Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jestli umíš anglicky, mrkni na blog o trojčatech Já si ho čas od času čtu, pomáhá mi to nejen v mnoha praktických věcech (a to mám jen dvojky) ale hlavně je moc fajn číst, že má někdo tak podobné pocity
market.dch píše:
Holky ani nevíte jak člověku udělá radost,když napíšete hezký věci
Zakladatelka už nenapsala,škoda.Určitě má lepšího doktora než já achjoo.
Lemaz já je mám po II.IUI
Janinkaz ještě jednou moc moc děkuju za oblečky(poslala jste mi i hodně navíc)
No není za co
, se budou hodit koukám ![]()
Já foto z utz už neviděla
Ale to neva, určitě se tam broučkům daří ![]()
zajimava dikuse, nedsavnbo tu byla se stejnym tematem a vyznela uplne naopak - asi ze v te prvni zakladatelka chtela podporit v rozhodnuti o redukci, zatimco v tehle.....
Holky potrebuji poradit. Cekam trojcata a cetla jsem, ze mam narok na chuvu. Ted obvolavam urady a nikdo nic nevi a koukaji na me jak, ze jsem spadla z marsu, ze chci chuvu pro trojcata. Po trech hodinach jsem se akorat dozvedela to, ze mam narok na placenou pecovatelku. Jsem z toho uz pomalu silena a bezradna, ze na to budu sama. A netusim kam se mam obratit pro pomoc.
Přesně tak, máš nárok na placenou pečovatelku, která ti má pomoct s domácnosti, nikoli na chůvu k detem. Ale na druhou stranu, vše je o lidech a domluvě, tak se tím dopředu nestresuj. Pomoc bude… ![]()
@Simona82 Partnera nemáš? Babičky atd? Asi budeš mít nárok na tu pečovatelku na pár hodin denně ale chůvu na 24hod určitě ne. ![]()
Máš nárok na pečovatelku, která bude mít na starosti hlavně domácnost a s dětmi ti pomůže. Na 8 hodin denně.
Tak já myslím, že ta pomocnice do domácnosti třeba klidně jen na 2 hodiny by byla super. Že by třeba uvařila a něco málo pomohla. Protože co si budeme povídat, pečovat o trojčátka bude náročné, než si zakladatelka vytvoří nějaký režim. Jinak gratulace. ![]()
@Simona82 gratuluji k trojité radosti
A jak už tu padlo, pečovatelka, co pomůže s úklidem, navaří, vyžehlí a pod. taky není k zahození ![]()
@Simona82 Před lety s trojčaty nebyl nárok na nic. Znám rodinu s trojčaty, chodili k nám do ambulance, tak jsme se ptali jak vše zvládají, zda mají na něco nárok…Bylo jim sděleno, že by měli nárok se čtyřčaty nebo když budou trojčata a starší dítko předškolák. Syna měli v první třídě, takže smůla. A to všechny tři děti měly nějaké postižení. Hlavně DMO, jezdili na Vojtovu metodu, do lázní. Špatné oči, ekzem, urologické potíže. Zvládali to v pohodě, byli jako rodina naprosto sehraný. Udělali si řád. Bez pomoci širší rodiny, měli jen babičku, která na tom nebyla zdravotně nejlépe.
@Simona82 píše:
Holky potrebuji poradit. Cekam trojcata a cetla jsem, ze mam narok na chuvu. Ted obvolavam urady a nikdo nic nevi a koukaji na me jak, ze jsem spadla z marsu, ze chci chuvu pro trojcata. Po trech hodinach jsem se akorat dozvedela to, ze mam narok na placenou pecovatelku. Jsem z toho uz pomalu silena a bezradna, ze na to budu sama. A netusim kam se mam obratit pro pomoc.
Máš rodinu?
Dekuji za gratukace ???? z uradu jsem se dozvedela jen to, ze mam narok na pecovatelku, ktera stoji 120 na hod. Coz si bohuzel nebudeme moc dovolit. Rodinu mam, ale nemuzu po nich chtit, abych mela denne nekoho k ruce.
Mas na to nárok, zkus se zeptat soc. pracpvnic co pracují v porodnici, ty budou vědět…s trojčaty jsi jistě pod dohledem nějakého většího perinatologickeho centra a tam už to místní soc. pracovnice řešily…
Pevne nervy a klidne těhotenství
Ta pečovatelka by měla být, co se tvých nákladů týká, bezplatná.
Zkus i najít nejbližší pobočku http://www.dvojcata.org/kontakty.
Měly by ti tam poradit co a jak.