Časté čištění uší

9306
25.10.10 14:58

časté čištění uší

Ahojík

Omlouvám se, jestli to téma už tady je, ale nenanšla jsem ho.

V pátek jsem si čistila uší a od té doby mě bolí, a svědí. Dneska jsem byla na ORL s klukem na kontrole, ten měl zánět uší, takže pohotovost a dneska kontrola. A dr se dívala i na mě, že si nemám VŮBEC čistit uší. že jsem si to asi podráždila. Mázla mi tam atb mastičku a šla jsem.

Měl to někdo? Jak dlouho trvá než se to tam zase všechno " urovná " ?

A čím si čistíte uší??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1277
25.10.10 15:01
Šema píše:
Ahojík

Omlouvám se, jestli to téma už tady je, ale nenanšla jsem ho.

V pátek jsem si čistila uší a od té doby mě bolí, a svědí. Dneska jsem byla na ORL s klukem na kontrole, ten měl zánět uší, takže pohotovost a dneska kontrola. A dr se dívala i na mě, že si nemám VŮBEC čistit uší. že jsem si to asi podráždila. Mázla mi tam atb mastičku a šla jsem.

Měl to někdo? Jak dlouho trvá než se to tam zase všechno " urovná " ?

A čím si čistíte uší??

vatovyma tycinkama, ale nestrkam nijak hluboko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
25.10.10 15:02

Já to měla taky, vždy po koupeli jsem si čistila uči, třeba jen lsabě, vadila mi tam voda. A pak mi v jednom uchu zašlo šumět a pobolívalo. Mě to za den dva přešlo. Dr mi říkala ať di tam kapu roztok z vody a octa 9:1 a hlavně ať nečistím. No týden jsem kapala a nečistila a teď zas čitím tak co druhý třetí den a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
25.10.10 15:03

Kapsárečku Dr se mě právě ptala čím si čístím uší a že ty tyčinky nejsou dobré. A zase jsem slyšela, né teda od ní, že ty spreje jsou na nic, takže já se v tom fakt nevyznám.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
25.10.10 15:04

Tejchi a taky tě to pobolívalo a svědělo? Já nevim jestli mám vnímat bolest nebo svědění. A že v těhu jsou ty uší ještě citlivější. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 15:04

ahoj, zánět jsem neměla, ale odpovím ti na to čištění.
Po každém mytí hlavy si vysuším tyčinkou asi půl cm plochy v uchu, víc ne. Jednou za čas, když mě po ránu jakoby ucho svědí, ho vyčistím hlouběji, tak jednou za 14 dnů, cca. Obecně bych se hluboko v uších nikdy nevrtala, tak max na délku té vatičky na tyčince.

Manžel si uši nečistí nijak, nikdy a ničím a cca jednou za rok mu tak zalehnou uši, že musí na ušní, kde mu dělají kompletní výplach a když mi líčí, kolik sajrajtu je z toho, tak je mi špatně. Teď napolsed to vydržel doma asi tři měsíce, kapal si do ucha peroxid, olej a kdoví co ještě a pak to málem na ušním nevyčistili, jak to bylo přitvrdlé. Když přišel domů, všechno pořád ztlumoval, že to strašně řve :-D

Ono je to asi i individuální, většinou se maz vytlačuje ven, ale třeba manželovi doktor řekl, že se mu ukládá šroubovitě ve vrstvách (což teda ne úplně chápu :-) ) a nic vlastně ven nejde a pak je najednou stopstav. Ale zánět taky nikdy neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
25.10.10 15:05
Šema píše:
Tejchi a taky tě to pobolívalo a svědělo? Já nevim jestli mám vnímat bolest nebo svědění. A že v těhu jsou ty uší ještě citlivější. :think:

Jj pobolívalo i svědilo, dost nepříjemné. Ale přejde to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17988
25.10.10 15:05

Dle naší ORL dr nemáme čistit ničím, jen u dětí, ptž mají sklon k ucpávání zátkou z ušního mazu, čas od času vykapávat paraf. olejem a přijít vyčistit a příp. vypláchnout k ní. Což musím, ptž tři z mých 4 dětí mají uši během pár měsíců naprosto ucpaný.
Já se teda přiznám, že uši taky čistím tyčinkou, což se nemá :oops: ale jsem na to natolik zvyklá a nikdy jsem neměla ani nejmenší problém, že už asi neodvyknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.10.10 15:07

Tyčinkama se nemá?? 8-o A k čemu teda jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.10.10 15:07

Moje ORL doktorka říkala, že na nějakém semináři měli, že nejlepší je čistit si uši malíčkem - zaštrachat, udělat podtlak a vytáhnout „špunt“ :lol: :lol: :lol: Ale vatičky používám i tak furt, Samíkovi vytírám jenom kraje, co už „leze ven“ a je to vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
25.10.10 15:10

Můj taťka používá ze staré manikůzy to na odhrnování kůžičky nehtů, tím z uca vybere maz, ale to mi příjde stejné jako tyčinka :nevim:
Mě tedy třeba vadí jak si někdo nečistí uči a na kraji vidíte už ten žlutý maz :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306

Mary svagrová tohle měla se synem. Vůbec neslyšel tak s nim šla na orl a tam mu to dr začala vyplachovat a taky říkala kolik bordelu tam měl, až se styděla. Ono asi jak u koho no. Jenž já blb to nemám ráda když by mě to mělao koukat ven, tak sem čistla a asi moc no.. :think: :pocitac:

Tejchi no to přesně mám já. Už třetí den. No snad to přejde. Protože nevím co řešit dřív :zed:

Eliško no právě přesně já taky jsem na ty tyčinky zvyklá. A neumím si představit to vytírat jak mě řekla měkkym ručníkem, a ještě jen na krajíčku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17988

Mary, mně říkala dr, že jsou na kosmetické účely :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.10.10 15:12

Užila jsem si kdysi oboustranný zánět zvkuvodu. Dr. mi řekla, že vavtové tyčky vůbec nepatří do ucha. Jestli si prej chci něco strkat do ucha, mám použít loket :lol: Doporučila čistit si uši po koupání jen ručníkem, kam dosáhnu tam dosáhnu. Maz má v uších prej být a postupně posouvat nečistoty směrem ven z ucha. Tím že si člověk vytře tyčinkou ucho do sucha, vytvoří snadný přístup bakteriím. Takže čistím jen ručníkem, než zažít znovu peklo se zánětem zvukovodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.10.10 15:12

mně naše dr říkala ať čistím ouška až když je vidět maz a že nemám zajíždět až dovnitř…že stačí jen napovrchu…dělám to tedy vatovou tyčkou.....ale jen u dětí :oops: sobě šťourám uši až dovnitř a snad obden a občas koupíme ušní svíčky.....Je teda fakt že už jsem měla 3× zánět středního ucha :cert:

Příspěvek upraven 25.10.10 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast