Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A nechtějí Ti na urologii tu trubici rozšířit? Mně to v kombinaci s manózou hodně pomohlo.
Jestli přes léto, tak bych se podíval, jestli piju opravdu dost vody. Aby to bylo nutné si odskočit tak za tři hodiny. Vysoká koncentrace odpadních látek a solí může způsobovat podráždění - zánět a to bez infekce. ![]()
Ještě se doporučuje Blokurima uro. Pak by se mohl udělat stěr z močové trubice (stává se, že v moči nic a při stěru najdou bakterii) a stěr z poševního prostředí a zaměřit se na E-coli a Enterococcus faecalis. Obojí = bakterie, které přežívají v trávícím traktu, ale rády se u žen stěhují přes konečník do uro oblasti nebo do poševního prostředí. Pak to rádo dělá tyhle problémy. Když se dělá kultivace a nehledají se vysloveně tyto bakterie, tak se to nemusí najít.
@MartinaCV píše:
Ještě se doporučuje Blokurima uro. Pak by se mohl udělat stěr z močové trubice (stává se, že v moči nic a při stěru najdou bakterii) a stěr z poševního prostředí a zaměřit se na E-coli a Enterococcus faecalis. Obojí = bakterie, které přežívají v trávícím traktu, ale rády se u žen stěhují přes konečník do uro oblasti nebo do poševního prostředí. Pak to rádo dělá tyhle problémy. Když se dělá kultivace a nehledají se vysloveně tyto bakterie, tak se to nemusí najít.
V moči krev a bílé krvinky, téměř vždy. Při kultivaci tam ta E někdy je
@M_Vladim píše:Jestli přes léto, tak bych se podíval, jestli piju opravdu dost vody. Aby to bylo nutné si odskočit tak za tři hodiny. Vysoká koncentrace odpadních látek a solí může způsobovat podráždění - zánět a to bez infekce.
No právě, jsem si vědoma, že tě vody tolik nedám..
@Hrozina
Ano chtějí, jenže mě se do toho moc nechce.. A hlavně jsem dost četla, že se to kolikrát muselo opakovat..
@JanaStast píše:
V moči krev a bílé krvinky, téměř vždy. Při kultivaci tam ta E někdy je
Doporucuju jeste imunologii, nekdo na to musi dostat autovakcinu pri castych recidivach.
@JanaStast píše:
No právě, jsem si vědoma, že tě vody tolik nedám..
NJN. Já teď vypiju tak 2 - 3 litry za den. ![]()
@JanaStast píše:
@Hrozina
Ano chtějí, jenže mě se do toho moc nechce.. A hlavně jsem dost četla, že se to kolikrát muselo opakovat..
Dovolím si vyjádřit svůj obscénní názor: Pokud se to dělá krvavou cestou - řezem, pak vždycky hrozí zajizvení a následná strinktura - zůžení. A je to z bláta pod okap.
Jedině, že jde o malé místní zůžení. Za druhé může být kritickým místem svěrač a tam se prostě neřeže, jinak opravdu hrozí inkontinence.
Jediná rozumná cesta je postupné rozšiřování, což jednak každý nedá, druhak to není jednorázový zákrok a ano, hrozí při tom infekce, je potřeba postupně a opatrnost ve všech směrech. Nicméně se i ten svěrač dá natrénovat, protože je to sval (je hodně velký rozdíl, jestli sval přetrhnu, nebo protáhnu).
![]()
EDIT: Někde na webu se určitě dají najít tabulky uroflowmetrie a případně porovnat (aspoň průměrný průtok v ml/sec.).
Já jsem záněty močových cest trpěla opakovaně (i několikrát do měsíce) 2-3 roky. Objevovaly se u mě zásadně po sexu, tedy když jsem sex neměla, problém nebyl. Jakmile byl sex, ihned se mi záněty vracely. Doktoři mi na to dávali antibiotika pořád a pořád dokola a bylo to čím dál horší… nakonec jsem vzala osud do vlastních rukou. Cesta byla dlouhá, ale když to shrnu, přestala jsem spoléhat na atb a změnila jídleníček. Vysadila jsem cukr a lepek. Nyní už 2 roky bez problémů a bez antibiotik a zdravější než kdy předtím ![]()
Nevím zda to bude váš případ, ale třeba by změna jídlníčku mohla také pomoct. Je to ovšem běh na dlouhou trať a chvíli trvá, než je možné vidět výsledky.
Chápu se příležitosti a napíšu něco o lepku:
Lepek nemůžou dvě skupiny lidí: celiakové a alergici.
Celiakové mají problémy s jeho trávením a následně jim to poškozuje střevní stěnu, konkretně klky.
Alergici jsou úplně jiná skupina, jsou to prostě alergici - někdo má alergii na pyl, někdo nesmí jahody, jiného zabije včela. A stejně existuje i alergie na lepek, je stejně nebezpečná.
Zatímco celiakové hodně nízké procento lepku v potravě ještě mohou snést, u alergiků na množství nesejde, stačí i stopové množství. Potraviny pro ně tedy vlastně nelze vyrábět (zpracovávat) na strojích, kde se zpracovávají potraviny s obsahem lepku (na střídačku), protože hrozí stopová kontaminace. Proto je jich málo a jsou drahé.
Naopak se vyplatí vyčlenit linku, kde se zpracovávají potraviny pro obě skupiny.
Nikomu však neprojde lepek do krevního řečiště a tudíž ani dál. ![]()
Pokud nepatříte ani do jedné z obou jmenovaných skupin, je vám obsah lepku v potravinách lhostejný. Nicméně, nevadí, když si takovou potravinu koupíte, podpoříte tím ty, kteří lepek nemohou. ![]()
S cukry tohle neplatí a sluší se dodat, že škrob je taky cukr.
Ten v případě nedokonalého zužitkování až do moči přejít může - klasicky cukrovka. ![]()
@JanaStast píše:
@Hrozina
Musí se to opakovat a není to příjemný, ale dá se to vydržet a pomůže to. Ten den musíš víc pít, je to jako při začínajícím zánětu. Já chodím po roce a půl až dvou, kamarádka po roce, další byla před 5 lety a od té doby dobrý. Mně po tom většinou dají ATB, aby nevznikl zánět. Jestli Ti to nabízí, zkus to.
Jojo to znám, po x letech kdy jsem chodila jen na pohotovost nebo k obvodní pro antibiotika jsem se před měsícem dostala na urologii, hned mě objednali na cystoskopii na září
mě nepomůže ani pít, ani brusinky, nic.. prostě jak to přijde jsem v haji a musím pro atb
tak jsem zvědavá co najdou ![]()
@balu2
A během změny se záněty neobjevovaly? Jestli ano jak jste je vyřešila..
Mě se vždy rozjedou hned na akutní.. Až dnes mě jen palili a už tambyla také hned krev
Zdravím holky, potřebovala bych poradit. Trpím na opakující se záněty močových cest. Na urologii mi řekli, že by to mohla být zuzena trubice..
Prý by to mohlo být reálné a mám zkusit vysadit… 
Dnes jsem mluvila s dr jestli to nemůže být z antikoncepce… Kterou beru 2. rokem a do té doby jsem zánět měla 1 za život. Teď to za rok mám už někde po 10
Preventivně mám D-manozu (byly 2 měsíce klidu)
Setkal jste se s tím někdo? A nějaké rady či zkušenosti?
Joo a mám to vždy přes teplejší období, v zimě nic.
Moc dekuji