Časté praní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
24.1.22 09:22
@a12 píše:
To. Už je nemoc, ne? :mrgreen: ja když mám málo, tak klidne smíchám světlý, tmavý, dám tam ubrousek a nikdy jsem nic neobarvila

Tak ja kdyz mam malo, tak radsi cekam, az se pracka doplni, ale svetly s tmavym bych teda nikdy nesmichala :lol: Ja tridim na ciste bile, tmave, svetle barevne, tmave barevne a cervene. Pak davam prat zvlast sportovni obleceni, zvlast rucniky, a samostatne peru taky lozni pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
24.1.22 09:42
@stinga píše:
@Semtex a proč pereš zvlášť každému dítěti? :roll:

Každé má ve svém pokoji svůj koš a mně se pak ta “dávka” rychleji zaklízí (vše na jedno místo) :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
24.1.22 10:27

@a12 to je možný :P ale já peru fakt rada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Asi mám trauma z dětství, musela jsem nosit jedno tricko minimálně tři dny a to i tehdy, když na nem už byl flicek :lol: mamka mě “strašila” tím, ze až si budu jednou prát sama, tak to pochopim, ale nestalo se a prevlikam většinou hned i děti, když něco :lol:

Kolikrát bych je už i prevlikla, ale oni se ne a ne uspinit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60996
24.1.22 10:53
@Ernais píše:
Tak ja kdyz mam malo, tak radsi cekam, az se pracka doplni, ale svetly s tmavym bych teda nikdy nesmichala :lol: Ja tridim na ciste bile, tmave, svetle barevne, tmave barevne a cervene. Pak davam prat zvlast sportovni obleceni, zvlast rucniky, a samostatne peru taky lozni pradlo.

To vůbec prostě max světlý a tmavý abych zřídila podle barev to ne. Teď má kluk pyžamo rukávy nějaký vinovy zbytek světle béžové, jaksi to dohromady vyprat musím a nic se tomu nestane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27858
24.1.22 18:44

Už som si myslela že som čudná :lol: triedim čierne, farebné tmavé ( zelená, červená, fialová, modrá..) farebné svetlé ( sivá, béžová, žltá, belasá..) biele. Sme štyria, najmladší má 4, každý týždeň periem 2× tmavé, 1× farebné, 1× biele, 1× osušky uteráky, 1× malému bundy, oteplováky, rukavice. Dva krát do mesiaca postele, deky, koberčeky, utierky periem až nazbieram viac, periem ich na vyššej teplote. Jemné tiež až sa nazbiera. Ak sa náhodou stane tak veci od krvi hneď namáčam do studenej vody a potom operiem s ostatným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24585
24.1.22 19:39

No a já netřídím nic. Používám ubrousek Colour Catcher a nikdy jsem nic neobarvila, ani nezničila. Peru, když mám prádlo na plnou pračku, a nějaké barevné odstíny nebo materiály jsou mi absolutně šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
25.1.22 00:05

My pereme téměř denně. Jsme rodina s dětmi.

Pokud tě trápí ekologie, nebo peníze za elektřinu.. prodloužila bych interval praní na jednu dávku ze 7 dní na 10 dní. Třídit prádlo je podle mě nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.5.22 19:22

I my pereme prakticky denně, jediná věc co jsem změnila tak, že jsem začala používat místo aviváže parfém na praní, protože toho se používá kapička a né když jsem lila množství aviváže. Každopádně i tak je to hrůza ale jsme čtyřčlená rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.5.22 20:28

Peru taky pořád, vetsinou tak 1-2 pracky denně, kdyz den dva neperu, tak to pak jede non- stop klidne 4 pracky za den ;-) urcite taky tech 10-12 pracek tyden pro 4clennou rodinu minimalne. Uplne jsem se zdesila u prvnich prispevku ;-) a cekat nez se od vseho nashromazdi uplne plna pracka, to si nedovedu predstavit, obcas je neco mokre / vlhe, shnilo by to..

Tridim dle barvy, choulostivosti, plus nechci prat dospelacke ponozky a spodni pradlo s detskymi vecmi, vlastne ani moje spodni pradlo s ponozkami, to mi v tom dela dost bordel:-) Sportovni zvlast, rucniky menime nekolikrat tydne…

Jako eko zavazek jsem si dala, ze v lete budu vic susit na susaku misto v sušičce;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.5.22 20:35

Na jednu osobu je to jedna pracka tydne na 40 st (barvy vsechny dohromady).
Pak pripadne zvlast choulostivy svetr (to staci na rychloprani) a to lozni+rucniky. Jeste ponozky na 60, at nezeru, ale to bych v jednom cloveku asi schranovala dyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20782
6.5.22 17:16

Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní. Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)

Krásný den

Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný