Časté praní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.1.22 17:31

Tvl holky :D tak ze zvědavosti jsem zvážila nějakou teplou mikinu 600g. Kalhoty - 450 g, punčocháče - 120 g(je jich tam tak 6)… jsou to teplejší věci na zimu, úplně od oka to dává 5-6kg. Neřeklajsem že dávám vždycky maximální dávku, tu využiju třeba u ložního a ručníků, děkuji, potahů…a velikost M :D

• Citovat
  • Upravit
41757
23.1.22 17:33
@Alriga píše:
Ja pracku nikdy moc nenacpávám. Svoje krajkove a jemné halenky a pradlo peru vzdy zvlášť a nikdy toho nenahromadim 5 kg, to je blbost. Rucniky a uterky se mi často taky nevejdou. Psi deky jsou dve malé, neni je s cim prat..
Proste si per podle svych potreb a neřeš to. :lol:

Ale ty tvrdíš, že práčku nenacpáváš. A u tohoto oblečení je to pochopitelné. Ale dát tam pár kousků a tvrdit všem, že mám narvanou pračku na 8 kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33307
23.1.22 17:52

Zakladatelko, z průběhu disku už vidíš, že je zbytečné se na takové věci ptát. Je to úplně stejné jako řešit, že snis 3 knedliky a zda je to moc. Dozvíš se, že ano, ne, málo, strašně. Že jsi podvyzivena, žrout, ačkoli neřeknes, jak často. jis knedliky, tak se dozvíš, že jis špatně a nebudeš se moc divit, až dostaneš tyhle nemoci a tamto potíže, že chlap od tebe uteče apod. Skončí to tím, že budeš dotazana na velikost, průměr a tloušťku knedlíků, to ti bude opět zkritizovano, pak budeš muset napsat recept a budeš definitivně v loji :lol: :lol:

Per jak to to vyhovuje, jestli máš problém se spotřebou energii, vody, tak popremyslej které prádlo prst méně často aniž by to ti vadilo a které bys mohla dát spolu.

Jinak my jsme v domě 4 dospělí a pereme kolem 10-12 pracek týdne, podle toho, zda se pere i ložní (1× za 2 týdny), sportovní, venkovni pracovní, bundy, kočičí pelechy atd. Naše AEG je na 10 kilo, má opravdu velký buben, vejde se tam hodně prádla, ale těch 10 kilo je na program Bavlna a Bavlna eko. Ostatní programy jsou určené na 1,5 až 4 kg prádla, pračka si ho zváží a doporučí množství pracího prostredku, tím se dost ušetří, dávala jsem driv víc, a váze prádla pak pračka přizpůsobí spotřebu vody a tím i elektřiny. Pokud dám pradla víc, hlásí, že je pretížená.
Nikdy jsem tam neměla 10 kilo, nabouchana ručníky měla 7 kg max.
Běžné prádlo peru 2-4 kila a pro těch 4 je pračka opravdu skoro plná. Ne nahňacana, ale plná volně loženeho prádla. Výrobce doporučuje koukat nejen na váhu, ale i na objem, nad prádlem má zůstat nějaká mezera zhruba na výšku dlaně.
Defaultne mám nastavené 2 máchání navíc. Dělám to tak od doby, kdy byly děti maličké, nikdy netrpěly na vyrážky, alergie, ekzemy. Jen jednou, když jsem použila novy, levný praci prášek s vůní citrónu, okamžitě šel pryč a bylo po problému.

Takže moje rada zní, per jak se ti hodí, časem. si to vychytas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 18:04

@adresa děkuji moc za příspěvek, už jsem si začala připadat divná :)

• Citovat
  • Upravit
33307
23.1.22 18:09
@Anonymní píše:
@adresa děkuji moc za příspěvek, už jsem si začala připadat divná :)

Přirozeně, na to stačí jedna taková diskuze na emimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
23.1.22 18:13

@Havlova Je fakt, ze my mame malou pracku a dost outdoorových aktivit, takze taky pereme casto a hodně. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
72725
23.1.22 19:40
@Anonymní píše:
@martina.se ne, taky peru, až se to nakupí.

Ja to nwm, am malou pračku, mimino prevlekam i 3× denně, my všichni denně čisté ponožky, spodky, tričko a tolik toho fakt nemáme. A to je nás 6 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 19:42
@martina.se píše:
Ja to nwm, am malou pračku, mimino prevlekam i 3× denně, my všichni denně čisté ponožky, spodky, tričko a tolik toho fakt nemáme. A to je nás 6 :think:

Tak to jste pašáci.

• Citovat
  • Upravit
76031
23.1.22 21:58
@Jahru píše:
Milá zakladatelko, nic si z toho nedělej, že jsi dostala sodu, za to, že si bereš denně čisté tričko a spodní prádlo třeba i víckrát. Kdybys založila diskusi, kde napíšeš, že nosíš jedno triko dvakrát po sobě, tak ti budou spílat, že jsi prase :mrgreen:
Jinak my máme cca 5 praček týdně - tmavé (1-2), barevné, bílé, ručníky + utěrky a 1× za dva týdny 2 pračky ložního. Plus občas něco navíc (bundy, koberečky…). Jsme 2 dospělí a 2 děti. Ale ani když jsou děti pryč a peru jen pro sebe a manžela, tak těch praček o moc méně není. Ručníky s oblečením nevyperu, bílé s černým taky ne. Takže stejně je těch praček několik :nevim:

ale vy jste 4 a ona je jedna - tak to trochu rozdíl je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
23.1.22 22:00
@Anonymní píše:
@adresa děkuji moc za příspěvek, už jsem si začala připadat divná :)

no jsi divná, založíš diskusi Časté praní a pak tvrdíš, že často nepereš :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 22:06

Bydlim sama, peru 1-2× tydne. Jednou normalni pradlo a jednou rucniky a uterky. Jen pro zajimavost, podle mych rodicu jsem posedla hygienou, prehanim a jsem divna, ze peru tak casto :D oni by si zrejme predsttavovali, ze budu prat tak jednou za mesic. :mrgreen: Z tebe by zesileli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27247
23.1.22 22:08

Jsme čtyři a peru 4-6 praček za víkend, záleží na tom, kolik toho je, jestli převlíkám postele, jestli mám měsíčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
24.1.22 08:31

@adresa já taky peru často, přes týden zvládnu klidně i 3 nebo 4 pračky za den, když se to nasbira, některý den třeba žádnou, někdy jen jednu… myslím si, ze těch 10-12 taky dam. Peru zvlášť každému z obou našich děti a zvlášť naše a někdy všem dohromady, například bílého nemají děti tak moc, aby jim to naplnilo separátní pracku. Základní třídění mám bílé - světlejší barevné - tmavší barevné - uni barevné - tmavé.

Uterky a ručníky peru na 95, hadry na 60, ale jeden druh hader smí jen na 40, tak ty házim k barevnému :lol:

Pak peru zvlášť povleceni a zvlášť prosteradla (naše), klukovi peru vždy celou soupravu zvlášť.

Dále ještě rozlišuji velké a malé věci, stává se, ze ty malé se do velkých při prani zamotaji, a navíc pracka chce rovnomernou náplň :lol:

I podle materiálu tridim, takže svetry peru občas zvlášť, když se jich zrovna sejde víc.

Pracku nepěchuji, protože pak je prádlo zmuchlane, také nechávám pouze volně ložene prádlo a mezeru na dlaň :nevim:

Ale mě to prani baví :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60996
24.1.22 09:10
@Semtex píše:
@adresa já taky peru často, přes týden zvládnu klidně i 3 nebo 4 pračky za den, když se to nasbira, některý den třeba žádnou, někdy jen jednu… myslím si, ze těch 10-12 taky dam. Peru zvlášť každému z obou našich děti a zvlášť naše a někdy všem dohromady, například bílého nemají děti tak moc, aby jim to naplnilo separátní pracku. Základní třídění mám bílé - světlejší barevné - tmavší barevné - uni barevné - tmavé.

Uterky a ručníky peru na 95, hadry na 60, ale jeden druh hader smí jen na 40, tak ty házim k barevnému :lol:

Pak peru zvlášť povleceni a zvlášť prosteradla (naše), klukovi peru vždy celou soupravu zvlášť.

Dále ještě rozlišuji velké a malé věci, stává se, ze ty malé se do velkých při prani zamotaji, a navíc pracka chce rovnomernou náplň :lol:

I podle materiálu tridim, takže svetry peru občas zvlášť, když se jich zrovna sejde víc.

Pracku nepěchuji, protože pak je prádlo zmuchlane, také nechávám pouze volně ložene prádlo a mezeru na dlaň :nevim:

Ale mě to prani baví :P

To. Už je nemoc, ne? :mrgreen: ja když mám málo, tak klidne smíchám světlý, tmavý, dám tam ubrousek a nikdy jsem nic neobarvila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
24.1.22 09:11

@Semtex a proč pereš zvlášť každému dítěti?  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie