Celiakie, příznaky

Anonymní
28.4.22 20:40

Celiakie, příznaky

Dobrý den,
je zde někdo kdo má celiakii?
Je mi 18 a poslední dobou si všímám, že často mám zažívací potíže a nejsem si vědoma z čeho.
Dnes mi nebylo opravdu dobře ( křeče, průjem) začalo to ale až odpoledne, přemýšlela jsem co jsem jedla a byla to pouze suchá vánočka, smažený sýr brambor, chleba a rajče, na pití minerálka. Toť vše.
Před pár dny sem zpozorovala něco podobného a to jsem jedla opět jen nějaký rohlík, těstoviny, zelenina, čaj atd.
Myslíte že by to mohla být celiakie? :(
Vím, že nejistějši jsou testy, ale nyní přecházím k nové doktorce, a na vstupní jsem pozvána za 14 dní..
Předem děkuji všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65204
28.4.22 20:51
@Anonymní píše:
Dobrý den,
je zde někdo kdo má celiakii?
Je mi 18 a poslední dobou si všímám, že často mám zažívací potíže a nejsem si vědoma z čeho.
Dnes mi nebylo opravdu dobře ( křeče, průjem) začalo to ale až odpoledne, přemýšlela jsem co jsem jedla a byla to pouze suchá vánočka, smažený sýr brambor, chleba a rajče, na pití minerálka. Toť vše.
Před pár dny sem zpozorovala něco podobného a to jsem jedla opět jen nějaký rohlík, těstoviny, zelenina, čaj atd.
Myslíte že by to mohla být celiakie? :(
Vím, že nejistějši jsou testy, ale nyní přecházím k nové doktorce, a na vstupní jsem pozvána za 14 dní..
Předem děkuji všem.

může to být cokoliv. Ale jestli to bylo teprve 2×, úplně bych to tak neviděla. A smažený sýr je docela problémovy, klidně může způsobit střevní obtíže. A celiakie má hodně různých příznaků, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
28.4.22 21:01

Jsi hubená, anemická, často unavená? Máte v rodině autoimunitní onemocnění?
Opravdu ne každý, koho bolí břicho po jídle, má celiakii :). Proč tě to napadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
28.4.22 21:22

Proč tě napadla zrovna celiakie? Kor když tě jen dvakrát bolelo břicho po jídle. Syn má celiakii a míval nonstop průjem a bolesti břicha. Neprospíval (byl malý a hubený). Celiakie je vlastně zánět střeva. To, co popisuješ ty, vypadá spíš na alergickou reakci. Celiakie je dlouhodobý problém, ne že se najíš a za chvíli je ti špatně. To dělá alergie. Většinou tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.4.22 21:24

Taky to může být třeba intolerance laktozy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 06:27

@safina mám spolužačku s celiakii, tak jsme se o tom bavili.. Ji ze začátku nebylo vůbec nic, přišli ji na to náhodně… Říkala že by to mohlo být… V rodině otec má celiakii, jinak o žádném jiném onemocnění nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.22 06:29

@Midaku
Vím že se rozlišuje alergie na lepek a celiakie.. Napsala jsem dvakrát co si nejvíce pamatuji. Jinak už se to stalo vícekrát.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
29.4.22 09:51

Může to být milion věcí a zjistí to kdo? Lékař, ne internet.

od zaražených prdů, přes parazity, neurotické stavy po obligátní rakovinu. jakmile začneš hledat na internetu co ti je, tak to vždycky skončí jako rakovina!

Podle všeho opravdu neumíráš, jen ti je blbě. Buď zajdeš za lékařkou teď, jestli ještě ordinuje a nebo v pondělí - ne na vstupní prohlídku, ale normálně s tím, že tě občas bolí břicho. V případě že se ti během víkendu stav zhorší a přibude horečka, případně začne tvrdnout břicho, budeš muset do nemocnice na pohotovost, ale téměř jistě nic takového nenastane.

Nebo si teď vezmeš pár tablet živočišného uhlí a dáš si dietu - rýže, dušená mrkev a možná vařené kuřecí, dokud se ti trávení nezklidní (tedy nejspíš do zítřka) a vydržíš do té vstupní prohlídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
29.4.22 12:14
@Anonymní píše:
@safina mám spolužačku s celiakii, tak jsme se o tom bavili.. Ji ze začátku nebylo vůbec nic, přišli ji na to náhodně… Říkala že by to mohlo být… V rodině otec má celiakii, jinak o žádném jiném onemocnění nevím.

Má-li otec celiakii, tak se nechej vyšetřit, i kdyby ti nic nebylo. U mne se zjistila až náhodně asi ve 33 letech. Dceři ji zjistili v sedmi, spíš kvůli časté nemocnosti a anemii, máme dobrého imunologa (následně imunolog vyšetřil celou rodinu). Ve tvém případě bych šla na alergo/imunologii a nechala si zjistit hlavní potravinové alergeny a protilátky na celiakii, jelikož máš k tomu predispozice po otci. Příznaky má každý jiné, někdo žádné, někdo neurčité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.24 17:31

Celiakie a úzkost

Dobrý den,

Je mi 41,mám diabetes I.typu, synovi teď zjistili celiakií, nás s manželem čekají v příštím týdnu krevní testy na celiakií. Již přes rok se trápím s úzkostnou poruchou, antidepresiva moc nepomáhají. Četla jsem, že u neléčené celiakii se často objevuje úzkost a deprese.

Setkal se s tímto problémem někdo?

Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí