Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, doporučuji nepodepisovat splátkový kalendař, pokud chcete podávat trestní oznámení. Zároven s trestním oznámením je možné podat návrh na soud na zrušení platnosti respektýve na potvrzení neplatnosti smlouvy protože všichni sme odeslali návrh smlouvy námi podepsaný a oni nám spátky neposlali samozrejme doporučene s dodejkou jimi a námi podepsaný originál který platí vo chvílí až když si ho prevezmete na pošte. Když to shrnu smlouvy uzavírané poštou teda na dálku platí pokud jedna strana dvě kopije smlouvy doporučene odešle a druhá strana jednu ze smluv podepsanou oběma pošle doporučene spátky. Pozor smlouva platí až po převzetí ne dnem napsaným na slouvě. A ješte jedna věc pokud jsem spravne pochopil trestní zákon trestní čín podvodu formou pokusu nebo jeho priprava je prestna pokud by možná škoda přesáhla 500 000,– ale je tu tzv. súběh trestní činosti to znamená že pokud v určitom čase stejným spůsobem chcete podvést víc lidí napr. 100 lidí po 5000,– bere se to stejne jako
1×500 000,– takže lidičky sebrat odvahu a jít na policii protože čím víc tím líp. Toto je jediné co jim může zlomit vaz. A taky není štatné je trošíčku povláčit po medijich platí staraá věc o čem se mluví to se řeší (hlavně to řeší policie a pod.)
Dobrý večer všem ![]()
dostala jsem od jednoho z nás kontaktní adresu přímo na Krajské ředitelství policie Jičín, por. Mgr Dušan Vrabec se údajně tímto případem zabývá, tak proč nezkusit napsat, já to dnes udělala-čím víc nás bude, tím lépe!
Krajské ředitelství policie
Královehradecký kraj
por. Mgr Dušan Vrabec
Balbínova 24
506 01 JIČÍN
Ještě dodatek k adrese: Územní odbor-oddělení hospodářské kriminality
Tak nám dneska přišlo usnesení, že stáhli na dceru žalobu pro 8000kč přece je někde spravedlnost..asi ta reportáž k něčemu byla…tímto vám všem chci říct nedejte se!!!Nic jim neplaťte a hlavně odepisujte na jejich dopisy stojí to zato všude pište, že nic platit nebudete, nic jim nedlužíte…všem přeji taky takový konec…
![]()
Tak to mate teda stesti, me po roce bez upozorneni dali exekuci na ucet i na plat, takze jsem zahrabana
ale preji vam to ze jste nad nimy vyhrali ![]()
Pro všechny:přečtěte si pozorně smlouvu CCS Finance a zejména body 1.1 a 3.3. Jestli jste si to podrobně všichni přečetli, tak je ta smlouva tak dobře napsaná, že nemáte šanci a budete muset poplatek uhradit. Nejedná se o žádný podvod, ale o lidskou nepozornost a nerozum. Ve smlouvě v bodu 1.1 máte uvedeno, že společnost CCS Finance bude vykonávat činnost, aby klient měl příležitost uzavřít půjčku - nikde ve smlouvě není uvedeno, že vám půjčují peníze. Dle bodu 3.3 jim potom náleží odměna ve výši xy(dle vaší žádosti o půjčku) A toto jste podepsali. Trestní oznámení nemá smysl podávat, protože se nejedná o žádný trestný čin!!! Vy jim vyplníte žádost na webu, jim to příjde, pošlou vám dokumenty k podpisu + co ještě po vás chtějí. Smlouvu si podrobně nepřečtete nebo jí nerozumíte, podepíšete a odešlete
. Oni potom udělají to, že za vás vyplní online formulář, třeba u Smart Capital a odešlou. Toto si můžete klidně vyplnit sami. No a za vyplnění formuláře (cca 30 sekund) si řeknou o krásnou sumičku, třeba 3.000,– (viz bod 3.3). Krásnej vejvar
. Když nezaplatíte, tak máte smolíka ![]()
Lidi, nic jim neplate!!!jsou to podvodnici, hlavně ten Vlastimil Teichman, co vím, tak bydlí v Upici a co vím, užíval neoprávněný titul!! ing. Žádný ing není, za to by měl jít normálně sedět, to je trestný čin.
Nebojte se jich, nic neplate a jdete na polici.
Tak u nás byla opět televize černé ovce a natočili reportáž o stažení žaloby na dceru…opravdu se nedejte a nic jim neplatte bude to v televizi…
jenom vydělávají na strachu lidí..platíte za to, že nic neděláte…
No, já jsem vyjádření od p. Teichmana o stažení žaloby dostala taky už v lednu, nicméně včera mi opět přišel dopis od Mitroviče, že mám zaplatit…tak já nevím…přitom jsm jim před rokem ty 3000,co chtěli, poslala..
Tak na to jsem zvědavá jestli to taky pošlou za půl roku…my máme právníka, který půjde v případě k soudu..všechny papíry tedy schovám a budeme čekat…dcera totiž žádnou smlouvu nepodepsala takže nemáme strach a půjdem do toho
![]()
Dobrý den zháním informace o firmě CCS, vyplnila jsem jen jeden formulář a nikdy jsem jim nic nepodepsala a ani peníze nevyděla! a tet mě kontaktovali vymahači a chcou 18000,– a vyhrožujou exekucí! Poprosila jsem je, aby mi poslali veškerou dokomentaci abych věděla za co mám platit! je to z roku 2011! Bylo mi odepsáno že mi vše pošlou přílohou ale nic se neděje. Tak jsem jim odepsala že, ajdu za právníkem a podám trestní oznámení!! Já jim nebude za nic platit.
Takže pokud jsou mezi vámi ještě lidé kteří mají podobnou zkušenost, tak mi napište, nebo třeba aspoň sms. *********
Nic jim nedávejte, kontaktujte policii, a podejte tr. oznámení. ten jejich vymahač není soudní exekutor - jen se snaží zastrašit. několikrát na ty podvodníky upozornili v televizi…nedejte se okrást a brante se
Dobrý den, prosím poradíte někdo co a jak mám udělat aby mi dali tito podvodníci pokoj? Téměř před dvěmi lety jsem v těžké situaci podepsal papír co mi poslali, ale nikdo mě ohledně půjčky dodnes nekontaktoval, ale oni mi vyhrožují exekucí a žemě prý navštíví doma i v zaměstnání… co mám dělat?
@bartoloměj Praha píše:
Dobrý den, prosím poradíte někdo co a jak mám udělat aby mi dali tito podvodníci pokoj? Téměř před dvěmi lety jsem v těžké situaci podepsal papír co mi poslali, ale nikdo mě ohledně půjčky dodnes nekontaktoval, ale oni mi vyhrožují exekucí a žemě prý navštíví doma i v zaměstnání… co mám dělat?
Přečtěte se repliku o jedno výš.
Logicky: Exekuci by musel předcházet exekuční titul, tj. v tomto případě pravomocný platební rozkaz nebo rozsudek od soudu.
Takže: Pokud dostanete písemnou výzvu k zaplacení (třeba předžalobní), napište odesilateli odmítací dopis s tím, že pohledávka neexistuje (žádné peníze jste neobdržel). Toť vše, na další vymáhání nereagujte.
Pokud by metody vymáhání překročily únosnou míru (vyhrožovali násilím nebo jinou těžkou újmou), obraťte se na policii nebo státní zastupitelství s trestním oznámením na vydírání či útisk: http://pravniradce.ihned.cz/…avnen-hrozit
Pokud nemají v ruce exekuční titul, tak nesmějí hrozit exekucí, jde zřejmě o podvodníky a vyděrače. Nikoho nepouštějte do bytu, v případě, že by se tam chtěl narvat bez vašeho souhlasu, volejte policii - 158.
A hlídejte si doručenou poštu na adrese svého trvalého pobytu, zejména oznámení o uložení zásilky a dopisy v obálkách se zeleným pruhem. Odmítat převzetí či nevyzvedávat poštu nemá smysl.
Na platební rozkaz od soudu reagujte odporem (dvojmo), na předvolání k soudu se dostavte, obojí asi nejlépe po konzultaci s advokátem. V případě vyhraného sporu žádejte úhradu vašich nákladů (advokát, cesta k soudu a od soudu,…).
všiměte si,jak dopis od Mitroviče vypadá…žádné datum,náležitosti,razítko jak z dětské tiskárničky…a někdo se chytí a nechá se zastrašit - a ten hajzlpapír,na kterým to je natištěné,ne napsané… úroven to nemá