Částečný úvazek - ohodnocení

28.1.12 16:53

částečný úvazek - ohodnocení

Holky,nastoupila jsem před 7 měsíci do práce,bylo domluveno,že budu dělat účetní 2 dny v týdnu,ale že si můžu chodit kdykoliv a dělat to z domova, nastoupila jsem a rouvnou jsem říkala,že maximálně můžu ty dva dny v týdnu,protože mám ještě dvouletého prcka a dceru ve škole a prcek nikam nemůže,jen ho na střídačku hlídají babičky, samozřejmě jsem souhlasila,že když budou uzávěrky nebo tak,že se samozřejmě podřídím a přijdu víckrát, to tak účetní mívají, dali mi, pozor!!!!za tu dřinu 5000 čistého, nakonec nepracuju 2 dny v týdnu,ale babičky mi neustále hlídají prcky,dceru vyzvedávají ze školy, kolikrát s ní musí i napsat úkol, já pracuju jak se dá,často z domova,ale v noci,protože máme malý byt a nechat faktury přes den u počítače je risk,malej je počmáře, takže účtuju i do čtyř do rána, manžel naštvanej,od začátku ledna jsem nebyla ještě žádnou sobotu doma s dětma,ale pořád sedím v kanceláři, chtějí mi přidat další firmu, ačkoliv evidentně nestíhám, všude se mi válí nezaložený lejstra, ale to nikoho nezajímá, v lednu jsem už odpracovala 116 hodin,za který dostanu těch mých 5000 čistého,ani o trochu víc, manžel tvrdí,abych skončila,že ten stres,který je doma,to,že jsem nevyspalá,naštvaná, nestíhám,že děti nejsou v pohodě,se nám nevyplatí,když on relativně dobře vydělává a hlavně mám ještě rodičák,že se mám na to vyprdnout,dokud malýmu nebudou tři a nevezmou ho do školky, pak si mám podle něj najít práci na 4 hodiny,aby rodila byla v pohodě,že radši bude jíst k večeři palačinky a na dovolenou pojede autem,než jíst po restauracích,lítat na dovču letadlem /to je samozřejmě nadhozené,na restaurace mít nikdy nebudeme/,ale že mám odejít, co byste dělali vy?Mám to vzdát? Táhnu to už 7 měsíců,mám zvýšený tlak,přibrala jsem 5 kilo,protože nedostatek spánku doháním bonbonama, děti jsou už trochu nervoznější,minulý týden je 4× hlídala máma,1× tchýně a o víkendu tatínek,ten se snaží,ale nemůže kvůli mně chodit domů ve 3,když má pracovní dobu do pěti,abych mohla jít do práce,protože nestíhám,živí nás a to,co vydělá,já nikdy nepřinesu. Jooo a dvě firmy mi už v práci přidali,ale peníze ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4387
28.1.12 16:58

No ja by som sla za sefkou a ukazala jej, ze kolko hodin som odpracovala a nech mi zvysi plat…keby nezvysila, tak by som odisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.12 17:00

Tam už hsen byla v září,evidentně nezajímá,nechtěla jsem to vzdát,ale zasahuje to dost do naší rodiny, a navíc,když spočítám 5000 měsíčně- telefon,cca. 300Kč měsíčně - papíry,tonery cca. 500měsíčně, a vozíme mámu domů a tchýně vždycky za to něco koupím,alespoň sušenky nebo k nim vezu jídlo,tak to je třena tisíckovka dolů,tak mi z toho zbejvá 3 a kousek tisíce za tu strašno udřinu,navíc to účetnictví vůbec není jednoduché,hodně firem a strašnej bordel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
28.1.12 17:07

Přesně, trvat u zaměstnavatele na tom, aby časová dotace odpovídala množství práce. Mít ve smlouvě realisticky určenou konkrétní náplň a množství práce, ať už na základě předchozí zkušenosti Tvé nebo na základě výkonu kolegů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.12 17:11

mně je hlavně líto prcka,beru rodičák,abych s ním byla doma, pořád teď jen pracuju a s dětma vůbec nejsem, dcerka je v první třídě a máma je pořád v práci a táta taky, navíc to ohodnocení vůbec neodpovídá času,kterej s to uprací strávím,nechtěla jsem to vzdát,toufala jsem,že se tady třeba od září domluvím na zkrácený úvazek,až bude moct malej do školky,ale teď si říkám,že práce budu mít na 10 hodin denně a prachy mi daj tak sedmičku čistýho,když za tuhle dřinu mám pět,tak si říkám,jestli to mám ještě držet dál,teď jsem byla v práci v pondělí,dcera měla teploty a virozu,hlídala babička,v práci to evidentně nikoho nezajímalo,hned v úterý mi volali,že musím urgentně přijít,takže dceru jsem s teplotou odvezla babičce, a syna taky, ve středu jsme byli na kontrole, ve čtvrtek už šla do školy a já jsem uklízela byt s malý,odpo měla výtvarku, v pátek ráno jsem byla se synem v práci,protože nebylo hlídání,pracovala jsem tam asi dvě hodiny, 4 hodiny doma, dneska v sobotu jsem byla na 7 hodin v práci a má mtolik práce domů a nechci šidit děit,že až usnout,sednu k tomu a pojedu tak do čtyř do rána, do šesti se vyspím,dopo mě snad manžel dá k dobru alespoň hodinku v posteli,v ponděli mám přijít se synem,v úterý jdu na celý den pracovat,jen dám dceru do školky,syna k babičce,v poledne dojedu pro dceru,předám ji babičce a přijdu tak ve 4 domů,přijde vám to normální práce za 5 čistého mínus náklady,třeba tisknu často z domova,když z domova dělám,tak si občas něco i vytisknout musím, manžel říká,že ta firma není normální,ať odejdu,že nám to za ty peníze nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.12 17:16

já už pomalu se synem nejdu nikam jinam než na procházku do práce,pořád mi volají a něco chtěj,třeba i klient mi zavolá,ať mu zavolám zpátky,že si za účetnictví platí a že mi nebude volat ze svýho,ale já nemám služební telefon,šéfku to evidentně vůbec nezajímá, řekne mi jen,přijďte si to klidně vytisknout do práce,ale já nemůžu každej den jít do práce, byli jsme domluvený na 2 pracovních dnech v týdnu, ne že tam budu chodit pořád,když ty dva dny už mám napracovaný,hlídání vybraný,¨tak už to dělám většinou z domova,protože už hlídání nemám, a to se babičky vždycky nějak domluví,když opravdu musím jít do kanceláře a zase pohlídaj,ale je to takový nefér, celý,ke všem…hlavně říkali dva dny a ne že budu dělat furt, když jsem si stěžovala,řekli mi,že mám bejt rychlejší, ještě mi chtěj přidat ty firmy, a já už fakt melu z posledního,vždyť já už si s těma svejma dětma ani nehraju,zkuste celou noc účtovat a pak fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
28.1.12 17:16

Ehm, asi nějak nechápu, proč tam teda zůstáváš, když Tě to ani nebaví, ani neživí… :nevim: To potřebuješ, aby Ti to někdo napsal na internetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
28.1.12 17:17

Nebo si chceš jen stěžovat? To bude asi účinnější u zaměstnavatele než tady.
(komu není rady…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.12 17:20

ne že by mě to nebavilo,já při rodičáku dělám celou tu dobu,ale měla jsem malou firmičku za 15 stovek,nic moc práce a šlo to,bylo to na přilepšení,když mi volali a nabídli tohle,byla jsem ráda,víte,jak málo je prací na zkrácenej úvazek,viděla jsem to jako příležitost,nějaký peníze,práce v oboru,možná práce po rodičáku,zpočátku jsem to brala tak,že si musím zvyknout,že se to poddá,ale teď nevím,nechci to vzdát,ale okolí,teda rodina,mě přesvědčuje,abych odešla,asi už všichni nemůžou:-) a já se jim nedivím,ale já už taky nemůžu víc pracovat po nocích:-) se šéfovou se nedá promluvit, si pořád říkám,jestli teda nemám pracovat ještě víc po nocích,ale jestli to vůbec dokážu do září vydržet,že bych měla práci po rodičáku,alespoň nějakou, nebo se na to fakt vykašlat a hledat jinde,ale práce,zvlášť u nás,na zkrácenej,nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.12 17:22

po pravdě se bojím co dál,pořád lepší debilní práce než žádná, hanba by mě fackovala,kdybych po rodičáku měla jít na pracák a prosit o podporu,A a na žádnou lepší práci¨jsem zatím nenarazila, a i ty peníze se nám samozřejmě hodí,prostě nevím,mám se dál ještě ničit,nebo fakt odejít a doufat,že do září něco najdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
28.1.12 17:25

Aha, neměla jsem z Tvého popisu pocit, že by Tě to bavilo. Popravdě nechápu, co řešíš. Zaměstnavatel na tohle nemá nárok, jestli nejsi svéprávná, nech se sebou orat, jestli jsi, něco s tím dělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.1.12 17:28
jana123456 píše:
ne že by mě to nebavilo,já při rodičáku dělám celou tu dobu,ale měla jsem malou firmičku za 15 stovek,nic moc práce a šlo to,bylo to na přilepšení,když mi volali a nabídli tohle,byla jsem ráda,víte,jak málo je prací na zkrácenej úvazek,viděla jsem to jako příležitost,nějaký peníze,práce v oboru,možná práce po rodičáku,zpočátku jsem to brala tak,že si musím zvyknout,že se to poddá,ale teď nevím,nechci to vzdát,ale okolí,teda rodina,mě přesvědčuje,abych odešla,asi už všichni nemůžou:-) a já se jim nedivím,ale já už taky nemůžu víc pracovat po nocích:-) se šéfovou se nedá promluvit, si pořád říkám,jestli teda nemám pracovat ještě víc po nocích,ale jestli to vůbec dokážu do září vydržet,že bych měla práci po rodičáku,alespoň nějakou, nebo se na to fakt vykašlat a hledat jinde,ale práce,zvlášť u nás,na zkrácenej,nejsou

Ty myslíš, že tě zaměstnají pak na plný úvazek? Dostaneš o pár peněz víc a o hromadu práce na víc. Já bych jim řekla pápá. Šidíš děti, manžela a sebe ničíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 17:29

Ahoj, tak mě toto jednání nepřijde normální. Já sice dělám účetní jenom v jedné firmě. A teď chodím do práce na 4 hodiny denně a dostávám 18 500,–- hrubého a to mi fakt vychází hodně vstříc. Je sice fakt, že jsme trochu větší firma o cca 55 zaměstnancích. Jsme tam 3. Když malý marodí, nebo ho prostě nemůžu dát do školky, nebo chci jen tak zůstat doma, tak není problém. Je pravda, že mám účetnictví zaměřený hlavně na kontrolu DPH, souhrnných hlašení, intrastat, statistiky apod.. Podle popisu mi přijde, že tě chtějí sedřít z kůže za co nejmíň peněz. Pokud Vás manžel uživí a není nutnost tam chodit, asi bych to za tuhle cenu nedělala. Dítě mám spokojený, manžela taky, odpoledne jsme více spolu. Jezdíme na výlety nebo chodíme na procházky krmit labutě a kačeny. A jsme všichni spokojený.

• Citovat
  • Upravit
6954
28.1.12 17:31

Já bych zůstala doma s dítětem. Ale to asi není to, co jsi chtěla slyšet. To bys přece dávno v té práci skončila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
28.1.12 17:35

Já hlavně nechápu, proč dělá o sobotách, když má nasmlouvané dva dny nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat