Čekáme nečekaně páté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2839
20.7.17 10:55

@Prosimklid Proc ja si to myslim, ze mit jedno dite je katastrofa, je to chudacek nebo chudinka. Jsem to videla u sousedky jedno dite a porad k nam lezlo, pac si nemelo s kym hrat, az mi to uz vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 10:59
@lauraka píše:
@Prosimklid Proc ja si to myslim, ze mit jedno dite je katastrofa, je to chudacek nebo chudinka. Jsem to videla u sousedky jedno dite a porad k nam lezlo, pac si nemelo s kym hrat, az mi to uz vadilo.

Ty jsi pipina. Katastrofa jo? Takže podle sousedky soudíš, že to je děs, jo? Jen to zkus říct někomu, kdo další mít nemůže. Navíc od jistého věku stráví dítě většinu dne ve školce a škole, takže partáky na hraní má. A do doby dvou let naopak vyžaduje hlavně matku, takže tvoje úvahy jsou fakt idio. tské. Nehledě na fakt, že když jde o PÁTÉ dítě, tak nevím, proč psát o tom předchozím jako o jedináčkovi? Protože si myslíš, že si desetileté nevyhraje s batoletem? Ne, vlastně proto, že sousedka to tak měla…Je víc než vhodné, každé matce, která má větší rozestup mezi dětmi, nahustit do hlavy, že má mít rychle jedno, aby to poslední, co má na starý kolena, nebylo osamocený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.7.17 11:06

Jste zlaté, ženy, děkuju moc…
Jj, auto má manžel 9 místné…
Také mě mrzí nastavení naší moderní společnosti „mají hodně dětí- jsou socky, cvoci…“ I v práci to bude asi šok, no, stejně potřebuji místo blíž 8-) Děsím se rodičáků, besídek v ZUŠce, až tak pokvačím s břichem a malým a posléze se dvěma tarzany, na střední je to taky trapas, teď jsme byli na úvodní schůzce na gymplu a docela veselé, další podobně postižená matka tam nebyla… Ale máte pravdu, co je komu po tom, nikdo nepomůže, maximálně pomluví… Budu posílat tátu…
Je fakt, že sám by malý nebyl, máme kopu zvířat a 10letá dcera s ním blbne ráda, ale bude to ve dvou veselejší…
Manžel respekuje moje rozhodnutí a mimčo rád přijme, on živí, já se starám (momentálně, pak hajdy do práce…)
Při malém jsem ležela, otvírala jsem se, ale každé těhu je jiné, snad to bude lepší…
Je mi 37…
Extra bohatí nejsme, ale chudí taky ne, manžel je bojovník a umí máknout a vydělat peníze a mám rezervu na dcery pro školy, aby mohly studovat, co chtějí a měly se pak v životě dobře…

Příspěvek upraven 20.07.17 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
20.7.17 11:08

@Prosimklid Jedno dite je chudacek, zdar a dej si hadr na hlavu at vychladnes. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
20.7.17 11:09

@krikri27 To je moc hezký přístup. Nemám ráda, když se někdo nechrání a pak lamentuje, že se další dítě nehodí. Vy máte podmínky pro další dítě dobré a i když já sama velkou rodinu neplánuji, tak si myslím, že to je v dnešní době moc pěkné a obdivuhodné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.7.17 11:10
@lauraka píše:
@Prosimklid Jedno dite je chudacek, zdar a dej si hadr na hlavu at vychladnes. :mavam:

Mám sourozence a celé dětství jsem chtěla být jedináček. Na své „jedináčkovské“ období vzpomínám ráda :lol:

Teď v dospělosti se respektujeme a víceméně spolu vycházíme, ale kdybych si mohla vybrat, budu v dětství raději jedináček. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 11:12

@lauraka chudák jsi ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.17 11:16

@krikri27 Před rokem jsme na tom byli stejně. Uvažovala jsem nad potratem. Když se malička narodila, byla jsem nejšťastnější pod sluncem. Je to nejhodnejsi dítě na světě. Teď je jí půl roku a tisíckrát jsem se jí v duchu omluvila za to, že jsem ji chtěla dát pryč. Miluju ji k zblazneni. Děti jsou 14 měsíců od sebe.Je to mazec, ale dá se to zvládnout. Anonym z důvodu osobních sdělení.

• Citovat
  • Upravit
21311
@lauraka píše:
@Prosimklid Jedno dite je chudacek, zdar a dej si hadr na hlavu at vychladnes. :mavam:

I se sourozencem muze byt chudacek a i samo šťastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839

@Prosimklid Se vsadim, ze mas jedno dite, ze tak vyvadis. Klasika :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.7.17 11:22

Moc děkuji…
Jj, zeptám-li se velkých, také by chtěly být jedináčky… V dnešní době mají dobře zaopatření opečovávaní jedináčci spoustu movitých výhod a čas rodičů jen pro sebe, nevím, co jim víc chybí, jestli ty neomezené peníze nebo ten čas jen pro ně… ALe mají se rády, prcka taky přijaly krásně, teď jim o dalším asi raději dlouuuho neřeknu 8-)Snad to vezmou, už mají svů okruh kamarádů, své zájmy, svůj životní prostor a já tu pro ně budu pořád, i když věčně utahaná příští dva tři roky… Je to těžší o to, že se snažím jim vynahradit nepovedeného tátu (první manžel), i když ten aspoň částečně pořád funguje…

Příspěvek upraven 21.07.17 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.17 11:28

Jsi v podobné situaci jako já. Za chvilku čekám čtvrté dítě. Oba VŠ, krásný dům, dvě auta. Mám práci, která mě baví i dobře živí (proto budu doma poměrně krátce). Dobrovolně jsme se rozhodli pro čtvrté a kdyby se neplánovaně podařilo páté, brala bych to, že to tak má být. Možná jsme pro okolí blázni, ale já jsem tak šťastná. Děti si v pohodě uživíme bez dávek. Nejstarší dítě (již dospělé) prvotně nebylo nadšené z posledního těhotenství, nakonec jsem se dozvěděla, že důvodem byla jen obava o moje zdraví. Takže gratuluji k těhotenství, užij si ho, děti budou blízko od sebe a krásně si spolu vyhrají. Mrňousek si vás prostě našel :-). Prosím o respektování anonymity z důvodů osobních infomací.

• Citovat
  • Upravit
10726
20.7.17 12:25
@lauraka píše:

Katastrofa vypada jinak. Kdyby byl katastrofou jedinacek, tak by zivot byl vzdy ok a krasnej a spravedlivej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
20.7.17 14:35

Fragola ti jiste poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.17 22:02

@krikri27 tak ja se nedivim ze si tak pekne zijete ty davky museji byt dosti tučné jen tak dal seš jak rodici kočka dokola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová