Paragraf a nemocenská, je proplacen i víkend?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.12 14:17

paragraf a nemocenská..je proplacen i víkend?

Předem se omlovám za anonym. Mám totiž trochu hloupý dotaz. Je při paragrafu vyplácen i víkend? A to na samé bych se chtěla zaptat u nemocenské/jestli je proplácen vikend i na NEMOCENSKÉ/. Nějak se v tom moc neorientuju,dlouho jsem nebyla na nemocenské a na paragrafu také ne :) A ted poslední a asi uplně hloupý dotaz: Je možno zkombinovat nemocenskou a paragraf? Není asi možné mít zároveň paragraf i nemocenskou,že? :roll: Díky za odpověd

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
myšanda26
27.1.12 14:38

Nejsem si jistá ale u OČR se platí i víkend hned od prvního dne a je to na 9 dní. Neschopenka se myslím 3 dny neproplácí pak už jo včetně víkendů. Ale krk bych za to nedala.

• Citovat
  • Upravit
101524
27.1.12 14:59

U paragrafu se platí kalendářní dny, tj. včetně víkendů a je to placené od prvního dne.
U nemocenské platí prvních 21 kalendářních dní zaměstnavatel, s tím, že on platí pouze za pracovní dny a první 3 dny placené nejsou vůbec. Od 22 dne to platí ČSSZ a ti už platí za kalendářní dny, tj. včetně víkendů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
27.1.12 15:24

No, ošetřovačka už je na hraně, zkusila bych tam zavolat, jestli to tam zaměstnavatel včas poslal a zda jim k tomu něco nechybí.
A počítá se to z hrubé mzdy, nikoliv z čisté a není to 60% ale spíš 54%, u vyšších platů ještě méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.12 15:45

díky moc :hug: ted už mám skoro jasno. A zároven paragraf a nemocenská asi nelze,že? ptá se laik, tak se omlouvám :oops: A když bych jela s dítětem na vyšetření,i na to si lze vzít jednodenní paragraf?

• Citovat
  • Upravit
101524
28.1.12 10:57

Ne, dohromady to nejde, je to placené obojí ze stejných peněz. A pokud jedeš s dítětem na vyšetření, tak si nemusíš brát paragraf, to je zaměstnavatel povinen tě uvolnit z práce a ještě ti to zaplatit. Tedy nezbytně nutnou dobu, takže může požadovat aby ses pak vrátila do práce. Nebo lze i ten paragraf, tam ho pak musí ten doktor kam jedete vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 11:06

Ze stejných peněz? to přecene není placeno ze stejných peněz.. Přece nemocenská je placena nejdříve zamestnavatelem a paragraf NEPLATÍ zaměstnavatel. Je to tak? Ted jsem zmatená uplně,protože jsem měla za to,že paragraf platí stát… Prosím,napište mi. To by mě brzy zaměstnavatel asi vyhodil,kdyby mi měl platit ještě i za paragraf… :(

• Citovat
  • Upravit
101524
28.1.12 11:12

No, já to myslela spíš tak, že nemocenskou od 22 dne platí taky stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 12:51

díky moc za vysvětlení, holky, jste moc hodné :hug: jen mi ještě není jasná věc kolem zkombinování paragrafu a nemocenské v prvních 21 dnech.. přemýšlím,kdo by mi to mohl spolehlivě vysvětlit :think:

• Citovat
  • Upravit
101524
28.1.12 17:23

Prostě to nejde, buď si nemocná a léčíš sebe a pak těžko můžeš ošetřovat dítě a opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
28.1.12 17:30

Můžu se vtírnout s dotazem? Zajímalo by mě, zda je tu někdo, komu přišla nemocenská za listopad a plátcem OSSZ Praha východ? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
101524
28.1.12 17:34

Aktuálně nejsem na nemocenské, ale pod Prahu - východ spadáme a nikdy s ní nebyl problém. A za listopad bys to už 100% měla mít, to vypadá na nějaký konkrétní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ANDÝSEKK
19.2.12 16:19

OČR

Nevíte někdo,jestli se dá OČR ukončit ke dni neděle,nebo jen pátek a pondělí??

• Citovat
  • Upravit
101524
19.2.12 17:19

Tak teoreticky by to jít mělo, jsou lidi co pracují na směny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
16.5.12 22:06

Poradíte mi prosím někdo, jestli se dá paragraf přerušit?
Konkrétně se mi jedná o to, že pracuji pravidelně 2 dny v týdnu- zítra si paragraf vyzvednu, ale v pondělí bych do práce potřebovala jít-nemám za sebe náhradu a pro prcka na ten jeden den hlídání není problém a pak bych dál v tom paragrafu pokračovala.
Díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat