Čekáme nečekaně páté dítě

14
20.7.17 10:09

Čekáme nečekaně páté dítě...

Snad jsou tu maminy s více dětmi a pochopením… Mám 3 děti z prvního manželství, dvě dcery už dospělou a skorodospělou, třetí také odroslejší, všechny ještě školou povinné. S manželem máme teď vytoužené dítě 1 rok a zjistili jsme, že se nečekaně „zadařilo“ (nemohu antiko ze zdravotních důvodů, uvažovala jsem o sterilizaci, mimčo ale bylo rychlejší)… Nemáme finanční problémy, muž vydělává slušně, máme hezkou novostavbu, 3 auta (starší, manžel do práce, já do práce a do práce na farmu), velkou zahradu, pro děti spoustu vyžití, žijeme v krásné přírodě, máme malou farmičku mimo zaměstnání… Nejsme cvoci, nerozumní asi jo 8-), byť máme oba VŠ…
Neberte to jako chvástání, jen že nejsme takoví ti sociální se spoustou dětí a rodiči na pracáku či v hospodě…
Přesto se hodně bojím a nevím, jak to řešit, bojím se, co na to velké děti, co na to okolí, pro ty budeme za cvoky, i babičky asi budou v šoku, i když to snad zvládnou… I velké děti mě pořád potřebují, i když už míň a míň…K potratu nějak nemám sílu, to je snad ještě těžší rozhodnutí, než se těšit na miminko k miminku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.7.17 10:13

Máš veškeré podmínky, tak se začni těšit na mrňouska :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.7.17 10:13

TAk gratuluji. Zkus se na to podívat z druhé stránky. 3 děti už jsou vcelku odrostlé (kdyby byly ještě malé, byl by to hukot) a nejmladší dítě bude mít alespoń parťáka.
Okolí neřešte - to si maximálně tak poklepe na čelo a půjde si po svém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
20.7.17 10:14

:srdce: pokud jste zajisteni sla bych do toho aspon budou partaci a nebude sam oproti tolika starym sourozencum a u porodu si muzes nechat udelat podvazani a uzivat si zivota s velkou rodinou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
20.7.17 10:14

Řekla bych, že na potrat není důvod.
Jedině snad, že to dítě za žádnou cenu nechceš.
Ale nemám ten pocit.
Do auta se vejdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.7.17 10:17

Ono uz to nebude k miminku, ale k batoleti ;) chápu šok, ale zázemí mate. Co manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15205
20.7.17 10:17

@krikri27 Já myslím, že neni co řešit, miminko už je na cestě v té smečce se jedno navíc ztratí, to nejmaldší bude mít sourozence blízko k sobě, vyhrajou si, bydlení máte, finance taky… Teď už jen těšit se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.17 10:19

Těš se, žádný potrat. Babičky budou nadšené, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.7.17 10:22

@krikri27 Zní mi to super. :kytka: :srdce: Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
20.7.17 10:31

@krikri27 víš co, mi je děsně líto, ze víc dětí = socky. Vadí mi, jak je to nastaveno, jak se normální člověk musí obhajovat: nejsem socka, jsem normální, mam prostredky. Zatímco člověk, který má druhé dítě např., a celkově bídné zázemí, se obhajovat nemusí.

No, co dodat, radujte se a jasejte. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.7.17 10:34

Ahoj,

aspoň si ty dvě malý děti budou hrát spolu. Potrat prosím ne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
20.7.17 10:41

Bud ráda že se povedlo je spousta holek co ti to závidí tak si to užívej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
20.7.17 10:49

Ja to ve vasem pripade vidim jako velkou vyhodu, financni zazemi je strasne dulezite, ovsem za nejvetsi plus dalsiho prirustku vidim tohle: tri deti jsou uz velke, maji sve zajmy, to jednolete dite by bylo chudinka, nemelo by partaka na hry, vyrustalo by de facto bez sourozencu, tohle je skvela zprava pro nej/ni :-) No a ctyri nebo pet deti to uz je de facto jedno. Bud rada, ze se zadarilo a nemladsi nebude vyrustat jako jedinacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 10:51
@lauraka píše:
Ja to ve vasem pripade vidim jako velkou vyhodu, financni zazemi je strasne dulezite, ovsem za nejvetsi plus dalsiho prirustku vidim tohle: tri deti jsou uz velke, maji sve zajmy, to jednolete dite by bylo chudinka, nemelo by partaka na hry, vyrustalo by de facto bez sourozencu, tohle je skvela zprava pro nej/ni :-) No a ctyri nebo pet deti to uz je de facto jedno. Bud rada, ze se zadarilo a nemladsi nebude vyrustat jako jedinacek.
:zed: Až na ty kecy o chudince, jedináčkovi apod dobrý…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
20.7.17 10:52
@krikri27 píše:
Snad jsou tu maminy s více dětmi a pochopením… Mám 3 děti z prvního manželství, dvě dcery už dospělou a skorodospělou, třetí také odroslejší, všechny ještě školou povinné. S manželem máme teď vytoužené dítě 1 rok a zjistili jsme, že se nečekaně „zadařilo“ (nemohu antiko ze zdravotních důvodů, uvažovala jsem o sterilizaci, mimčo ale bylo rychlejší)… Nemáme finanční problémy, muž vydělává slušně, máme hezkou novostavbu, 3 auta (starší, manžel do práce, já do práce a do práce na farmu), velkou zahradu, pro děti spoustu vyžití, žijeme v krásné přírodě, máme malou farmičku mimo zaměstnání… Nejsme cvoci, nerozumní asi jo 8-), byť máme oba VŠ…
Neberte to jako chvástání, jen že nejsme takoví ti sociální se spoustou dětí a rodiči na pracáku či v hospodě…
Přesto se hodně bojím a nevím, jak to řešit, bojím se, co na to velké děti, co na to okolí, pro ty budeme za cvoky, i babičky asi budou v šoku, i když to snad zvládnou… I velké děti mě pořád potřebují, i když už míň a míň…K potratu nějak nemám sílu, to je snad ještě těžší rozhodnutí, než se těšit na miminko k miminku…

:srdce: Mám 4 děti a páté bych asi dala, i když u mně je hromada zdravotních problémů. Ty jsou asi jediné, kvůli čemu bych uvažovala o potratu. Pokud jsi fit a máte zázemí, tak na to, co tomu řeknou ostatní se vykašli. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová