Čeká mě 1. screening

104
7.12.18 10:29

Ahoj, a proč jsi nebyla znovu na UTZ, zda sse rdíčko objevilo? To mi přijde divné … 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37145
7.12.18 10:32

Si byla jenom jednou na utz? Mě si doktorka zve nejdyl po měsíci, zvlášť když ze začátku bylo něco špatně vidět tak mě pozvala hned za týden max 14 dní :nevim: kolikátý jsi týden? Ten screening je prostě jako větší ultrazvuk, toho se neboj a uvidíš co tam bude no, držím pěsti :) jinak bříško mít nemusíš, já jsem 16tt jsem hodně vyhubla, nahmatam si bouli kde je miminko ale bříško nemám žádný, pokud si silnější bude to vidět až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.12.18 10:38

No on si mě pozval strašně brzo. Já jsem volala na gyndu po tom co mi vyšel pozitivní test a chtěla se objednat až za 3 týdny a on že mám přijít hned ten týden a to jsem byla týden po vynechání ms. Moc jsem to nechápala ale tak jsem šla. Logicky tam nic neviděl ale mě to stejně vyděsilo protože jsem v tý době měla relativně bolesti v podbříšku a tak jsem jela večer na pohotovost a tam viděli tu rádoby bublinku nebo jak to nazvat. No a o týden později už tam bylo vidět viz foto. A na to mi řekl že jsem v 5tt že bych měla být teoreticky v 7tt ale tak že se uvidí. No a pak si mě pozval až na 12.12. A před tím jdu na ten screening. Sama jsem z toho vyvalená ale co jsem četla na jiných diskuzích tak se to ted prej dost často takto dělá. A jinak ted podle Ms jsem 12+1 a podle teda toho zpožděnýho coz mi upřímně vychází na ovulaci jsem 10+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.12.18 10:49

@Klara133 mel si te jeste pozvat na potvrzeni srdicka :think: zajimavy postup…jinak screening je vetsi utz, vetsinou s odberem krve. Meli by vyloucit pripadne vady, navic u tebe teda potvrdit srdicko. Nervni jsem byla taky, prvni tehotenstvi jsem mela ZT v 17tt, takze ted jsem byla na prasky…ale mam doma zdravou holcicku :srdce: drzim palce, at je vse v poradku :kytka:

Jinak ja bych asi popremyslela o zmene gynekologa, nemela bych na tohle nervy cely tehotenstvi :nevim: ale to musis zvazit ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.12.18 10:52

Když on jinak funguje uplně v pohodě všechno dělal pečlivě i u sestry. Jen sestra tam byla později na tomu ultrazvuku tím pádem to pak bylo blíž u sebe. Uvidim pokud vše bude ok jak se bude chovat dál. Já mám prostě strach že tam to srdíčko není. Tento víkend pro mě bude asi hodně dlouhý :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
7.12.18 10:53

@Klara133 Bolesti jsem v druhém měsíci měla taky, bylo to jak kdybych to měla dostat takže jsem taky byla vyplašená. Nevolnosti a všechny tydle potíže z prvního trimestru mi skončili někdy v druhé půlce třetího měsíce. A taky jsem z toho byla vyplašená, že to najednou přešlo a já vlastně neměla žádný podnět myslet si ze jsem těhotná, navíc jsem v prvním trimestru jedno nebo dvě kila zhubla takže bříško taky nebylo žádné vidět… neboj se, v pondělí Ti řeknou termín porodu, zjistíš jestli je miminko zdravé a určitě se bude mit čile k světu. Já tam uronila i nějakou tu slzu, když jsem viděla toho prcka tam.
Držím palce ať je vše v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
7.12.18 10:53

@Klara133

Ahoj,

já jsem tedy byla na gyndě také brzy a neměla jsem srdíčko, ale něž mi doktor vypsal průkazku, tak jsem byla na kontrolním UZ a k vypsání průkazky právě bylo potřeba srdíčko plodu a zároven pro objednání screeningu byl potřeba ten průkaz… :nevim:

Takže zvlástní postup :-) Každopádně vymyzení nevolností je normální a není čeho se bát. Přeji, aby vše dopadlo na jednicku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.12.18 10:55

@Kukacka123 No potvrzení srdíčka by asi být mělo. Ale jinak mně taky doktorka nedělala víc než utz ve 12tt, ve 20tt jsem byla na genetice. Pak jsem přešla k jiné a ta dělala na každé ko.

Ale správně pojišťovny taky víc nehradí..jen potvrzovací, 12tt, 20tt, 30tt. A jinak záleží na doktorovi. Ale taky bych asi šla jinam, kdybych mu nevěřila. Nemá to cenu se zbytečně stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.12.18 10:57

No on mi řekl že mi jí případně vypíše 12.12. A dal mi doporučení. Což i na obejdnání screeningu stačilo. Tak já nevim asi jsem blbá možná kdyby se ozvala a víc bojovala mohla jsem jít ještě na jeden UTZ. Ale já z toho byla tak vyvalená i s těma informace že jsem si to uvědomila tak nějak až v pruběhu. Každopádně děkuji doufám že též uronim slzu že je to ok a né že je to na prd.

Příspěvek upraven 07.12.18 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
7.12.18 11:05

@Klara133 někteří lékaři prý vypisují průkazku až po 12tt l, uvidíš toho 12.12. A kdyby jsi doktorovi nevěřila můžeš ho změnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.12.18 11:13

@P4ja ja si taky myslim, ze by srdicko mel potvrdit, nez ji posle na screening :nevim: ale asi kazdy dr to vidi jinak…moje dr mi delala utz taky pokazdy no, asi ze sve vule, je hodne pecliva, nejen na utz ale celkove :) hlavne kdyz si to srovnam s mym puvodnim dr, ktery mi nedelal vlastne temer ani stery a jen mi pokazdy cpal ockovani proti rakovine del. cipku :roll:

@Klara133 jasne, to je na tobe ..ja uz bych si po tomhle asi nebyla tak jista. V dnesni dobe mas moznost volby a jsou asi i lepsi dr :nevim: jak rikam, ale zalezi na tobe, jak to citis…vis vic, jak my. Vikend bude asi dlouhy, ale musis verit, ze to bude v poradku. Mne pak priznaky taky vymizely a mam zdravou holcicku :kytka: drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.12.18 11:15

No uvidíme jak se bude chovat v pruběhu ( když to bude vše ok) do ted jsem s ním neměla v péči problém. Každopádně děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.12.18 11:26
@Klara133 píše:
No on mi řekl že mi jí případně vypíše 12.12. A dal mi doporučení. Což i na obejdnání screeningu stačilo. Tak já nevim asi jsem blbá možná kdyby se ozvala a víc bojovala mohla jsem jít ještě na jeden UTZ. Ale já z toho byla tak vyvalená i s těma informace že jsem si to uvědomila tak nějak až v pruběhu. Každopádně děkuji doufám že též uronim slzu že je to ok a né že je to na prd.Příspěvek upraven 07.12.18 v 11:06

U nás ji gyndař dává taky později. Ale když jsem šla na screening, srdíčko jsem měla zkontrolované. Stejně jsem se klepala, šla z práce, bylo hnusně děštivo, cizí doktorka (naše screening nedělá), cizí gynda. Takže se obrň a věř, že to dobře dopadne. Do 40. týdne se budeš bát o nenarozené miminko a pak o narozené :mrgreen: Ze strachu už nevyjdeš, matko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
7.12.18 11:51

Urcite bych pozadovala vysetreni utz u tveho doktora pred screeningem. Za ten si zaprve zaplatis. Neumim si predstavit dat kolem 1400 kc za odber krve a pak se na ultrazvuku pripadne dozvedet, ze srdicko neni… samozrejme je to hororovy scenar a doufam, ze bude vse v poradku, ale fakt zavolej doktorovi, ze chces prijit na potvrzeni srdicka. Pokud by mel neco proti, rekni, ze te dost boli bricho a urcite te vezme. Ale tskoveho dr. bych tedy vymenila hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
7.12.18 12:27

@Luciferka_j první screening ti proplatí většina pojišťoven. Ale jinak souhlas postup dr je hodně nezvyklý, já bych neměla nervy čekat do 12tt jestli je tam srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí