Kdy mít další miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
29.4.12 12:36

Milujte se a množte se…to přeci zpívá bůh v animovaným filmu Stvoření světa…pro mě to neni hláška pro věřící nebo pro cikány…

@Vaculovakacka píše:
Já vím, že teď budu vypadat, jako úplná blbka, ale nemůžu si pomoct. MYslíte si, že by to byl velký problém, věkový rozdíl jen 14 měsíců? mám raději počkat, nebo jít do toho?… Poraďte prosím :mavam:

No připadá mi, že čekáš na reakce a podle nich se pak rozhodneš…tak co se vztekáš? :) Mě přišlo lepší, abys to udělala tak, jak to cejtíš…to je vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
29.4.12 12:38

Udělej si to podle sebe- vše má své pro i proti, my jsme byli s bráchou po roce a spousta jiných sourozenců. A šlo to, i bez dvojčecích kočárů a jiných vymožeností

• Citovat
  • Upravit
27264
29.4.12 12:40

J8 bych třeba do toho takhle brzo nešla. Vím, že bych to nedala psychicky. Necitím se na druhý dítě pomalu ani teď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vaculovakacka
29.4.12 12:42
@monysek21 píše:
Ahojky, já mám čtyřměsíčního chlapečka a druhé dítko plánujeme až tak za čtyři - pět let. To už je asi pro někoho druhý extrém :lol:
Já si nějak vůbec neumím představit, že bych měla dětičky takhle brzo po sobě, hlavně protože mám pocit, že bych asi ošidila obě dvě děti, protože bych se oběma nemohla věnovat naplno. Ale to je jen můj pocit, je spousta maminek, co to zvládla s přehledem a děti neošidily. ;)
Takže jestli není problém finanční situace a cítíš to tak, tak bych se nebála :palec: a co manžel nebo přítel? Co by říkal na druhé miminko takhle brzy?

Ten by chtěl taky, ale mám strach, že až by se narodilo to druhé tak by pořád blbnul s tím starším a miminku by se moc nevěnoval. Manžel je hračička, s malým si dovede hrát cele odpoledne, až dojde z práce. Taky když se malý narodil tak si vybral veškerou dovolenou (od 8.prosince do 15. ledna) a pomáhal mi s malým… Manžel se právě nemohl dočkat, až bude s malým víc srandy a bude živější, ale sám říkal že by chtěl taky… No vidím to na takový malý kompromis, začala bych se snažit až tak kolem Vánoc, až bude malému rok. Pokud to nepřijde hned tak by to třeba mohlo vyjít že už bude mít kolem dvou let :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
Vaculovakacka
29.4.12 12:45

Jejda, kolikrát tu mám ještě napsat, že mě zajímalo hlavně pro dětí brzy po sobě a pro dětí s velkým věkovým rozdílem. Chtěla jsem jenom slyšet vaše zkušenosti, to je všechno :hug:

• Citovat
  • Upravit
4092
29.4.12 12:51
@aničkakytička píše:
mám děti 23m od sebe a přijde mi to jako vcelku ideální rozestup :))ono, jestli kojíš, tak je pravděpodobnost, že to nepůjde hned ( a jakmile na to spolehneš, samozřejmě to bude nato šup :)) ale jinak, za sebe radím počkat alespoń na rozestup rok a půl.ono samozřejmě, že by sto nějak zvládla,a le asi by to byl zbytečný hukot :)))

souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.12 12:54

ahojky, ty období se dost mění, dokud mimčo leží tak je to víc v klidu ale za půl roku to můžeš vidět jinak.. maminky s dětmi brzy po sobě to určitě zvládají, proč by to nešlo, každý má na to jiný názor.. já mám děti o pět let a přesto, že to nebyla má vůle, tak jsem nadšená. Klučina je už rozumný, pohraje si se sestřičkou a vše se mu už dá vysvětlit, takže nějak nežárlí, je samostatný a je to taková pohoda. Já bych ten roční odstup hrozně nechtěla ale pokud ty to tak cítíš tak co ti v tom brání.. Já to vidím tak, že máš pak doma jedno menší a jedno větší mimčo a musí to být určitě náročnější a jak každý říká, že si vyhrajou pak spolu.. u nás si hrajou i s tím pětiletým odstupem a je krásný vidět jak bráška té malé starostlivě pomáhá a jak se spolu nasmějou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
29.4.12 13:01

Ahoj,já čekám třetí a otěhu jsem 5 měsíc po porodu zcela neplánovaně a byl to šok ale těším se,je to ale třetí dítko takže to bude velký zápřah,jaké to bude ti můžu cca za 2,5 měsíce napsat :mrgreen: bojím se ale víc se těším,jen se mi nechce znova rodit 8o
pokud je chuť tak do toho ale já bych to tak plánovaně nikdy neudělala,dcera má teď 11 měsíců,začla chodit je to můj mazlík,potřebuje mě a hodně a já mám pocit že ji potom péčí a novorozeně o sebe ochudím,ale snad si to zase jednou ségry vynahradí spolu,milovat budu všechny 3 stejně :srdce:

• Citovat
  • Upravit
byron
29.4.12 13:13

Jinak já mám děti dva půl roku od sebe- to třetí přišlo, když malému byly čtyři pryč…
Třetí mohlo přijít dřív, nic by se nestalo.

Rok až dva vidím jako pozitvní v tom, že si fakt vyhrajou, mají k sobě blízko.

Kdyby třeba ted mělo přijít mimčo k té poslední- její 21 měsíců téměř, tak si to neumím představit, hrozně těžce by nesla, že bych chovala jiné mimino.

• Citovat
  • Upravit
11502
29.4.12 13:22

Ahoj, já jsem spíš pro větší věkový rozdíl. Mám děti 2 roky a 4 měsíce od sebe a starší mi dává pěkný záhul. Hodně záleží na dětech jako takových, předpovědět se to nedá jestli budou hodné nebo ne. Měla jsem rodičák na 2 roky a říkám si, že je škoda, že starší neni aspoň o rok 2 starší víc, abych si malého mohla víc užívat, sice je hodný, ale taky docela náročný, kojení je u nás minimálně hodinové, protože je to hladovec a starší pokaždé v té době zrovna něco chce, jenže já se od kojení nemůžu vzdálit. Sice je tak nějak samostatný, takže se sám nají a zabaví, ale je to taky velkej pokušitel a malého bere jako panenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
29.4.12 13:24
@Pettulle píše:
Ahoj, já jsem spíš pro větší věkový rozdíl. Mám děti 2 roky a 4 měsíce od sebe a starší mi dává pěkný záhul. Hodně záleží na dětech jako takových, předpovědět se to nedá jestli budou hodné nebo ne. Měla jsem rodičák na 2 roky a říkám si, že je škoda, že starší neni aspoň o rok 2 starší víc, abych si malého mohla víc užívat, sice je hodný, ale taky docela náročný, kojení je u nás minimálně hodinové, protože je to hladovec a starší pokaždé v té době zrovna něco chce, jenže já se od kojení nemůžu vzdálit. Sice je tak nějak samostatný, takže se sám nají a zabaví, ale je to taky velkej pokušitel a malého bere jako panenku.

tak přesně takhle to vypadá u nás doma
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
29.4.12 14:08

My se budeme snazit po roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
29.4.12 14:44

Tak já bych se jen nespoléhala na to, že je teď mimís v pohodě :-DDDDD počítej i s tím, že se to zlomí :-))) takže záleží na Tobě, ale myslela bych na obě varianty, hodné i zlobivé miminko…

Mám s kamarádkou na den staré dítko :-) Moje pořád řičelo a něčeho se dožadovalo a vůbec nespalo… :-) A její? kam ho položila tam ho dala, nakojila a pořád spinkalo :-) A… v 6 měsíci se to otočilo .. Ona nevěděl kde jí hlava stojí a má to do dnes a to jsou klukům dva roky… :-DDD Takže asi tak :-) příklad z praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna86
29.4.12 15:40

O tuhle problematiku jsme se zajímala dlouho, četla různé zkušenosti a shrnula bych to asi takto:
Výhody dětí blízko u sebe (třeba do 20 měsíců)

• starší dítě ještě přes den docela spí (1-2 spánky denně), takže deficity spánku z noci, můžeš dospat před den. U staršího dítěte, pokud už zrovna nechodí do školky, čili 3-4 roky se přes den spíše nevyspíš.
  • určitě, když jsou sourozenci blíž k sobě, tak si začnou dřív rozumět a dřív si vyhrají, takže ti zase odpadne trošku práce, jen je musíš hlídat a to záleží jaké budou povahy.
  • když to tak cítíš, klidně do toho jdi, když to má jít, tak to půjde ;) v opačném případě si myslím, že bude příroda moudřejší a podaří se to později.
  • když je mimčo ještě nepohyblivé, je to docela pohoda, taky hodně spí, ale ve chvíli jak ti začnou být pohyblivé obě děti, tak to bude asi náročnější, ale zase záleží na jednotliví povaze dětí.
  • Citovat
  • Upravit
Larr
29.4.12 18:34

Vím odkud ta hláška je a znovu píši připomíná mi..... :mrgreen:
Bavíme se, tak se bavím.
Možná se mi i celé animované Stvoření světa nelíbí a pak ani ta hláška ne a chápu, že ty můžeš cítit opak :mrgreen: :mrgreen:

@Izzz píše:
Milujte se a množte se…to přeci zpívá bůh v animovaným filmu Stvoření světa…pro mě to neni hláška pro věřící nebo pro cikány…No připadá mi, že čekáš na reakce a podle nich se pak rozhodneš…tak co se vztekáš? :) Mě přišlo lepší, abys to udělala tak, jak to cejtíš…to je vše
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex