Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dost o tom pochybuji o tom oddaleni MS, tyhle leky se ani trosku neblizi hormonum.
Ohledne skodlivosti - u betasercu nejsou data u lidi, zviratum neskodi, cavinton je u nas veden jako kontraindikovany, jako ostatne vetsina leku, ale nenasla jsem zadne zminky jestli to neco dela.
Zkus napsat kouckemu do poradny, jestli nema jeste lepsi zdroje informaci.
hele a to ses ty s tim menierem, co tu psala nedavno? nemas to uz nejak dlouho?
ahoj jo jo jsem to ja dekuji za odpoved nejak se mi to dost rozjelo tak jsem byla na kapackach a po deseti dnech me pustili domu ale pridali mi jeste ten cavinton ktery mi davali pred tim v tech kapackach mela jsem to denne ty zachvaty bylo to hrozny ted se to nejak ustalilo ale trvalo to teda dost dlouho nejak se toho nemuzu zbavit nechapu to ja se zeptam dekuji moc myslela jsem ze to nevyjde tak jsem to nejak neresila ale ted ms nejak neprisla a ja mam strach abych neco nezanedbala kdyby nahodou
Tak prinejmensim do 17 dne po oplozeni muzes cokoliv (vse nebo nic), takze opakuj test a po // prestan alespon s tim cavintonem. Tyhle vasodilatancia stejne moc velkej efekt nemaji. Rvala bych do sebe ten Torecan. Ses teda chudak. Co ti delali vsechno za vysetreni?
no prave ze nic moc BERU a AUDIO a cpali do me ty infuze ale az 7 zabrala pak me pustili domu primar rekl ze je to jasny pripad meniera a tim to haslo budu chodit na kontroly ptala jsem se jestli to nekdy odezni rekl ze to rict nemuze ze se to muze opakovat tak vubec nevim ale citim se obcas takova slaba a trochu se zatocim ale to je zatim vsechno pry se to jednou zacas zas objevi a to se chodi zas na ty infuze v zivote by me nenapadlo ze me neco takoveho potka sice uz mi v uchu tolik nehuci a nepiska ale obcas zalehne a porad na nej spatne slysim ale to uz delsi dobu cca rok ale to jsem jeste nevedela ze to nejhorsi me teprve ceka ja zatim mam test negativni ale teplota sla nahoru tak se bojim abych plod nejak lekama neposkodila a dekuji za odkaz hned jsem tam napsala jeste pockam co bude kdyz budu tehu vy:,–(im cavinton a pobezim asi na gyndu a pak na usni
On to asi bude menier, priznaky jsou skoro ucebnicove. Kdybys ale pozorovala na sobe neco dalsiho (boleti hlavy, teplotu, jakoukoliv poruchu smyslů (krome sluchu), hybnosti nebo citlivosti, tak se tam hned nacpi akutne na kontrolu.
docela me desis co by to mohlo jeste byt??primar rekl ze na kontrolu mam prijit tak za 3tydny a kdyby se mi mezi tim udelalo zle mam okamzite prijit to se ani neobjednavam jdu tam a hned me vezmou to jen tak nenecham preci jenom mam o sebe strach delal mi ruzna vysetreni ale jen takova normalni koukat na prst pres nejake dioptricke bryle se svetylkem ze jsem slapala na slepo atd a rekl ze to je ono je mozne ze by to mohly byt priznaky jeste neceho horsiho?myslim ze my meli udelat jeste jina vysetreni treba hlavy patere nebo se mylim?
Priznaky mas uplne typicne na Meniera, akorat v neurologii (ono teda v medicine obecne) cokoliv muze napodobovat cokoliv, takze hlavne kdyby se ti objevilo k tomu jeste neco noveho, co jsi doposavad nemela, tak by se to melo dovysetrit. V tuto chvili to potreba neni.
Delat jen tak vsechna existujici vysetreni by jiste kazdeho pacienta uklidnilo, sama to ted v tehotenstvi chapu vic nez predtim, ale racionalni to neni a hlavne k tomu sveho dr. nijak nedonutis, takze se jen pozoruj.
Myslim, ze to bude dobre.
Pokud bys chtela docilit nejakeho vysetreni hlavy, tak muzes na pristi kontrole rikat, ze te hodne boli … ale jine priznaky radeji nepredvadej, jinak by te mohli zaradit a lecit jako uplne jinou diagnozu, coz by ti nemuselo prospet (v neurologii spoustu veci nemuzeme objektivne vysetrit, musime pacientum proste verit, tak co nahlasis, uz se s tebou navzdy poveze)
dekuji moc uklidnila jsi me jsi dobra dusicka
ne ne nic jineho hlasit nebudu pokud mi opravdu neco nebude ale zatim mi je lepe tak to necham tak jak to je cavinton sem vy:,–(ila a cekam jestli ms dorazi test negativni ale teplota porad nahore tak uvidim co dal pokud ms dorazi tak ho doberu jinak pobezim hned na orl a na gynekologii jeste jednou moooooc dekuji
krasne odpoledne chtela bych se vas zeptat na radu beru cavinton a betaserc cyklus mam 28 az 32 dnu nejozdeji do tech 32dnů to vzdy dostanu ale ted jeste ne jsem 32dc teplota sla nahoru mam 37.2 nemate nekdo prosim zkusenost jestli tyto leky nemohou ovlivnit oddaleni ms?test negativni dnes a jaky by to melo dopad kdybych tehotna byla kdyz uzivam tyto leky?poradite co mam delat?dekuji moc