Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KarotkaGreen Můžu se zeptat, proč jste si nejdřív pořídili dítko? Mně selský rozum říká, že postup má být svatba a pak až potomek. Ono potom už toho chlapa nic moc nenutí, aby se oženil. Dítě se svým příjmením už má.......................................
Já nečekám, po svatbě netoužím a děti mám 2. Ale co mě zaujalo tak bylo to jméno jak ti vadí u dr, že si pripadas jak jediná svobodná matka… Tak nějak nechápu, že když máš dítě, tak si Dr nepamatuje tebe a dítě, naše Dr i když mají holky jiné jméno než já, tak se představím a okamžitě ví, a to chodíme do Prahy. Když jsi se uvolnila udělat si dítě bez svatby tak jsi musela vědět, že ti vadí jiné jméno, nebo si neměla dát jméno po otci. Ale co znám z okolí, tak když má chlap dítě se jménem po něm, tak už se do svatby nijak moc nehrne a pokud to vadí tobě jen skrz jméno tak si ho změn a hotovo.
My si prostě řekliy že se vezmem když sem zjistila že jsem těhotná, ale vzhledem k tomu že bude svatba v jiné zemi, asi 100 hostů tak to chce delší plánování což bych do porodu nestihla tak se vezmem „až“ za rok a půl
zatím bude dost času vše připravit a naplánovat. Jediné co zatím máme vymyšleno je místo, datum a vybrané prstýnky ![]()
@KarotkaGreen mám to podobně, my se s přítelem domluvili, že už zkusíme mimčo, že je to pro nás priorota a nikdo nezaručí, že se to povede hned, no povedlo
v těhotenství jsme se dohodli, že se vezmeme, až bude malej trošku větší, ale tak trošku jsem doufala, že mě po porodu požádá a zatím nic
ale mě to netrápí, spolu jsme pět a půl roku, malému jsou dva měsíce a jsme šťastní i bez papíru, spíš mi jde o příjmení a právní stránku, než o svatbu jako takovou ![]()
jsem doteď myslela, že čekanka je jen rostlina....... ![]()
Ale říkat si „čekanka“, a ještě k tomu pořád čekat, tak bych se ani nedivila, že jsem svobodná ![]()
My jsme se domluvili, že se jednou vezmeme,když to začalo být vážné. Pak jsme si řekli, že se,, budeme snažit "o miminko a další měsíc jsem měla pozitivní test. Takže jsme to museli urychlit a vdávala jsem se v 6.měsíci.
chtěli jsme, aby se miminko narodilo do úplné rodiny a odpadlo nám tím spousta starostí, brala jsem si cizince. ![]()
@KarotkaGreen Ahoj. Celkem Ti rozumim. My jsme spolu 3.5 let z toho 2.5 let spolu bydlime a 3/4 roku uz ve svym a mame stene. Od cervna touzim po miminku a po tom, aby se vyjadril. Domluvili jsme se, ze na miminku zacneme pracovat ted od prosince. O svatbe jsme se taky bavili, vi ze chci a pry mam cekat az se vyjadri. Necekam romantickou zadost, staci mi slyset „Jo jdeme do toho“. Jen ten muj resi moc penize, a to ani nechci velkou svatbu. Ale pokud svatba pred mimcem nebude, preziju to, ae dite ponese moje jmeno. ☺
@KarotkaGreen mela jsi dite pojmenovat po sobe a az by si Te vzal, mohli jste se vsichni hromadne prejmenovat.
Nejsem vdana, dite ma prijmeni po mne a svatba nikdy nebude, a je mi dost jedno, ze jsem v sekci svobodna matka.
A proč se normálně nedomluvíte? Co to má za smysl čekat na nějaké požádání když spolu žijete, máte dítě a ty jenom počítáš dny kdy se to stane? To jako budeš pak hrát překvapenou nebo jak? Trapný. Normálně si po večeři sedněte a domluvte se.
@luccifera a není to takový trochu divný? ![]()
Jinak vidím, že ostatní v tom mají jasno ![]()
@K.D.P. Tak pro mě stejné příjmení = jedna rodina. Ale možná řeší finance, jelikož teď nevydelavam a on asi bude chtít větší svatbu. Nejradši bych se zkusila domluvit na malé svatbě, ale nevím, jestli se nebojí, aby mu to zbytek rodiny nevycital…
Jméno můžeš změnit na úřadě, tuším za litr.
A pokud tak moc o tu svatbu stojíš, tak ji začni plánovat, buď se chytne za nos nebo aspoň nebude protestovat nebo se naštve a aspoň se vyčistí vzduch. Prostě nech doma na stole katalog s typy oznámení/prstýnků/šatů a uvidíš.
@KarotkaGreen tak si s nim promluv a uvidis, treba do toho pujde ![]()
Pro me to ma taky takovy vyznam ![]()
My jsme se na prubehu svatby v podstate shodli a kdy, jen jeste nechce asi
trochu doufam v ty Vanoce ![]()
My to máme trochu jinak. Seznámila jsem se s přítelem, když mi bylo 33 a biologické hodiny tikaly dost silně. Navíc on už rozvedený, 3 dcery. První, co jsme se domluvili bylo, že dítě ještě jedno tedy jo, já ho tlačila, že celkem spěchám, vzhledem k věku, takže po půl roce známosti jsme se začali snažit a po dalším půlroce jsem byla těhu. On svatbu zmiňoval, ale já zatím nechtěla, až zhubnu, až mi dorostou vlasy, až našetříme, protože jsem chtěla svatbu minimálně s rodinou a pár přáteli, ne jen na úřadě. Jenže po dvou letech jsem ho začala přemlouvat na druhý. Druhátku jsou dva a čtvrt roku, má vytouženýho chlapečka, takže pořád mluví, že bychom se měli vzít. Ale bohužel letos v létě zemřel přítelův otec, do toho přestavujeme bydlení, takže se nám nedostává peněz a příští léto, když už bychom tedy do toho šli, se žení synovec, takže to by bylo divný a moc slávy najednou. Takže odkládáme na další léto
, jestli nám to vydrží
Jsme spolu už 7,5 roku. Takže letos ani žádost o ruku nečekám, protože to by musela být do roka svatba, že
A že mám jiný příjmení, než děti mi nevadí, oni jsou lidi tady kolem celkem zvyklí a vědí, ke komu dcera patří ![]()