Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Venett taky jsem zdravotník, navíc mám bílá pyžama, trička, tílka.
Bílá trička nosím v létě hodně, bílé pyžamové gatě mám taky, ale v zimě holt nechávám v koši na prádlo „až se nasbírá“ ![]()
@Anonymní píše:
Zjisti si, kolik vody je potřeba na výrobu vložek a tampónů. Budeš koukat.
A kolik na látkové tašky? Kolik na výrobu elektřiny. Kolik na výrobu a likvidaci předčasně opotřebené pračky? A všimla sis, jsem zdravotník s rodinou a do 1 pračky narvu bílé včetně ručníků a utěrek? Pro 3 lidi? Já mám doma ekoteroristu, tak něco málo vím.
@Anonymní píše:
Zjisti si, kolik vody je potřeba na výrobu vložek a tampónů. Budeš koukat.
Zjisti si, kolik vody se vyčabrá při výrobě bavlněných tašek, např.
Už jsem četla studii, že ty nákupní igelitky zas nebyly tak neeko ![]()
Však ji nechejte, ať si pere, jak chce.
Když bude každý šetřit. Tak to stejně bude mít pro úplně všechny opačný efekt. Oni si ty prachy stejně vyberou. Čím víc se šetří, tím víc se ceny za vodu a energie šroubuji hore.
@Anonymní píše:
Jen normální prát 5 praček týdně, když jsem sama? 1-Bílé, 2-barevné, 3-ložní, ručníky a úterky (to je víc jak 1 pračka, Peru střídavě 1× za 14 dní) 4-když mám měsíčky tak 2 pračky navíc se spodním prádlem a latkovkama, jindy zase něco extra špinavého Peru taky zvlášť, nebo jemný svetr, 5-občas deka, polštář, ubrus, závěs a tak.. v jiných diskusích jsem přečetla, že máte 5 praček na 4člennou rodinu… co dělám špatně?
Tak ono záleží, kolik toho prádla v ty pračce máš..
bilyho i jako 4 člená rodina máme prázdnou pračku, ale vyprat to musím, protože toho tolik nemáme a aby mi to dalo na celou pračku, tak to bych se nacekala ![]()
@stinga zjisti si kolik energie je potřeba na výrobu 25 vložek. A potom kolik vody a elektřiny stojí 2 pračky. Navíc já koupím 10 vložek na 2-3 roky, klasické bych spotřebovala za 2-3 dny. Takže ušetřím já i příroda. A používám je jako jistotu, mám hlavně kalíšek.
@Anonymní píše:
@stinga zjisti si kolik energie je potřeba na výrobu 25 vložek. A potom kolik vody a elektřiny stojí 2 pračky. Navíc já koupím 10 vložek na 2-3 roky, klasické bych spotřebovala za 2-3 dny. Takže ušetřím já i příroda. A používám je jako jistotu, mám hlavně kalíšek.
ale tak na ms by jsi měla mít speciální kalhotky ne a né klasické vyřazené ne? ![]()
@Anonymní píše:
A proto máš dvoje až troje špinavý spoďáry denně?
I když máš dvojí jištění?
Co máš teda od tý krve? Všechny jsme ti tu řekly, že plýtváš a pereš moc. Ty furt tvrdíš, že míň nejde. Tak si per jak chceš.
Prosím vás to praní při menstruaci neřešte, to jsem vůbec řešit nechtěla. Jsou to 2 pračky mesicne, které ušetřím tím, že nekupuju jednorázovky. Měla jsem jiný problém, ale všem ostatním díky za reakce ![]()
Tak dle dcery je balíček vložek 300l vody. Takže jsi stále s tím svým praním výrazně v mínusu.
My mame pracku na 5 kg, jsme dva plus pes. 2 az 3 pracky tmavého, 1 pracka jemné pradlo (moje spodni pradlo, halenky, saty apod.) plus 1 pracka ručníky a spol, obcas 2 s povlecenim. To je bezne 5 pracek. Plus psí deky ahadry plus cca 2 krat do mesice deky z gauče.
@Havlova píše:
A proto máš dvoje až troje špinavý spoďáry denně?I když máš dvojí jištění?
Co máš teda od tý krve? Všechny jsme ti tu řekly, že plýtváš a pereš moc. Ty furt tvrdíš, že míň nejde. Tak si per jak chceš.
tak podle toho co psala tak používá klasické kalhotky takže má od krve naprosto všechno a pořád takže musí hodně prát
já myslela že na tohle jsou speciální kalhotky co to neustí okolo, já mívám hodně silnou ms a tohle bych praktikovat nemohla neumím si to představit
@Havlova píše:
Tak dle dcery je balíček vložek 300l vody. Takže jsi stále s tím svým praním výrazně v mínusu.
A pračka má kolik - 30 litrů? Mám na pracce přizpůsobení se váze prádla. Normální program vezme 40 litrů.
Tak dobře 4 členná rodinná děti extra čunátka pračka 9kg jede cca 6× až 8× týdně bez povlečení a ostatních věcí čistě jen oblečení, povlečení všech postelí a deky k tomu jsou čtyři pračky, utěrky bývá půl pračky k tomu něco přihodím ale to beru jednou za čas jak to potkám po baráku, povlečení a deky peru průběžně to točím jak je místo na sušáku a jak je kde potřeba
Jsme 3, jednou týdně vyperu 2 pračky dětského
2-3tydne 2 pračky našeho. Bílé, černé, zbytek..trideni podle druhu, barvy, zašpinění zase tolik neřeším pokud to není vysloveně nutné.