Jak si správně čistit uši?

2453
15.10.18 21:08

@Safrik take jsem zavislak na vatovych tycinkach :lol: musim po kazdem umyti vlasu, nesnasim ten pocit mokra v usich. ale vim, ze by se nemely pouzivat. nejlepsi je to pry pomoci usnich spreju a olejicku primo k tomu urcenych.
zatim cistim usi i detem pomoci tycinek, vsichni jsme bez problemu. ale do budoucana se chystam polepsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2206
15.10.18 21:17

A zkoušely jste ty spreje? Me jednou bolelo ucho, v lékárně mi doporučili nakapat peroxid a to byl hukot! Už nikdy víc jsem to neudělala :mrgreen: dívala jsem se na složení nějakého ušního spreje a byl to v podstatě taky peroxid vodíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
15.10.18 21:22

Nedavno jsem byla na ORL a tak jsem zahlcena informacema :lol: …tycinky se pry nemaji puzovat vubec 8o ,usi utrit jen treba vatovym tamponkem nebo rucnikem na povrchu kam dosáhne a do usi nestourat vubec. Čistí se samy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
15.10.18 21:23

Když měla dcera problémy s ušima, tak jsem se ptala doktorky na ušnim na čištění, řekla mi, že nečistit stačí jen vytřít ten maz co je vidět. Maz se má správně nechat vylézt ven. Tou tyčinkou ho tam zpátky zastrkáváme :mrgreen: . U dcery to teda dodržuju, ale já jsem prostě nesvá, když se v uchu po mytí hlavy nepodrbu tyčinkou, přijde mi, že to tam pořád čvachtá :mrgreen: . Takže se hlásim k tyčinkovym závislákum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
15.10.18 21:26

Na ORL mi doktorka řekla, že správně se uši čistí tak, že si na malíček namotas papírový kapesník a cistis jen tam, kam dosáhneš. Pro mě naprosto nevyhovující, taky používám uchošťoury. Je tam riziko, že se s nima maz natlačí dovnitř a tam se udělá zátka. To se stalo i mně, ale stejně jsem se neponaucila. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
15.10.18 21:32

Já si uši čistím 3%ním peroxidem vodíku, necham pořádně vyšumět (to zbožňuju :lol: ) a pak dosuším papírovým kapesníkem a vatovýma tyčinka a nikdy žádný problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
15.10.18 21:47

No tohle resim doma kazdou chvili, spis jen tak sama se sebou teda :mrgreen:
Ja mam pro sebe sprej, ale pak treba tejden neslysim na ucho a mam pocit vody v uchu a ani uchostour nepomuze :roll: koupila jsem i junior pro syna, no ten si to moc nenecha..
No ale co ja prave resim.. Taky jsem vsude slysela, ze netreba cistit a ze ten maz je dulezitej.. Ale obou mym detem se spini fakt hodne.. A ja nevim jak jim je mam vycistit :nevim: utru jim je ve vane zinkou ale vevnitr ten maz je stejne videt a uplne dobre to nevypada :nevim: tak nevim jak teda cistit.. Mladsimu je rok, ani nevim odkolika let je ten sprej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.18 21:50

Já na ORL slyšela to samé, co @Baruunečka. Takže bych řekla, že tvůj manžel má pravdu. Ale ať si říká, kdo chce, co chce, já nedám dopustit na vatové tyčinky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.10.18 21:51

Ja jsem taky tycinkovej zavislak :nevim: Vim, ze si rika, ze se to nema no, ale asi bych bez toho umrela. Snazim se to aspon neprehanet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
15.10.18 21:58

Ano, i nám na ORL řekli nečistit, maz se uchošťourem zastrkává dovnitř a může způsobit zátku. Měli jsme v rodině několikrát případ, že zátka způsobila částečné dočasné oslabení sluchu. Já používám uchošťour u dětí jen po bazénu/koupání, abych dostala z ucha vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.18 22:00

Já mám takovou kovovou špachtličku, nebo jak to nazvat, bylo to součástí balíčku na manikúru :mrgreen: a tou vyškrabávám ty fuj věci :oops: klasickým uchošťourem pak dočistím zhruba do takové hloubky kam bych dosáhla malíčkem. Čistím 1-2× denně. Ale třeba sestra si čistí uši jednou měsíčně 8o vždy předtím, než jde ke kadeřnici :mrgreen: (anonym, aby mě nezabila :oops: )

• Citovat
  • Upravit
436
15.10.18 22:15

Nema se to, ale ha proste kdyz si rano cistim zuby tak vezmu i usi tycinkou. A ne jen tak popovrchu, jinak bych byla cely den nesva. Zatim bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.10.18 22:17

A z malyho si taky pestuju tycinkovyho zavislaka. Tomu cistim tema detskyma ale drzi jak prisity a nastavuje jak me s tycinkama vidi. Ma to vylozene rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.18 22:27

Čistím jen boltec a do ucha neštourám. Máme olejíček ve spreji určený do uší. Loni jsem byla na ušním na větší prohlídce a jedno ucho čisté a ve druhém trochu mazu. Vatové tyčinky máme ty dětské širší, nedají se zastrčit hluboko. Když vidím maz, lehce ho jimi na kraji vyčistím. Voda v uších mi nevadí, jsem potápka. A peroxid nám šumět v uších nechávali jen při bolesti ucha. Hrozně to lechtalo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5127
15.10.18 22:32

Nema se to, usi se cisti samy, to mi reklo uz nekolik doktoru, jak v CR tak v Anglii, ale stejne se nepoucim, a tycinky pouzivam :oops: ale dceri usi necistim, tam rady doktoru dodrzuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí