Časté praní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9637
23.1.22 14:45

Milá zakladatelko, nic si z toho nedělej, že jsi dostala sodu, za to, že si bereš denně čisté tričko a spodní prádlo třeba i víckrát. Kdybys založila diskusi, kde napíšeš, že nosíš jedno triko dvakrát po sobě, tak ti budou spílat, že jsi prase :mrgreen:
Jinak my máme cca 5 praček týdně - tmavé (1-2), barevné, bílé, ručníky + utěrky a 1× za dva týdny 2 pračky ložního. Plus občas něco navíc (bundy, koberečky…). Jsme 2 dospělí a 2 děti. Ale ani když jsou děti pryč a peru jen pro sebe a manžela, tak těch praček o moc méně není. Ručníky s oblečením nevyperu, bílé s černým taky ne. Takže stejně je těch praček několik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 14:49

@a12 protože mám kalíšek jen přes den v práci. Jinak mám většinou látkovky. Mám to prostě různě. A od 3tiho dne už taky nepoužívám kalíšek, protože už je slabá. Nevím proč tu řešíte ty 2 pračky navíc. Některé tu píšou, že mají ve dvou 6 i více praček. Takže to se mnou hrozné není. Ono kromě osobního oblečení je to praní ve dvou stejne - povlečení, ručníky a další podobné věci budou stejne i když budeme dva.

• Citovat
  • Upravit
74219
23.1.22 14:49

My taky denně nosíme všichni čisté triko a kalhoty do práce, školy. Nedovedu si představit, že bych měla dva dny po sobě stejně triko nebo košili. Hlavně ráno používám nějaký parfém. Většinou vybírám podle nálady. Jakou vůni ten den zrovna chci. I tím je to triko citit. Nebudu to druhý den přebíjet jiným.
I to šetření má své hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60991
23.1.22 14:52
@Anonymní píše:
@a12 protože mám kalíšek jen přes den v práci. Jinak mám většinou látkovky. Mám to prostě různě. A od 3tiho dne už taky nepoužívám kalíšek, protože už je slabá. Nevím proč tu řešíte ty 2 pračky navíc. Některé tu píšou, že mají ve dvou 6 i více praček. Takže to se mnou hrozné není. Ono kromě osobního oblečení je to praní ve dvou stejne - povlečení, ručníky a další podobné věci budou stejne i když budeme dva.

Jakože v jedny osobě spotřebuješ stejnej počet ručníků a povlečení jako ve dvou, jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
23.1.22 14:54
@Kelsey píše:
My taky denně nosíme všichni čisté triko a kalhoty do práce, školy. Nedovedu si představit, že bych měla dva dny po sobě stejně triko nebo košili. Hlavně ráno používám nějaký parfém. Většinou vybírám podle nálady. Jakou vůni ten den zrovna chci. I tím je to triko citit. Nebudu to druhý den přebíjet jiným.
I to šetření má své hranice.

Já nosím triko víc dnů, ale mám ho na sobě tak 2 hodiny, v práci máme jiné oblečení - to ale zakladatelka jako zdravotnice taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
23.1.22 15:05

Ty jo to je dost, já když žila sama, prala jsem 2 až 3 pračky týdně, včetně ložního prádla a ručníků, pračka 5kg.
Teď jsme 4, z toho 2 malý čuníci a peru tak 4 až 5 praček týdně, včetně ložního prádla, ručníků a utěrek.
1 pračka bílé, 1 až 2 pračky barevné, 2 pračky ložní plus ručníky. Občas samozřejmě víc, oteplováky v zimě, zimní bundy, v létě plavky atd.
Trika máme denně čisté a spodní prádlo taky, kalhoty dle stupně špinavosti, děti spíš denně, my dospělí někdy dva dny vydržíme čistí :lol:
Za vodné a stočné platíme 1000Kč měsíčně a vychází nám to, za vodu nedoplacime.

Příspěvek upraven 23.01.22 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13102
23.1.22 15:08
@Anonymní píše:
@stinga tak zase znečišťujete planetu, gratuluji.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no tak zrovna tvoje praní je teda ekologické jedna báseň…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 15:14

Jsem zdravotník. Nejsem prase. Mám denně čisté tričko na doma a další na cestu do práce a z práce. Kalhotky a ponožky denně čisté též, podprsenku obden. Pračku na 7 kg a peru průměrně 1,5 pračky týdně. Ale je to tím, že mám v přebytku všechno oblečení. 30 podprsenek například. Takže plýtvání zakladatelky nechápu.

• Citovat
  • Upravit
30809
23.1.22 15:17

My jsme 4 a pereme tak 4 pračky týdně - 3 tmavého a 1 bílé. Ložní prádlo 1×za 3 týdny, to jsou dvě pračky. A to mi přijde fakt děsné, že děti hází každý den oblečení do špíny, takže mám pocit, že peru hodně. Jinak teda shromažduji prádlo v koši na prádlo, takže věcí třeba jemných, kterých je málo ty se vyperou jednou za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
23.1.22 15:24
@Anonymní píše:
@PupuP trička po 1-2 nošení. Sukně a kalhoty téměř neperu, jen ty co jsou na doma (při vaření nebo uklízení se vždy ušpiním). Mikiny a svetry taky jen ty na doma, ostatní klidně 1×za půl roku… spodní prádlo musím prát, po týdnu už čisté nemívám. Takže vždycky jsou tyto dvě pračky. Ale je pravda že když to zkusím snížit tak bych ložní a ručníky mohla prát s bílým.

kup si zástěru na vaření - taky jsem se vždy ušpinila a po vaření musela vše dát na praní. Takhle peru jen zástěru - mám černou - a peru ji 1× týdně s ostatním černým prádlem. Věci od krve prát samostatně nemusíš, stačí to vymáchat v lavorku a přidat na praní k prádlu stejné barvy. Ložní a ručníky, pokud je vše bílé, tak můžeš určitě prát dohromady na vyšší teplotu. Já to peru zvlášť, ale my jsme čtyřčlenná rodina, ale jinak není problém nakombinovat toto dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12875
23.1.22 15:28

2 dospeli + 2 deti, tydne mam tak pet pracek. Ted v zime navic 2× tydne prepiram na kratky program bundy, softky a rukavice, aby deti nechodily do skolky jak prasatka (maji zimni obleceni na vymenu, ale kdyz je vic blato nez snih, oddelaji jednu sadu klidne za den).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 15:49

Všichni mluvíte o tričkách. Ty já má většinou světlé. Teď budu prát pračku tmavého, schválně jsem se koukla co tam je - 2×satovka, 2× domácí kalhoty, triko na cvičení, punčocháče, ponožky, spodní prádlo, domácí mikina, pyzamove kalhoty. A to je jen menší část toho, co přes týden nosím. Tak nevím, jak ty 2 pračky týdně zvládáte. Nejsem typ, co by pořád točil dvoje kalhoty. Ale 3 pračky bych mohla zvládnout, ale už budu mít sem tam něco špinavého.

• Citovat
  • Upravit
10134
23.1.22 15:51
@Anonymní píše:
Všichni mluvíte o tričkách. Ty já má většinou světlé. Teď budu prát pračku tmavého, schválně jsem se koukla co tam je - 2×satovka, 2× domácí kalhoty, triko na cvičení, punčocháče, ponožky, spodní prádlo, domácí mikina, pyzamove kalhoty. A to je jen menší část toho, co přes týden nosím. Tak nevím, jak ty 2 pračky týdně zvládáte. Nejsem typ, co by pořád točil dvoje kalhoty. Ale 3 pračky bych mohla zvládnout, ale už budu mít sem tam něco špinavého.

Podle mě toho je na 8kg pračku málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 15:54

@xsaleen fakt je plná. Je pravda že to jsou věci na zimu. V létě by to bylo jiné. A je pravda že v létě mám určitě i ty 2 pračky jenom, nevarim tolik, nejsem tolik doma..

• Citovat
  • Upravit
37121
23.1.22 15:56
@Anonymní píše:

A to ti zaplní celou pracku? 8o to má každý kus oblečení kilo? Dyt tam máš 8 věci plus spodní prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný