moc, za me myslim ze je to jen dobre. ![]()
Děkuji za reakce, mě právě připadá, že jsem z těch změn psychicky rozhozená… asi se moc pozoruji…
Proč bys měla být labilní? Protože se některá tvoje rozhodnutí časem ukážou jako nesprávná? Nejseš vědma, ne
V danou chvíli se každý rozhoduje pro řešení, které vidí jako to nejlepší! Všichni děláme chyby, musíme se otřepat, z chyb se poučit a jít dál ![]()
Někdy chvíli trvá, než si na změnu zvykneš, ale to neznamená, že jsi udělala něco špatně ![]()
@jn píše:
Děkuji za reakce, mě právě připadá, že jsem z těch změn psychicky rozhozená… asi se moc pozoruji…
a jak jsi na tom dnes? připomíná mi to mě, nyní nás čeká rozvod, nevím, kde budeme bydlet, za 14 nastupuji do nové práce. jsem z toho strašně smutná a rozhozená. Navíc má starší syn výchovné problémy. já vím, že labilní jsem, o to hůř to teď nesu..
@lucie.krajcarova píše:
a jak jsi na tom dnes? připomíná mi to mě, nyní nás čeká rozvod, nevím, kde budeme bydlet, za 14 nastupuji do nové práce. jsem z toho strašně smutná a rozhozená. Navíc má starší syn výchovné problémy. já vím, že labilní jsem, o to hůř to teď nesu..
@lucie.krajcarova píše:
TO je život. Má to tak teď, v bleděmodrém, spoustu lidí.
Před týdnem jsem šla do jednoho sdružení. Těšila jsem se, jak tam najdu samé usměvavé lidi. Protože po těch lidských úsměvech toužím. Pravda je, že se tam na mě každý usmál, když jsem se mu představovala. Ale pak se všichni pohroužili do svých započatých debat - o tom, že mají rakovinu, že sestra má rakovinu, že synovi zemřela na rakovinu jeho dívka, že… Je to tak. Žijeme ve světě plném zmatků a na všech lidech se to podepisuje. PROTO TI DRŽÍM PALCE, ABYS MĚLA SÍLU SE ZE SVÝCH ZMATKŮ DOSTAT RYCHLE VEN. O NIC NEJDE, VŮBEC O NIC NEJDE, VŠECHNY ZMATKY JSOU JENOM NESMYSLY.
NAUČIT SE MÍT SÁM SEBE RÁD - O TO SE SNAŽ.
Mít sám sebe rád není sobectví, když člověk současně odpouští všem svým viníkům.
Teprve odpouštěním se člověk dostává ven ze všech svých bludných kruhů.
@lucie.krajcarova píše:
@poučená děkuji za laskavá slova..
Také jsem si prošla svým.
Mě pomohlo, že jsem si zpívala. Písně lásky. Jsou to modlitby. Modlitby mají sílu! Lidé to normálně neví, tak ti to říkám. Když zajdeš do kostela, sedni si blízko k oltáři, sejme z tebe horu tíhy. Já jsem tu zkušenost udělala teprve nedávno. Jinak tě takto na dálku objímám. Mám otevřené srdce, láskou. Žena zvládne všechno, úplně všechno. Ty to také zvládneš!
![]()
@poučená Děkuji, zkusím zajít do kostela, naděje umírá poslední..