Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Simona82 píše:
Dekuji za gratukace ????z uradu jsem se dozvedela jen to, ze mam narok na pecovatelku, ktera stoji 120 na hod. Coz si bohuzel nebudeme moc dovolit. Rodinu mam, ale nemuzu po nich chtit, abych mela denne nekoho k ruce.
ae to pčece nepůjde z tvé kapsy, ne? na pečovatelku, kterou si zaplatí, má nárok každý ![]()
@Simona82 Máš nárok na pečovatelskou službu bezplatně. Najdi si stránky pečovatelské služby ve vaší obci, jestli tam nemají bližší informace.
§ 75
(2) Pečovatelská služba se s výjimkou nákladů za stravu poskytnutou v rámci základní činnosti uvedené v § 40 odst. 2 písm. c) poskytuje bez úhrady
a) rodinám, ve kterých se narodily současně 3 nebo více dětí, a to do 4 let věku těchto dětí,
@Simona82 píše:
Dekuji za gratukace ???? z uradu jsem se dozvedela jen to, ze mam narok na pecovatelku, ktera stoji 120 na hod. Coz si bohuzel nebudeme moc dovolit. Rodinu mam, ale nemuzu po nich chtit, abych mela denne nekoho k ruce.
Ale od toho je rodina, být k ruce
, a věřím, ze tohle je důvod a nakonec budou rádi pomáhat ![]()
Příspěvek upraven 28.02.18 v 15:17
@ivik21 píše:
no každá rodina k tomu bohužel není
@ka2ka píše:
no každá rodina k tomu bohužel není
Odeslala jsem bez dokončení celé myšlenky ![]()
Ale napsala, ze rodinu má, tak vycházím z toho ![]()
@ivik21 píše:
I tak, lidi jsou v práci jak mají přes den pomoci.
@ivik21 píše:
Odeslala jsem bez dokončení celé myšlenkyAle napsala, ze rodinu má, tak vycházím z toho
tak moje rodina by nebyla k ruce
takže ono je to těžký no
Babicky pomuzou, ale nemuzu po nich chtit, abych je mela porad k ruce, aby resily co jsem s pritelem napachala
preci jen nejsou uz nejmladsi a musim si je setrit na horsi casy
@Lendeš píše:
@Simona82 Máš nárok na pečovatelskou službu bezplatně. Najdi si stránky pečovatelské služby ve vaší obci, jestli tam nemají bližší informace.§ 75
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-108
(2) Pečovatelská služba se s výjimkou nákladů za stravu poskytnutou v rámci základní činnosti uvedené v § 40 odst. 2 písm. c) poskytuje bez úhrady
a) rodinám, ve kterých se narodily současně 3 nebo více dětí, a to do 4 let věku těchto dětí,
Dekuji mrknu na to
Kamarádka s trojčaty měla při ruce zdarma pečovatelku (jiné dítě neměla, to je nějaká blbost s tím dalším předškolním dítětem). Tedy jen přes týden od-do a ty pečovatelky se musely střídat po cca 2 měsících, což bylo docela blbé, sotva si člověk na tu dotyčnou osobu zvykl, přišla jiná, ale prý to tak muselo být. Navíc jí pomáhala maminka, která se k nim vždy od pondělí do pátku nastěhovala, takže kamarádka byla celkem vysmátá. Jen tedy doma v 2+1 žádné soukromí. Přes víkend už na děti byli s manželem sami, ale byli oba v pohodě, vždy v dobré náladě, zvládali to asi dobře.
@Lenka Z. píše:
Kamarádka s trojčaty měla při ruce zdarma pečovatelku (jiné dítě neměla, to je nějaká blbost s tím dalším předškolním dítětem). Tedy jen přes týden od-do a ty pečovatelky se musely střídat po cca 2 měsících, což bylo docela blbé, sotva si člověk na tu dotyčnou osobu zvykl, přišla jiná, ale prý to tak muselo být. Navíc jí pomáhala maminka, která se k nim vždy od pondělí do pátku nastěhovala, takže kamarádka byla celkem vysmátá. Jen tedy doma v 2+1 žádné soukromí. Přes víkend už na děti byli s manželem sami, ale byli oba v pohodě, vždy v dobré náladě, zvládali to asi dobře.
Pecovatelku nebo chuvu? Me totiz bylo receno, ze pecovatelka nemuze k detem, ale muze delat jen ctyri zakladni potreby. Nskoupit, pomoc v domacnosti atd…
Určitě pečovatelku a čistě teoreticky nemůže k dětem.
Ale i ta ostatní pomoc je opravdu ulevující.