Někdy nesnesitelná panická porucha

396
16.2.13 17:41

někdy nesnesitelná panická porucha

Dobu je tady někdo že stejným problémem? dnes jsem mela tak strasnou ataku že jsem myslel :pocitac: a že to nemůžu zvladnout Bylo to něco fakt hrozně. díváte to někdo taky že toht že už to nezvládnete? dala jsem si dva neuroli ale nějak moc nezabránil jen trochu se mi ulevilo. k psychiatr mě vezme ve středu. doufám že to do té doby zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2791
16.2.13 18:37

A jak se ti to projevuje?? Me to taky lekari uz nekolikrat rekli ze mam panicke ataky, pul roku uz to mam, ze zacatku kdyz se mi zachvat stal poprve me odvezli do nemocnice, bala jsem se ze umru.. ale doktori nenasli nic! cely pulrok byl jroznej..prestala jsem chodit do spolecnosti, dost jsem chybela ve skole, porad jsem hledala nejaky duvod mych nevolnosti a snazila se na to prijit..ne a ne si pripustit ze bych mela panicke ataky..a to porad buseni srdce, pocit sevreneho krku nemoznost dychat, brneni koncetin a tvare, proste strasny bolesti hlavy, pocit jsem mela ze se nemuzu ani najist ze se udusim, zacalo mi vadit jezdit autobusem, se strachem ze se mi neco stane a nikdo mi tak nepomuze, porad jen cerny myslenky ze se neco stane ne jen me..treba i jinym.. ted uz se to snazim nevnimat a vim jak na to.. dycham a uklidnuju se! je to v lehci forme..a vse je jn o psychice..jinak bych asi nemohla fungovat..a hlavnezadnyma praskama se fakt cpat nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.13 19:01

Ja trpin na ataku 7 let, uz jsem se s ni naucila zit:((brat tuhla nemoc jako ze ke me patri..nejvetsi strach jsem mela v tehotenstvi, ptz jsem nic brat nechtela..celkem jsem to zvladla a muzu rict, ze se drzim i v 6 nedelce..Uvidime jak to bude pokracovat..Jak dlouho beres prasky..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.13 19:22

Ahoj,
taky trpím panickou atakou, příšerný úzkosti, brnění končetin, tváří, závratě, vnitřní třes… Jednu chvíli jsem mívala i to, že jsem nemohla do společnosti, bála jsem se, že se mi něco stane, podívat se někomu do očí. Jak blázen. :zed: Už jsem to nemohla vydržet a zašla jsem k psychiatrovi… ten mi předepsal AD, můžu říct, že touto úzkostí jsem trpěla 2 roky!, vždy jsem si říkala, že žádný AD brát nebudu, ale pak jsem si přečetla jeden článek v novinách a bylo tam o tomhle napsáno, že strašně trpí srdce, nadledvinky… a že se do budoucna může z psychického stavu vyklubat i závažná nemoc (např. roztroušená skleróza…). 8o AD beru cca 3 měsíce, musím říct, že začátek byl hroznej, ale pak ta úleva. :hug: V poslední době občas nějakou tu ataku mám, ale není to tak hrozný, i když asi před 3 týdny, jsem měla brnění celého těla, vnitřní třes, ale nějak jsem to zvládla. Pro rychlý případ mi DR. napsal Neurol, ten ale zabírá jen chvilkově. Dále mi doporučil psychoterapii, kde by mě měli s tou panickou naučit žít bez LEKŮ!!! V pondělí jdu na 1. konzultaci, tak jsem zvědavá. Ale jinak všem doporučuju, nezahrávat si s tím, můžou přijít i ataky, když člověk upadne do bezvědomí - tím samozřejmě nechci NIKOHO strašit. Čím dřív se to začne léčit tím dřív člověk může žít „normální“ život. Hezký večer, L.

• Citovat
  • Upravit
baba1234
16.2.13 19:33

Neurol ti pomůže akorát tak do hrobu. Mně pomohla antidepresiva ze začátku, ale protože jsem se po nich změnila v apatickou zrůdu, tak jsem je po dvou letech vysadila sama a od té doby to celkem šlo.. Pak jsem dostala další záchvat, odvezli mě na pohotovost, tam mi dali Magnéziovou injekci. Od té doby jím Magnézium a B6 - Pyridoxin a je mi psychicky dobře. Bejt tebou, vyseru se na Neurol a zkusím léčbu Magnéziem a B6kou. Opravdu to pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
396
16.2.13 20:05

É to jak kdy někdypohl zlé od žaludku a k tomu průjem a třes těla. jindy sileny tres a šílené myšlenky a nezvladam to.pak kolikrát nemůžu dýchat a bolí mě na hrudi. neurol beru od úterý už jsem to kolikrát nezvladala.jsou dny kdy jsem ho nepotrebovala od ctvrtku do pátku jsem byla bez něj. Ale v sobotu v noci se to rozjelo tak jsem si jeden dala ale stejně sem nespala. ráno celkem v pohode odpoledne hrůza nevedela jsem jestli to zvladu dala jsem si dva pradky ale nic mimoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
16.2.13 20:05

É to jak kdy někdypohl zlé od žaludku a k tomu průjem a třes těla. jindy sileny tres a šílené myšlenky a nezvladam to.pak kolikrát nemůžu dýchat a bolí mě na hrudi. neurol beru od úterý už jsem to kolikrát nezvladala.jsou dny kdy jsem ho nepotrebovala od ctvrtku do pátku jsem byla bez něj. Ale v sobotu v noci se to rozjelo tak jsem si jeden dala ale stejně sem nespala. ráno celkem v pohode odpoledne hrůza nevedela jsem jestli to zvladu dala jsem si dva pradky ale nic mimoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
16.2.13 20:46

Magnezium a B6 je dobrý nápad.. kompenzuje stresové stavy, funguje při depresivních pocitech a náladách.. pak určitě psychoterapie a AD.. zkusila bych relaxační terapii.. meduňka taky pomáhá..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
16.2.13 20:49

Na spaní je dobrý trittico, to mi hodně pomáhalo.. zároveň to jsou i AD, slabší, uklidnilo mi to.. neurol je zabiják, když jsem ho brala, tak mě to sice chvíli utlumilo, ale návyk na něj je šílený a pak se zbavovat návyku hrůza, abstinenční příznaky dost nechutný..

• Citovat
  • Upravit
396
16.2.13 21:38

Magnesia beru.no mě nic jiného nezbývá než si ho dat když jak dlouho u vás fungoval ten neurol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
16.2.13 21:38

Magnesia beru.no mě nic jiného nezbývá než si ho dat když jak dlouho u vás fungoval ten neurol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
17.2.13 13:29

@Inka85 Neurol tak měsíc, pak se musela zvýšit dávka, takhle se postupně zvyšovala pár let, pak se musel změnit na Rivotril, protože už jsem měla příliš vysoké dávky a hrozila závislost, ale to se taky postupně stále navyšovalo, až jsem si připadala, že je to se mnou čím dál tím horší a vyšší dávky už nešly, tak mi došlo, že je mi snad i hůř než když jsem nic nebrala, že byly snad i lepší ty ataky a úzkosti než ta šílená únava, apatie z neurolu a taky jsem byla dost mimo realitu a dělala jsem hrozné kraviny, které jsem bez léků rozhodně nedělala, přestala jsem to postupně brát, šílené abstinenční příznaky, ale zvládla jsem to ustát a hledala jsem alternativní možnosti, jak se z toho dostat, různé terapie, cvičení, relaxační techniky, bylinky, vitamíny, úzkosti mám, ataky už jen výjimečně, učím se s tím pracovat a vyrovnávat sama jen s AD a postupně se cítím líp a líp, chce to jen silnou vůli a trpělivost, je to na dlouho..

• Citovat
  • Upravit
262
17.2.13 14:42

Ja neurol brala jen obcas…ptz jsem mela strach, ze se na nem zavisla stanu…Jinak jsem brala cipralex a lexaurin..Neurol ale nosim vsude sebou, strach z ataky, uz u me bude na cely zivot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
17.2.13 22:21

@Veru.Kb jaké bereš ad?,měla jsi k tomu i ten neurol než zabrali? chtěli jsme druhé. Miminko ale teď mě přepadla tahle nemoc. nevíš jestli jsou ad které se mohou mám to i říct psychiatrické jdu na první sezení ve středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
18.2.13 13:57

@Inka85 Teď beru Sertralin 100 1× denně od otěhotnění, je jich spoustu, které se mohou v těhotenství, zašla jsem si na genetiku, tak zjišťovali, jaká AD nebudou vadit miminku a zároveň mě postačí na úzkosti a deprese, já jsem chtěla otěhotnět taky kvůli tomu, že mi to bylo několikrát doporučeno pro zlepšení úzkostí, panických atak a depresí, to se také podařilo, ale zase nešla bych do toho, kdyby mi před tím bylo nějak echt psychicky zle, cítila jsem se už o něco líp, i když to nebylo nejlepší a těhotenství mi to pak dost upravilo a bylo mi ještě líp, v prvních měsících, jak kdybych úzkostmi v životě netrpěla, úplně se mi rozjasnil svět a asi od 4. měsíce úzkosti mám, ale stále se cítím dobře, Sertralin stačí, k tomu už s úzkostmi pracovat umím, tak se dokážu celkem rychle dostat do pohody, asi to bude o něco horší po porodu, ale to jsme domluvené s dr., že mi zpět nasadí moje léky, co jsem brala před otěhotněním a radši nebudu kojit, je hodně důležité být v pohodě a dokázat se postarat o mimi. Ale co jsem se tak dočetla a dopídila od dr., tak většina ženských trpících úzkostmi je po porodu také v pohodě a ten stav se jim nijak významně nezhorší.. Před těhotenstvím při každé změně AD jsem brala k tomu neurol nebo rivotril (také benzodiazepiny) a quetiapin (antipsychotika), dokud AD nezabraly, ale mě většinou AD nikdy nezabraly a pořád se to střídalo a navyšovalo do extrémních dávek, po asi 2 letech jsem si vysadila neurol a quetiapin a zkusili jsme změnu AD na Fevarin, ten mi docela zabíral a hodně jsem se během půl roku zlepšila, ale také se musel dost navyšovat, pak mi bylo hůř, tak mi dr. nasadila Lyricu, která má prý zázračné účinky na úzkosti a záchvaty, nijak extra úžasně mi potom nebylo, ale cítila jsem se docela dobře, tak jsme se pokusili o mimi, ale do neurolu už bych v životě nešla, myslím si, že mi pomohli hlavně terapie, naučit se pracovat s těmi stavy, naučit se sama uklidnit a dostat se do pohody, bylo to hodně těžké a chce to hodně trpělivosti, ale docela to jde.. Určitě psychiatričce řekni, že se chcete pokusit o druhé a jaká se mohou AD, musíte včas najít alternativní AD pro těhotné, ze začátku těhu je nejdůležitější nebrat Ad, která by mohli mimíkovi ublížit, ze začátku se tvoří orgány, mě ty léky změnili na začátku 5.týdnu, ale s tím, že Lyrica ani Fevarin nejsou nijak extra špatné pro mimi, neublížili by, ale neexistuje nějak víc výzkumů, které by to potvrdili, tak mi Ad radši změnili na Sertralin a ten je úplně v pohodě. Jo a to jsem trpěla těžkými úzkostnými stavy a panickými atakami a pomohly opravdu hlavně ty terapie, zvláště KBT terapie, kam jsem docházela 2 měsíce denně, ty AD a další léky jen vytvoří dobrý základ a prostředí pro léčbu terapií.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex