Často nespokojené dítě

Anonymní
8.10.23 18:36

Často nespokojené dítě

Jak zvládáte věčně nespokojené děti? Jak se zvládáte hodit do klidu, když vidíte věčně otrávený obličej?
U syna existují jen 2 nastavení. Buď je nekutečně pozitivní, šťastný, spokojený, všemu se směje, vše je zábave a legrace. Nebo je naprosto nespokojený až depresivní. Vše je špatně, všichni jsou proti němu. To je o dost častější.
Dneska vymyslel, že si zítra pozve kamaráda. Bohužel už máme něco na odpoledne vymyšlené a já nesouhlasím, aby tu byli dva desetiletí kluci sami. Dala jsem návrh, že to půjde ve středu. To už je ale špatně, protože s tím takto nepočítal, takto to nevymyslel. Teď tu dupe kolem, funí, rozčiluje se, mlátí dveřmi.
Ještě čekám jednu scénu, že došly rohlíky. Měli jsme návštěvu. Takže zítra ke sváče mu budu dávat chleba. To bude též špatně.
Takto bych mohla pokračovat do nekonečna.
Má sporty, kroužky, ale každý týden se dohadujeme, že tam nechce chodit, protože trenér je proti němu, kluci jsou proti němu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
8.10.23 18:39

Asi nedává autority, chlapec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 18:41
@Atisia píše:
Asi nedává autority, chlapec.

Podle čeho usuzuješ?

• Citovat
  • Upravit
23966
8.10.23 18:45

Takže když není po jeho je zle? To jste do teď jeli dle něho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.10.23 18:47

Problém s dospělými, nikdo ho nechápe, dělat to nebude, nechce poslouchat… nebaví ho kroužky. Nejspíš po něm trenér něco chce a on odmítá poslouchat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.10.23 18:49

A měl to tak vždycky? Není to už puberta?

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
8.10.23 18:57

Need be m se, že je naštvaný, když má helikoptérovou matku. Ty kroužky si vybral sám, nebo jsi mu řekla, že musí na něco chodit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 18:59
@Atisia píše:
Problém s dospělými, nikdo ho nechápe, dělat to nebude, nechce poslouchat… nebaví ho kroužky. Nejspíš po něm trenér něco chce a on odmítá poslouchat :nevim:

On má problém i s dětmi.
Celkem poslouchá. Ale prostě je hodně nespokojený.
Někdy stačí i to, že prší/neprší. Meloun je málo sladký. Pokape si triko…

@Eva2610 píše:
A měl to tak vždycky? Není to už puberta?

Toto je celoživotní.

@Netopirek píše:
Takže když není po jeho je zle? To jste do teď jeli dle něho?

Nikdy jsme nejeli podle něj.
Zle je vždy, když se jeho představa rozchází s realitou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 19:05
@Pitaya1 píše:
Need be m se, že je naštvaný, když má helikoptérovou matku. Ty kroužky si vybral sám, nebo jsi mu řekla, že musí na něco chodit?

Děkuji za rychlou analýzu. Jsi skvělá, že tak rychle poznáš, jaká jsem.
Nejde jen o kroužky. ;)
PS: Kroužky si vybral sám.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
8.10.23 19:07
@Anonymní píše:
Děkuji za rychlou analýzu. Jsi skvělá, že tak rychle poznáš, jaká jsem.
Nejde jen o kroužky. ;)
PS: Kroužky si vybral sám.

Tak pokud by me mama nenechala v 10 letech bez dozoru s kamarádkou, tak bych byla naštvaná stejně jako tvůj syn. Chudák dítě, co musí mít v tomhle věku stále rodiče za zadkem :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 19:16
@Pitaya1 píše:
Tak pokud by me mama nenechala v 10 letech bez dozoru s kamarádkou, tak bych byla naštvaná stejně jako tvůj syn. Chudák dítě, co musí mít v tomhle věku stále rodiče za zadkem :roll:

Může být sám s kamarádem venku, ale ne doma. Už jednou udělali malér.
Pokud chtějí být doma, tak tu musím být já nebo manžel.
Nestojím jim za zadkem. Dělají si, co chtějí.

Syn bývá běžně sám doma. To se mu taky nelíbí. Teď se hádal, že tu zase zítra nechce být sám. Když jsem mu řekla, že může jet s námi, tak taky špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 19:25

@Pitaya1 ne, opravdu to není o tom, jestli mu stojím/nestojím za zadkem. Je to o jeho nastavení už od útlého dětství.
Teď si polil triko a zase dělá ježka (dupe a funí).
Ráno jsme se bavili o tom, že převleknu povlečení. Vybral si, převlékla jsem a kolem páté zase ježek, že chtěl jiné, že si to rozmyslel. Řekla jsem mu, že si to může sám převléct, takže řev, že to neumí…

• Citovat
  • Upravit
7221
8.10.23 19:28
@Anonymní píše:
@Pitaya1 ne, opravdu to není o tom, jestli mu stojím/nestojím za zadkem. Je to o jeho nastavení už od útlého dětství.
Teď si polil triko a zase dělá ježka (dupe a funí).
Ráno jsme se bavili o tom, že převleknu povlečení. Vybral si, převlékla jsem a kolem páté zase ježek, že chtěl jiné, že si to rozmyslel. Řekla jsem mu, že si to může sám převléct, takže řev, že to neumí…

Nemá ruce nebo co? Jestli se mu to nelíbí dostal by prostor ukázat mi jak se to dělá. No a každá zničena věc jeho rukou… 10 korun z kasičky. Nechceš, nemáš. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15263
8.10.23 19:32

Blba povaha, tak mu to oplat, až se ti nebude něco líbit, chovej se jako on. Třeba mu dojde jak hloupě to vypada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.10.23 19:39
@Alušáček píše:
Blba povaha, tak mu to oplat, až se ti nebude něco líbit, chovej se jako on. Třeba mu dojde jak hloupě to vypada.

Nebo natočit. Vidíš jak se chováš? Jestli chceš tak to můžu poslat kámošum. Určitě se jim bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí