Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vaculovakacka já bych počkala až začne to první chodit, potom by sis to mohla rychle rozmyslet
a taky bych vzala v úvahu, že to druhé už může být náročnější…ale pokud bych to moc chtěla, a peníze nejsou problém tak do toho jdi..já se už nemůžu dočkat až budu zas těhotná malá má rok…
dítě ne
dítě ano
Fakt se rozhodnešě na základě našich doporučení? Pokud to tak cejtíš, udělejte si další miminko…no problém. Milujte se a množte se…
Ahoj. Dvě děti určitě NĚJAK zvládneš. Ovšem záleží jen na tobě, co si pod tím nějak zvládneš představuješ. Já mám mezi dětmi rozdíl téměř 4 roky a přijde mi to ideální. Hrají si spolu, mají se rády, starší je téměř samostatná a až půjde do školy, budu ještě minimálně půl roku s mladší dcerou doma. Mezi holkama jsem stihla na rok jít do práce. Ale menší věkový rozdíl má taky svoje výhody, takže si sama musíš rozhodnout, co by ti víc vyhovovalo
.
My jsme druhé dítě plánovali s věkovým rozdílem 3 roky, ale příroda rozhodla jinak a já teď už vím, že věděla, proč
.
Příspěvek upraven 29.04.12 v 12:12
@Anonymní píše:
dítě ne
dítě anoFakt se rozhodnešě na základě našich doporučení? Pokud to tak cejtíš, udělejte si další miminko…no problém. Milujte se a množte se…
Kdo řekl, že se rozhodnu na zkladě vašich rozhodnutí? Stydíš se za svůj názor proto píšeš anonymně? To raději neodepisuj vůbec! Chtěla jsem si o tom jenom pokecat, asi ti šplouchá pod tašky nebo nevím … Miluju přechytřelé anonymy ![]()
Taky jsem to tak měla u prvního, od 6m jsme se už nijk nechránili, ale naštěstí měla příroda víc rozumu jak já a dokud jsem kojila a pak ještě 2m po skončení kojení, tak jsem neměla žádný cyklus. Syn byl moc hodný, spavý, on byl to dítě, které ještě v půl roce prospí 20h denně, fakt pohodička. No a pak to začlo, někdy v roce pěkně obrátil a začal být uřvanější a uřvanější, v 1,5r totální hysteráky, válení se po zemi kdekoliv, když si představím, že bych tehdy měla k němu ještě třeba 4m prcka, tak by mě asi šlehlo.
Druhé jsme počli někdy tou dobou, protože jsem si říkala, že ho to v průběhu těch 9m přejde a bude dobře, no nepřešlo, ale aspoň byl po narození druhého přes den bez plínky, uměl se aspoň částečně najíst a zabavit sám.
A zpětně jsem moc ráda, že to nevyšlo právě na nějaký ten roční či o něco málo větší rozdíl, protože by to na mě bylo moc. Teď bude rozdíl mezi 2. a 3. 17m a jsem z toho poněkud nesvá
A pevně doufám, že v té době už druhorozený bude aspoň chodit…
my chceme druhé s odstupem dvou let a všichni se mi diví, že se připravím min.o rok „mateřské“, tedy možnosti být s dětma doma. já to tak nevidím. prostě nikdo ti nemůže disktovat, jaký si to uděláš a musíš podle sebe, přesně jak píše Anonymní ![]()
přeju ti, aby i druhý bylo hodný, a´t už bude hned, nebo až za dlouho ![]()
@hkac píše:
Ahoj. Dvě děti určitě NĚJAK zvládneš. Ovšem záleží jen na tobě, co si pod tím nějak zvládneš představuješ. Já mám mezi dětmi rozdíl téměř 4 roky a přijde mi to ideální. Hrají si spolu, mají se rády, starší je téměř samostatná a až půjde do školy, budu ještě minimálně půl roku s mladší dcerou doma. Mezi holkama jsem stihla na rok jít do práce. Ale menší věkový rozdíl má taky svoje výhody, takže si sama musíš rozhodnout, co by ti víc vyhovovalo.
My jsme druhé dítě plánovali s věkovým rozdílem 3 roky, ale příroda rozhodla jinak a já teď už vím, že věděla, proč
Příspěvek upraven 29.04.12 v 12:12.
NA jednu stranu si říkám, že počkám, na druhou stranu, když se dívám na fotky drobka, když se narodil, nemůžu si pomoct… Jsem a vážkách, ale asi počkám, chtěla jsem hlavně slyšet nározy z jedné a z druhé strany, takže moc děkuju ![]()
Ahoj, mojí malé je taky 5 měsíců a taky začínáme přemýšlet o dalším miminku, začnem se pokoušet asi na podzim. ![]()
My jsme se snazili o druhe miminko do synovych 8 mesicu. Pak zacal chodit kolem nabytku, padat, za cely den se nezastavil a oba jsme rekli, ze teda radsi jeste pockame.
Samozrejme zalezi na vas, ale ze zkusenosti mych a mych znamych bych vazne pockala aspon nez to prvni dite zacne chodit. ![]()
souhlas - jen po „no problém“ ![]()
Větu milujte se a množte se - ta už mi vadí (na vysvětlenou, připomíná mi věřicí a cikány - obojí toleruji s velkým vypětím svých sil). ![]()
@Anonymní píše:
dítě ne
dítě anoFakt se rozhodnešě na základě našich doporučení? Pokud to tak cejtíš, udělejte si další miminko…no problém. Milujte se a množte se…
Příspěvek upraven 29.04.12 v 12:23
mám děti 23m od sebe a přijde mi to jako vcelku ideální rozestup
ono, jestli kojíš, tak je pravděpodobnost, že to nepůjde hned ( a jakmile na to spolehneš, samozřejmě to bude nato šup
ale jinak, za sebe radím počkat alespoń na rozestup rok a půl.ono samozřejmě, že by sto nějak zvládla,a le asi by to byl zbytečný hukot ![]()
no, každý věkový rozestup má stoje pro a proti, ať jde o tvoji pracovní kariéru, vztah dětí mezi sebou, zdravotní zátěž na tvoje tělo (př. pokud byl císař) apod.
Já budu mít děti 22 měsíců od sebe a teď bych asi ještě pár měsíců počkala. Malá má sice v roce a půl 10 kilo, ale je to záhul se s ní pořád tahat do postýlky, z postýlky, do židličky, z židličky, při oblíkání… ![]()
samozřejmě je to na tobě, ale pokud bych měla znovu mluvit o sobě, myslím, že počkat ještě pár měsíců by námnic neuteklo, malá by se víc osamostatnila
(no jo, ale kdo měl tušit, že se to povede hned napoprvé
)
ale nechci říct, že kdo má děti dřív, to má špatně. ale mě třeba hodně bolí břicho. doktorka mě trošku sprdla, že tím, že starší tahám, preferuji ji nad tím malinkým, který mě bolestmi dává najevo, že se mu to nelíbí a že riskuju potrat. a že až se narodí, taky nenechám starší, aby ji skákala po hlavě, proč to teď dovolím. a měla svým způsobem pravdu, myslím, že zrovna moje tělo na to připravbené nebylo. sama si zvaž, jeslti tvoje připravené je ![]()
![]()
Ahojky, já mám čtyřměsíčního chlapečka a druhé dítko plánujeme až tak za čtyři - pět let. To už je asi pro někoho druhý extrém ![]()
Já si nějak vůbec neumím představit, že bych měla dětičky takhle brzo po sobě, hlavně protože mám pocit, že bych asi ošidila obě dvě děti, protože bych se oběma nemohla věnovat naplno. Ale to je jen můj pocit, je spousta maminek, co to zvládla s přehledem a děti neošidily. ![]()
Takže jestli není problém finanční situace a cítíš to tak, tak bych se nebála
a co manžel nebo přítel? Co by říkal na druhé miminko takhle brzy?
Já vím, že teď budu vypadat, jako úplná blbka, ale nemůžu si pomoct. Mám doma 5 měsíční miminko, malý je strašně hodňučké a nenáročné miminko. Je to naše radost. Jenže bych chtěla další. MYslíte si, že by to byl velký problém, věkový rozdíl jen 14 měsíců? Přitom tchýně měla manžela se švagrem po 11 měsících a taky to prý nějak zvládla… mám raději počkat, nebo jít do toho? Mateřskou mám tak jak tak na prd, a peněz máme dost, takže na finančn stránce vůbec nezáleží. Bydlení máme taky zařízené… Poraďte prosím