Často brečím a nevím, co s tím

7.9.22 16:34

Často brečím a nevím, co s tím

Ahoj,
napřed jenom řeknu, že nejsem těhotná ani nemám děti. A vlastně nevím, jestli je dobrý nápad psát sem, ale podobnou diskuzi jsem tu již viděla. Často brečím, opravdu částo a nevím, co s tím. Mám to tak celý život (je mi přes 20). Brečím, když se s někým hádám (hlavně, když toho člověka mám ráda, nebo k němu mám bližší vztah). Často ale brečím, i když řeším nějaký problém. Někdy mám opravdu velkou odvahu, vůbec mi nevadí řešit reklamace, apod. Ale mám problém s tím, když hádka přijde z ničeho nic, nebo když ten druhý dá jasně najevo, že takhle teda ne. Hádky nevyvolávám, ale někdy se do nich prostě dostanu. Taky hodně brečím, když mě někdo kritizuje, to se pak chovám jak hysterka, což mě pak ale zpětné šíleně mrzí a furt se omlouvám a mám výčitky. Není to tak, že bych brečela v práci, ale spíš se mi to děje s lidmi, které znám, nebo s přítelem (s tím nejčastěji). Mám strach, že ho to přestane bavit, že mu dojde trpělivost. Nevíte, co s tím? Má to tak někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9179
7.9.22 16:46
@Anonymni4444 píše:
Ahoj,
napřed jenom řeknu, že nejsem těhotná ani nemám děti. A vlastně nevím, jestli je dobrý nápad psát sem, ale podobnou diskuzi jsem tu již viděla. Často brečím, opravdu částo a nevím, co s tím. Mám to tak celý život (je mi přes 20). Brečím, když se s někým hádám (hlavně, když toho člověka mám ráda, nebo k němu mám bližší vztah). Často ale brečím, i když řeším nějaký problém. Někdy mám opravdu velkou odvahu, vůbec mi nevadí řešit reklamace, apod. Ale mám problém s tím, když hádka přijde z ničeho nic, nebo když ten druhý dá jasně najevo, že takhle teda ne. Hádky nevyvolávám, ale někdy se do nich prostě dostanu. Taky hodně brečím, když mě někdo kritizuje, to se pak chovám jak hysterka, což mě pak ale zpětné šíleně mrzí a furt se omlouvám a mám výčitky. Není to tak, že bych brečela v práci, ale spíš se mi to děje s lidmi, které znám, nebo s přítelem (s tím nejčastěji). Mám strach, že ho to přestane bavit, že mu dojde trpělivost. Nevíte, co s tím? Má to tak někdo?

Ahoj, v něčem to mám podobné, taky často brečím, ale hlavně u filmů, které nedopadnou dobře, prostě jinými slovy většinou nebrečím jen u komedií. Vím, že se na nic jiného nemůžu dívat, protože se pak úplně dávím v slzách, i když se snažím si říkat, že to byl jen film, že se nikomu nic nestalo atd… V hádkách taky pláču (i když je taky nevyvolávám), když mě někdo kritizuje, tak se někdy ještě ovládnu a brečím až pak někde zalezlá, ale někdy taky dostanu hysterický záchvat. Taky pláču kvůli zvířatům a to i když třeba omylem zašlápnu třeba mravence a vidím ho pak, jak někde leží, tak se mi derou slzy do očí. Nebo úplný extrém, brečela jsem několikrát v zimě zimou, venku, když byly mrazy (ne moc poslední zimy, ale dřív) a to jsem byla oblečená dost, jen prostě mráz byl už hluboký, že mě to rozbrečelo… Taky nevím, co s tím, ale tak jen podpora, že v tom nejsi sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 17:09

Holky, ale slzy nejsou žádná slabost, je to přirozené vyjádření emocí. Naopak si myslím, že lidé, kterým neukápne ani slza mají velký problém. Žádný chlap vás jen kvůli slzám nenechá. Ba naopak, je to důvod, aby vás pohladil.

• Citovat
  • Upravit
53518
7.9.22 17:28

Do jisté míry je normální brečet u věcí, které jsou dojemné nebo smutné. Ale měla by sis začít víc věřit. Brečet při hádce většinou moc nepomůže. Stůj si za svými názory. Obhaj si je. Pak ti nebude líto, že někdo má názor opačný. Prostě si to jen vyříkáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
7.9.22 17:29

Já to měla kolem 20 taky, částečně to bylo i antikoncepci, ale celkově to bylo nízkým sebevědomím, nejistotou v životě, ale tak za 5-7 let jsem z toho „vyrostla“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
7.9.22 17:39
@Prostě Vodnář píše:
Holky, ale slzy nejsou žádná slabost, je to přirozené vyjádření emocí. Naopak si myslím, že lidé, kterým neukápne ani slza mají velký problém. Žádný chlap vás jen kvůli slzám nenechá. Ba naopak, je to důvod, aby vás pohladil.

Jo, ale všeho taky moc škodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
7.9.22 17:43

Mně se to zhoršuje cyklicky, hormony apod., jsou dny, kdy mne rozbrečí i pěkný song v autorádiu, který se mne emočně dotkne.. (což velmi pobavuje mé pubošky, které to sledují a smějí se mi :lol: ) o mrtvých zvířátkách a smutných filmech nemluvě..
z kina běžně odcházím v slzách a děsím se rozsvícení :lol: (nejhorší bylo Psí poslání, to jsem řvala asi 8× během filmu a občas asi i trochu nahlas :lol: )
ze zážitkového muzea/expozice K. Kryla jsem odcházela v takovém pohnutí a slzách, že jsem nemohla ani pozdravit…

někdo to prostě tak má, je to reakce na emoční pohnutí, ve tvém případě i na stres, taky se mi často zalévají oči, hledala jsem rady odborníků, částečně pomůže okamžitě přerušit ten emoční vliv (např. přeladit rádio, přepnout film)
což ovšem s hádkou/kritikou v dialogu udělat jen tak snadno nejde…
nauč se s tím pracovat, vytvoř si představu nějakého pěkného klidného veselého místa (může to být i velmi silná milá a spíše veselá vzpomínka), které ti vykouzlí úsměv na tváři a měj ji v hlavě připravenou pro okamžité použití pro případ, že se ti nevhodně pohrnou slzy do očí.. trochu to pomáhá ;)

Příspěvek upraven 07.09.22 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.9.22 17:43
@Prostě Vodnář píše:

Tak každý nechce mít doma plačku a fňuknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 18:07

Ani jedno nejsou. A mít doma drsňačku, co všechno snese, to také není žádná výhra.

@terien píše:
Tak každý nechce mít doma plačku a fňuknu
  • Citovat
  • Upravit
34473
7.9.22 20:50
@Prostě Vodnář píše:
Ani jedno nejsou. A mít doma drsňačku, co všechno snese, to také není žádná výhra.

Stačí si najít normální ženu, pak nemusíš každý den utirat slzičky a utěšovat. I takové jsou, představ si to, není jen plačka nebo drsňačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 21:30

A co si mám pod slovním spojením „normální ženu“ představit? Já jen, aby to člověku zbytečně nekomplikovalo život.

@terien píše:
Stačí si najít normální ženu, pak nemusíš každý den utirat slzičky a utěšovat. I takové jsou, představ si to, není jen plačka nebo drsňačka.
  • Citovat
  • Upravit
34473
7.9.22 21:39
@Prostě Vodnář píše:
A co si mám pod slovním spojením „normální ženu“ představit? Já jen, aby to člověku zbytečně nekomplikovalo život.

Svatá prostoto :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 21:55

… tak to už dávno neplatí. Lidé si rádi věci komplikují a jednoduchým řešením se brání.

@terien píše:
Svatá prostoto :roll:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová