Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@martina.se jenže já mám taky manželskou…
Jinak mimo to ještě občas peru (až když jsou špinavé) - útěrky, ubrus, koberečky, látkové tašky, prachovky, pytlíky na zeleninu… fakt se to pravidelné prádlo vždycky najde, i když nechci.
aha pytlíky na zeleninu, látkovky na menstruaci - takže jsi podlehla eko bio trendu a ve výsledku spotřebuješ víc elektřiny a vody, než běžná 4členná rodina
a to se vyplatí
@Venett píše:
To mě taky zajímáBílé za týden nenasbírám ani omylem
Já jo, ponožky a kalhotky já (zdravotník), něco dcera (hlavně trička a pár ponožek), ručníky a utěrky.
@Ernais píše:
A jak to delate, ze vam na vsechno pradlo vcetne lozniho apod. staci 2 pracky tydne? To si nemenite tricka/saty atd kazdy den? Pro me je to fakt docela utopie. Nemyslim si, ze se prevlekame zbytecne a tech 5 pracek to stejne udela
Tricka po jednom noseni teda neperu, vetsinou po 3 puldnech noseni (tj do prace, na odpoledne se prevleknu do domaciho). Takze za tyden to jsou asi 3-4 tricka max. Jedna nocni kosile, 1 rucnik. Povleceni menim co 3-4 tydny ted v zime.
Spodniho pradla mam dost, ale nespim v nem, takze 7 na tyden.
@stinga píše:
aha pytlíky na zeleninu, látkovky na menstruaci - takže jsi podlehla eko bio trendu a ve výsledku spotřebuješ víc elektřiny a vody, než běžná 4členná rodinaa to se vyplatí
Tak on ten pytlík na zeleninu a látková taška vydrží normálně docela dlouho. To bude spíš obscese.
@Anonymní píše:
@stinga tak zase znečišťujete planetu, gratuluji.
Ty o něco víc. ![]()
@Anonymní píše:
@Havlova jenže já spím na široké posteli. Povlečení na větší peřinu, 2 polštářky a prosteradlo je 1 pracka, víc se nevleze. Ručníky a uterky a tak bych mohla s bílým, to je pravda.
tak si pořiď pokrývku na jednolůžko, když jsi sama - a nepovídej - 1 povlak, 1 prostěradlo a 2 polštářky fakt není plná 8 kg pračka
@stinga píše:
tak si pořiď pokrývku na jednolůžko, když jsi sama - a nepovídej - 1 povlak, 1 prostěradlo a 2 polštářky fakt není plná 8 kg pračka
Není, vleze se tam v pohodě ze 3 postelí.
@Havlova píše:
Ty o něco víc.
my jsme 2 osoby a tolik praček jako zakladatelka fakt neperu, ta šílená spotřeba elektřiny a vody není moc eko ani bio, navíc chemikálie na praní - tak bych řekla, že ve výsledku to bude win win
@Havlova píše:
Ty o něco víc.
Zjisti si, kolik vody je potřeba na výrobu vložek a tampónů. Budeš koukat.
@Anonymní píše:
@stinga tak zase znečišťujete planetu, gratuluji.
zato ty s tou spotřebou vodu, elektřiny a prášku na praní vůbec nic neznečišťuješ
![]()
@Havlova píše:
Já jo, ponožky a kalhotky já (zdravotník), něco dcera (hlavně trička a pár ponožek), ručníky a utěrky.
Já i muž v práci tmavé triko a syn v pátek taky přitáhne hromádku tmavšího, takže my spíš tmavé pračky ![]()
@PupuP no kdybych nespala v kalhotkách, tak po dvou dnech měním pyžamové kalhoty, to neušetřím.