Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Safrik take jsem zavislak na vatovych tycinkach
musim po kazdem umyti vlasu, nesnasim ten pocit mokra v usich. ale vim, ze by se nemely pouzivat. nejlepsi je to pry pomoci usnich spreju a olejicku primo k tomu urcenych.
zatim cistim usi i detem pomoci tycinek, vsichni jsme bez problemu. ale do budoucana se chystam polepsit.
A zkoušely jste ty spreje? Me jednou bolelo ucho, v lékárně mi doporučili nakapat peroxid a to byl hukot! Už nikdy víc jsem to neudělala
dívala jsem se na složení nějakého ušního spreje a byl to v podstatě taky peroxid vodíku.
Nedavno jsem byla na ORL a tak jsem zahlcena informacema
…tycinky se pry nemaji puzovat vubec
,usi utrit jen treba vatovym tamponkem nebo rucnikem na povrchu kam dosáhne a do usi nestourat vubec. Čistí se samy…
Když měla dcera problémy s ušima, tak jsem se ptala doktorky na ušnim na čištění, řekla mi, že nečistit stačí jen vytřít ten maz co je vidět. Maz se má správně nechat vylézt ven. Tou tyčinkou ho tam zpátky zastrkáváme
. U dcery to teda dodržuju, ale já jsem prostě nesvá, když se v uchu po mytí hlavy nepodrbu tyčinkou, přijde mi, že to tam pořád čvachtá
. Takže se hlásim k tyčinkovym závislákum.
Na ORL mi doktorka řekla, že správně se uši čistí tak, že si na malíček namotas papírový kapesník a cistis jen tam, kam dosáhneš. Pro mě naprosto nevyhovující, taky používám uchošťoury. Je tam riziko, že se s nima maz natlačí dovnitř a tam se udělá zátka. To se stalo i mně, ale stejně jsem se neponaucila. ![]()
Já si uši čistím 3%ním peroxidem vodíku, necham pořádně vyšumět (to zbožňuju
) a pak dosuším papírovým kapesníkem a vatovýma tyčinka a nikdy žádný problém ![]()
No tohle resim doma kazdou chvili, spis jen tak sama se sebou teda ![]()
Ja mam pro sebe sprej, ale pak treba tejden neslysim na ucho a mam pocit vody v uchu a ani uchostour nepomuze
koupila jsem i junior pro syna, no ten si to moc nenecha..
No ale co ja prave resim.. Taky jsem vsude slysela, ze netreba cistit a ze ten maz je dulezitej.. Ale obou mym detem se spini fakt hodne.. A ja nevim jak jim je mam vycistit
utru jim je ve vane zinkou ale vevnitr ten maz je stejne videt a uplne dobre to nevypada
tak nevim jak teda cistit.. Mladsimu je rok, ani nevim odkolika let je ten sprej
Já na ORL slyšela to samé, co @Baruunečka. Takže bych řekla, že tvůj manžel má pravdu. Ale ať si říká, kdo chce, co chce, já nedám dopustit na vatové tyčinky ![]()
Ja jsem taky tycinkovej zavislak
Vim, ze si rika, ze se to nema no, ale asi bych bez toho umrela. Snazim se to aspon neprehanet ![]()
Ano, i nám na ORL řekli nečistit, maz se uchošťourem zastrkává dovnitř a může způsobit zátku. Měli jsme v rodině několikrát případ, že zátka způsobila částečné dočasné oslabení sluchu. Já používám uchošťour u dětí jen po bazénu/koupání, abych dostala z ucha vodu.
Já mám takovou kovovou špachtličku, nebo jak to nazvat, bylo to součástí balíčku na manikúru
a tou vyškrabávám ty fuj věci
klasickým uchošťourem pak dočistím zhruba do takové hloubky kam bych dosáhla malíčkem. Čistím 1-2× denně. Ale třeba sestra si čistí uši jednou měsíčně
vždy předtím, než jde ke kadeřnici
(anonym, aby mě nezabila
)
Nema se to, ale ha proste kdyz si rano cistim zuby tak vezmu i usi tycinkou. A ne jen tak popovrchu, jinak bych byla cely den nesva. Zatim bez problemu.
A z malyho si taky pestuju tycinkovyho zavislaka. Tomu cistim tema detskyma ale drzi jak prisity a nastavuje jak me s tycinkama vidi. Ma to vylozene rad.
Čistím jen boltec a do ucha neštourám. Máme olejíček ve spreji určený do uší. Loni jsem byla na ušním na větší prohlídce a jedno ucho čisté a ve druhém trochu mazu. Vatové tyčinky máme ty dětské širší, nedají se zastrčit hluboko. Když vidím maz, lehce ho jimi na kraji vyčistím. Voda v uších mi nevadí, jsem potápka. A peroxid nám šumět v uších nechávali jen při bolesti ucha. Hrozně to lechtalo ![]()
Nema se to, usi se cisti samy, to mi reklo uz nekolik doktoru, jak v CR tak v Anglii, ale stejne se nepoucim, a tycinky pouzivam
ale dceri usi necistim, tam rady doktoru dodrzuju.