Časté záněty močových cest

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
JanaStast
30.7.20 15:17

Časté záněty močových cest

Zdravím holky, potřebovala bych poradit. Trpím na opakující se záněty močových cest. Na urologii mi řekli, že by to mohla být zuzena trubice..
Dnes jsem mluvila s dr jestli to nemůže být z antikoncepce… Kterou beru 2. rokem a do té doby jsem zánět měla 1 za život. Teď to za rok mám už někde po 10 :zed: Prý by to mohlo být reálné a mám zkusit vysadit… :nevim:
Preventivně mám D-manozu (byly 2 měsíce klidu)
Setkal jste se s tím někdo? A nějaké rady či zkušenosti?
Joo a mám to vždy přes teplejší období, v zimě nic.
Moc dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
30.7.20 15:36

A nechtějí Ti na urologii tu trubici rozšířit? Mně to v kombinaci s manózou hodně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36498
30.7.20 15:50

:think: Jestli přes léto, tak bych se podíval, jestli piju opravdu dost vody. Aby to bylo nutné si odskočit tak za tři hodiny. Vysoká koncentrace odpadních látek a solí může způsobovat podráždění - zánět a to bez infekce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
30.7.20 15:56

Ještě se doporučuje Blokurima uro. Pak by se mohl udělat stěr z močové trubice (stává se, že v moči nic a při stěru najdou bakterii) a stěr z poševního prostředí a zaměřit se na E-coli a Enterococcus faecalis. Obojí = bakterie, které přežívají v trávícím traktu, ale rády se u žen stěhují přes konečník do uro oblasti nebo do poševního prostředí. Pak to rádo dělá tyhle problémy. Když se dělá kultivace a nehledají se vysloveně tyto bakterie, tak se to nemusí najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JanaStast
30.7.20 16:03
@MartinaCV píše:
Ještě se doporučuje Blokurima uro. Pak by se mohl udělat stěr z močové trubice (stává se, že v moči nic a při stěru najdou bakterii) a stěr z poševního prostředí a zaměřit se na E-coli a Enterococcus faecalis. Obojí = bakterie, které přežívají v trávícím traktu, ale rády se u žen stěhují přes konečník do uro oblasti nebo do poševního prostředí. Pak to rádo dělá tyhle problémy. Když se dělá kultivace a nehledají se vysloveně tyto bakterie, tak se to nemusí najít.

V moči krev a bílé krvinky, téměř vždy. Při kultivaci tam ta E někdy je

• Citovat
  • Upravit
JanaStast
30.7.20 16:03
@M_Vladim píše: :think: Jestli přes léto, tak bych se podíval, jestli piju opravdu dost vody. Aby to bylo nutné si odskočit tak za tři hodiny. Vysoká koncentrace odpadních látek a solí může způsobovat podráždění - zánět a to bez infekce. :mavam:

No právě, jsem si vědoma, že tě vody tolik nedám..

• Citovat
  • Upravit
JanaStast
30.7.20 16:04

@Hrozina
Ano chtějí, jenže mě se do toho moc nechce.. A hlavně jsem dost četla, že se to kolikrát muselo opakovat..

• Citovat
  • Upravit
9723
30.7.20 16:15
@JanaStast píše:
V moči krev a bílé krvinky, téměř vždy. Při kultivaci tam ta E někdy je

Doporucuju jeste imunologii, nekdo na to musi dostat autovakcinu pri castych recidivach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36498
30.7.20 16:21
@JanaStast píše:
No právě, jsem si vědoma, že tě vody tolik nedám..

NJN. Já teď vypiju tak 2 - 3 litry za den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36498
30.7.20 16:31
@JanaStast píše:
@Hrozina
Ano chtějí, jenže mě se do toho moc nechce.. A hlavně jsem dost četla, že se to kolikrát muselo opakovat..

Dovolím si vyjádřit svůj obscénní názor: Pokud se to dělá krvavou cestou - řezem, pak vždycky hrozí zajizvení a následná strinktura - zůžení. A je to z bláta pod okap. :zed: Jedině, že jde o malé místní zůžení. Za druhé může být kritickým místem svěrač a tam se prostě neřeže, jinak opravdu hrozí inkontinence.
Jediná rozumná cesta je postupné rozšiřování, což jednak každý nedá, druhak to není jednorázový zákrok a ano, hrozí při tom infekce, je potřeba postupně a opatrnost ve všech směrech. Nicméně se i ten svěrač dá natrénovat, protože je to sval (je hodně velký rozdíl, jestli sval přetrhnu, nebo protáhnu). :andel: :mavam:
EDIT: Někde na webu se určitě dají najít tabulky uroflowmetrie a případně porovnat (aspoň průměrný průtok v ml/sec.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.7.20 16:46

Já jsem záněty močových cest trpěla opakovaně (i několikrát do měsíce) 2-3 roky. Objevovaly se u mě zásadně po sexu, tedy když jsem sex neměla, problém nebyl. Jakmile byl sex, ihned se mi záněty vracely. Doktoři mi na to dávali antibiotika pořád a pořád dokola a bylo to čím dál horší… nakonec jsem vzala osud do vlastních rukou. Cesta byla dlouhá, ale když to shrnu, přestala jsem spoléhat na atb a změnila jídleníček. Vysadila jsem cukr a lepek. Nyní už 2 roky bez problémů a bez antibiotik a zdravější než kdy předtím :)
Nevím zda to bude váš případ, ale třeba by změna jídlníčku mohla také pomoct. Je to ovšem běh na dlouhou trať a chvíli trvá, než je možné vidět výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36498
30.7.20 17:20

Chápu se příležitosti a napíšu něco o lepku:
Lepek nemůžou dvě skupiny lidí: celiakové a alergici.
Celiakové mají problémy s jeho trávením a následně jim to poškozuje střevní stěnu, konkretně klky.
Alergici jsou úplně jiná skupina, jsou to prostě alergici - někdo má alergii na pyl, někdo nesmí jahody, jiného zabije včela. A stejně existuje i alergie na lepek, je stejně nebezpečná.
Zatímco celiakové hodně nízké procento lepku v potravě ještě mohou snést, u alergiků na množství nesejde, stačí i stopové množství. Potraviny pro ně tedy vlastně nelze vyrábět (zpracovávat) na strojích, kde se zpracovávají potraviny s obsahem lepku (na střídačku), protože hrozí stopová kontaminace. Proto je jich málo a jsou drahé.
Naopak se vyplatí vyčlenit linku, kde se zpracovávají potraviny pro obě skupiny.
Nikomu však neprojde lepek do krevního řečiště a tudíž ani dál. :mavam:
Pokud nepatříte ani do jedné z obou jmenovaných skupin, je vám obsah lepku v potravinách lhostejný. Nicméně, nevadí, když si takovou potravinu koupíte, podpoříte tím ty, kteří lepek nemohou. :mavam:
S cukry tohle neplatí a sluší se dodat, že škrob je taky cukr. :mavam: Ten v případě nedokonalého zužitkování až do moči přejít může - klasicky cukrovka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
30.7.20 20:55
@JanaStast píše:
@Hrozina

Musí se to opakovat a není to příjemný, ale dá se to vydržet a pomůže to. Ten den musíš víc pít, je to jako při začínajícím zánětu. Já chodím po roce a půl až dvou, kamarádka po roce, další byla před 5 lety a od té doby dobrý. Mně po tom většinou dají ATB, aby nevznikl zánět. Jestli Ti to nabízí, zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
30.7.20 21:43

Jojo to znám, po x letech kdy jsem chodila jen na pohotovost nebo k obvodní pro antibiotika jsem se před měsícem dostala na urologii, hned mě objednali na cystoskopii na září :? :) mě nepomůže ani pít, ani brusinky, nic.. prostě jak to přijde jsem v haji a musím pro atb :D tak jsem zvědavá co najdou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JanaStast
30.7.20 21:56

@balu2
A během změny se záněty neobjevovaly? Jestli ano jak jste je vyřešila..
Mě se vždy rozjedou hned na akutní.. Až dnes mě jen palili a už tambyla také hned krev

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex