Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. S manželem se snažíme o druhé miminko už skoro rok a stále nepŕichází. Napadlo mě jestli to taky nemůže být tím že v době okolo ovulace se snažíme každý den tŕeba i 3 nebo 4 dny po sobě. Zajímalo by mě jestli v měsíci kdy jste otěhotněly jste se snažily taky více dní po sobě nebo ne? Může to nějak vadit? Nechceme zase ale nic prošvihnout ![]()
Nám se nejvíc osvědčilo se nesnažit
Na ovulaci nemyslet, prostě se milovat, když chceme… Sice to chvíli trvalo, ale zase zjišťuju, že dítě přišlo v ideální dobu: v práci to je teď dost divný, tak jsem ráda, že tam nejsem, manžel zase povýšil, takže má lepší peníze - prostě asi to bylo správně, že jsme si počkali ![]()
Tak držím palec, ať to brzo vyjde ![]()
V prvním těhotenství to bylo obden a v druhém jsem přesně věděla, kdy mám ovu, tak v ten den, ve třetím jsme se nesnažili, otěhotněla jsem přes dámskou barierovou ochranu, ovu proběhla zřejmě cca 48h po styku.
Ty si jsi ovulací absolutně jistá, kdy ji máš? A první dítko šlo rychle nebo byl též problém? po roce snahy bych se už asi začla poohlížet, kde by nám mohli pomoct, přinejmenším spermiogram, hormonální profil, folikulometrie…
První se zadaŕilo taky po roce. Snažíme se 10 měsíců a v červnu mě čeká návštěva doktora. Ovulaci vím kdy mám proto se snažíme vždy den pŕed v době ovulace a radši i den po ní ale možná by bylo lepší to nedělat tak často ![]()
Já jsem někde četla (asi tady, kde jinde)…že se maj nechat spermie dozrát…čili ideální je údajně sex každej druhej den
My to tak dělali a podařilo se hned (i když to o pár týdnů později nedopadlo nejlíp)
nejlepší je začít už před ovulací tak zhruba 2 dny a ob den …aby spermije dostatečně dozráli ![]()
Dle mého se snažíte v dobré dny. Chce to jen trpělivost, ono se časem zadaří. Pravděpodobnost otěhu je bohužel jen 20%, pokud se přesně trefíte a pokud je vám na 30, tak je to už jen 15%. Těch faktorů je tam mnohem více než se jen pomilovat na plodné dny.
Ale k dotazu - já jsem s prvním otěhotněla, když jsme se milovali večer před ovu, já pak hned usnula (bez mytí) a následující ráno (den ovu) jsme to zopakovali.
A co svicka po styku? Me to pomohlo;-) Mam abnormalne zahnutou delohu…
Je fakt, že podložit zadek a chvíli vydržet jsme taky praktikovali v době, kdy se zadařilo ![]()