Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na tohle jsem se zrovna ptala jedné dr. na gyndě v práci. Osm dnů po oplodnění je to v krvi ![]()
V krvi to být muže, ale laboratoře mají do určité hodnoty hcg výsedek prostě negativní. není to tak, že když máš třeba(dávám příklad) hcg 65 jsi jasně těhotná. A výsledek 0 být nemuže, v těle nějaká hodnota hcg je vždycky.
Prukazná hodnota hcg pro potvrení těhotenství je až někde výš
Osm dní po oplodnění v krvi ještě nic není,když byla kamarádka těhotná tak se jí zvedlo hcg na 65, až týden po očekávané menstruaci,v práci máme možnost se odebírat každý den a do té doby tam nic neměla.Mně se zas nedávno stalo, že jsem měla hcg asi 15 a těhotná jsem nebyla, takže si myslím, že to nejde zjistit, až zas tak rychle.
Tak asi paní dr. vyřídím, že tomu teda nerozumí
![]()
Co mi řekla, dávám dál …
Taky mám možnost v práci si nechat odebírat krev …
HCG
Referenční rozmezí
1. týden gravidity 10 - 30
2. týden gravidity do 100
3. týden gravidity do 1000
4. týden gravidity do 10000
5. - 12. týden gravidity do 290000
12. - 16. týden gravidity do 53000
29. - 41. týden gravidity do 60000
Nechávala jsem si 14 dní zpět odebírat na HCG a měla jsem, 0,01 …
Já tak normálně mívám v krvi 0,50 a to samozřejmě nic neznamená a taky asi opravdu záleží na laborce a já nevím na čem všem ještě,vaše dr tomu určitě věří, že to tak je, protože i můj dr a to je teda internista to tvrdí, jenže v praxi je to asi fakt jinak
![]()
Ahoj holky, minulou stredu mi brali krev a namerili hodnotu hcg 20 mlU/ml. Kdyz jsem volala sestre na vysledky, rekla mi, ze je to „lehce pozitivni“. Dnes je pondeli, ale v moci mi testy nic nenamerily. Delali mi i vnitrni ultrazvuk, zadnou cystu neobjevili, nalez v poradku. Pokud jsem tehotna, je mi jasne, ze neni nic videt. Podle ms se nemuzu orientovat, mela jsem ji nepravidelnou, naposledy 1 den 7.3. Vite nekdo vic, prosim?
Ahoj holky, jsem tu zcela poprvé…
dnes mi přišly výsledky z krve a HCG je 5…no chvilku jsem se radovala, ale nějak se bojím..jeden potrat už jsem prodělala. ovulce podle mého proběhla 2.4. včera jsem měla dostat menstruaci a nikde. Doktor (je můj známej) mi řekl že je povrčivej a nechce se k tomu vyjadřovat. předepsal mi Utrogestan…myslíte že je to nadějné?..ještě jednu otázku mohu dostat menstruaci i přes ten Ustrogestan?..
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli hladina hcg 1100 je v normě 35 dni od poslední menstruace.moc dekuji za vaše odpovědi, protože mne to přijde nízké a jsem z toho nervózní.
Ahojky, kde si lze všude nechat nabrat Hcg? Vyšly mi 3 pozitivní tehotenske testy, k lékaři jdu až konec měsíce a pracuji v nemocnici na rizikovem pracovisti. V práci to ještě říkat nechci, abych „neplasila“ zároveň mám strach, abych si z práce něco neodnesla…Díky
Tak jestli pracuješ v nemocnici, tak v jakékoliv laborce, respektive odberove mistnosti, kde si to zaplatíš jako samoplatce. Samozřejmě tam musíš jít alespoň 2× abys viděla jak hcg roste. Nic víc dělat nemůžeš.
Na jakém pracovišti pracuješ že se bojíš?
Asi se blbě zeptám, ale co si tím pomůžes? Máš pozitivní testy, tak si těhotná.
Ahoj maminy, od kdy je prosim prokazatelne HCG v krvi dle testu? Mela jsem 17:5: tuleni a 25 mi brali krev a byla nula, ale MS uz dva dny neprichazi
, jinak me boli fest bricho, kvuli tomu jsem vyhledala gyndare, ale prsa ne a vubec se nenalejvaj. Z moce je dnes take test NGT
dekuju